Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ALDIĞIMIZ BU KARARLA BATININ BİZİM ÜZERİMİZE NASIL SALDIRACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Mikail BIYIKLI-Erdi DEMİR/İSTANBUL,(DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Attığımız bu adımın ortaya çıkaracağı sonuçları iş dünyamızla eş güdüm ve istişare içinde yöneteceğiz. Şunun bilinmesini isterim biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık ve kavga peşinde değiliz. Aldığımız bu kararla batının bizim üzerimize nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. Ama ben şu anda MÜSİAD şahsında tüm Türk iş adamlarına şunu söylüyorum. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yer alma yoludur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisinde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul etti. Toplantıda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ta yer aldı. Görüşme sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MÜSİAD'ımız 1990 yılından bu yana Türk ekonomisine ve demokrasisine yeri doldurulamaz katkılar sağlıyor. Ülkemizin ekonomiden dış ticarete, üretimden hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesine kadar çok geniş bir yelpazede elde ettiği başarılarda MÜSİAD mensuplarımızın payı, desteği ve emeği vardır. Bu vesileyle 34 yıldır MÜSİAD çatısı altında ülkemizin kalkınmasına, milli iradenin güçlenmesine katkı veren tüm kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal eden MÜSİAD üyelerini rahmetle yad ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye davasının ekonomideki bayraktarlığını yapan MÜSİAD asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra da milletimiz için seferber olmuştur. MÜSİAD camiasının depremin ilk anından itibaren afetzedelerimizin sıkıntılarının giderilmesi ve deprem bölgesinin yeniden ihyası noktasında sergilediği dayanışmayı takdirle karşılıyorum. Bu felakette sadece 53 binden fazla insanımızı kaybetmekle kalmadık aynı zamanda ekonomide toplam tutarı 104 milyar doları aşan devasa bir faturayla da karşılaştık. 680 bin konut, 170 bini iş yeri olmak üzere toplam 850 bin bağımsız bölüm ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Öyle bir yükün altından kalkmanın kolay olmadığını ve olmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. MÜSİAD gibi ülkesine ve milletine karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden kuruluşlarımızın da desteğiyle yaralarımızı süratle sarıyoruz. Yine sizlerin şahsında MÜSİAD ailesini 7 Ekim'den beri İsrail'in soykırım uyguladığı Gazze halkına yaptığı yardımlar dolayısıyla hassaten tebrik ediyorum" dedi.

"ALDIĞIMIZ BU KARARLA BATI'NIN BİZİM ÜZERİMİZE NASIL SALDIRACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Gazze'ye gönderdiği toplam 50 bin tona yaklaşan insani yardım malzemesiyle dünya ilk sıradadır. İsrail'e ateşkese ve geçişine izin verdiği insani yardım miktarını artırmaya zorlamak amacıyla ticari olarak biliyorsunuz bazı tedbirler aldık. İlk etapta 54 ürün grubuna ihracat kısıtlaması getirdik. Dünden itibaren de tüm ürünleri kapsayacak şekilde İsrail'le ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduk. Attığımız bu adımın ortaya çıkaracağı sonuçları iş dünyamızla eş güdüm ve istişare içinde yöneteceğiz. Şunun bilinmesini isterim; biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle düşmanlık ve kavga peşinde değiliz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz, coğrafyamızda çatışma kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Tüm inançlar olarak hep birlikte barış, refah ve istikrar içinde yaşamak istiyoruz. Aldığımız bu kararla batının bizim üzerimize nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz. Ama ben şu anda MÜSİAD şahsında tüm Türk iş adamlarına şunu söylüyorum. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yer alma yoludur. Dolayısıyla da bizim sözümüz nedir? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" diye konuştu.

"REKABET DOZU YÜKSEK GEÇEN SEÇİM MARATONU MİLLETİMİZİ EKONOMİMİZİ VE İŞ DÜNYAMIZI YORMUŞTUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Biz de burada mazlumların yanında yer almak suretiyle 40 bini aşan çocuk, kadın, yaşlı, öldürülmüş insanların ahını hiçbir güç Allah'tan başka kaldıramaz. Onun için de zaman zaman bana da geliyor. Bu bazı sıkıntılara neden olabilir diyorlar, bana. Ben de diyorum ki; biz bütün sıkıntıları giderecek tek gücün Allah olduğuna inanıyoruz ve biz doğru olanı yaptığımızın şu anda farkındayız. Eğer biz bugün, bu insanların yanında yer almazsak yarın benzer şeyler bizim başımıza geldiği zaman bizim yanımızda kim yer alacak? Onun için, bizim burada tek bir gayemiz vardır. O da batının koşulsuz askeri ve diplomatik desteğiyle kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır. Ateşkes ilan edildiği, Gazze'ye yeterli miktarda insani yardım girişine müsaade edildiği durumda amaç zaten hasıl olacaktır. Türkiye'nin bu hamlesi mevcut tablodan rahatsız olan diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir. Değerli kardeşlerim deprem ve bölgesel çatışmalar yanında son bir yılda, ülkemiz ekonomisini zorlayan üst üste 3 seçim yaşadık. 14-28 Mayıs seçimlerindeki dirayetli tavrıyla milletimiz, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının bozulmasına izin vermedi. 31 Mart mahalli idareler seçimlerini de Türkiye demokrasisine yakışır bir olgunlukla tamamladık. Bu seçim sonuçlarının da inşallah hayra tebdil olacağına inanıyoruz. Rekabet dozu yüksek geçen seçim maratonu, milletimizi, ekonomimizi ve iş dünyamızı yormuştur" ifadelerini kullandı.

"4 YILLIK SÜREDE İNŞALLAH EKONOMİDEKİ SIKINTILARIMIZIN ÇÖZÜMÜ BAŞTA OLMAK ÜZERE ASIL GÜNDEMİMİZE ODAKLANABİLECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Nisan sabahı itibariyle seçim gündemini tamamen geride bırakmış olduk. Türkiye'nin önünde 4 yıllık hazine değerinde seçimsiz bir süre var. 85 milyon olarak bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz, bize hiçbir faydası olmayan lüzumsuz tartışmalarla, gerilim siyasetiyle, popülist dayatmalarla heba etmememiz gerekiyor. 4 yıllık sürede inşallah ekonomideki sıkıntılarımızın çözümü başta olmak üzere, asıl gündemimize odaklanabileceğiz. Yol haritamız olan orta vadeli programı ve 12. kalkınma planını geçen sene biliyorsunuz kamuoyuyla paylaşmıştık. Üretim, istihdam, ihracat, kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Günü kurtarmanın değil emanetini taşıdığımız 85 milyon vatandaşımızın istikbalini sağlam temeller üzerinde yükseltmenin gayreti içindeyiz. Yol haritamızdan taviz vermeden önceliğimiz olan enflasyonu düşürmeye yönelik kararlı adımlar atıyoruz. Bugün açıklanan Nisan ayı enflasyon ve dış ticaret verileri orta vadeli program beklentilerimiz ile uyumludur. İhracattaki artışın ve cari açıktaki iyileşmenin devam ettiğini görüyoruz. Enflasyonda da yılın ikinci yarısından itibaren daha umut verici rakamları göreceğiz. Hayat pahalılığı meselesini, popülist politikalarla sorunu bir süre daha ötelemek yerine enflasyonu düşürüp kalıcı refah artışı sağlayarak çözüme kavuşturacağız. Bu konudaki samimiyetimizi ve güçlü irademizi geride bıraktığımız seçim döneminde açıkça ortaya koyduk. Bizler her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık olduğuna inanan insanlarız. Rabbimizin bu ilahi müjdesine gerek siyasi, gerek şahsi, gerek millet olarak tarihimizde defalarca şahitlik ettik. Salgından savaşlara, depremden bölgemizdeki krizlere kadar pek çok olumsuzluğun üst üste geldiği bu sancılı dönemi de inşallah atlatacağız. Türkiye'nin ekonomide, istihdamda, dış ticarette, güvenlikte ve diğer tüm alanlarda bu süreçten güçlenerek çıkacağından asla şüphe duymuyoruz. 34 yıldır beraber yol yürüdüğümüz MÜSİAD'ın ekonomi programımızı sahiplenerek bizlere destek vermeyi sürdürmesini bekliyorum. Sizlerden milletimizin kızıl elması olan Türkiye yüz yılı vizyonumuzun inşasına tüm imkanlarınıza katkı sağlamanızı istiyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Salondan görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

======================

2- İSTANBUL'DA "MAHZEN-37" OPERASYONLARI: 14 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İSTANBUL, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Kağıthane, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinde "Daltonlarö suç örgütüne yönelik düzenlenen "MAHZEN-37" operasyonlarında, 14 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kağıthane, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinde düzenlenen "MAHZEN-37" operasyonlarında; Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, İş Yeri Kurşunlaması, Kasten Yaralama ve Tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen, elebaşılığını yurt dışında firarı haldeki Beratcan Gökdemir'in yaptığı Daltonlar suç örgütü üyesi 14 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Operasyon görüntüsü

3- BÜYÜKÇEKMECE D-100'DE, OTOMOBİL TIR'A ARKADAN ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)- BÜYÜKÇEKMECE D-100'de, seyir halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobilde yolcu konumunda bulunan Ahmet Andıran (58) hayatını kaybederken, sürücü E.M. (42) ile TIR şoförü S.G.(48) yaralandı.

Kaza, saat 01.45 sıralarında D-100 Karayolu, 19 Mayıs Mahallesi Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Edirne istikametine seyir halinde olan E.M.'nin kullandığı 35 KH 1721 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine, S.G. kontrolündeki 76 DE 334 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle TIR'ın dorsesinin altına giren otomobilde ön koltukta bulunan Ahmet Andıran olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü E.M. ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, sürücü E.M.'yi kısa sürede sıkıştığı yerden kurtardı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerindeki ilk müdahalesi yapılan sürücü E.M. ile kazada hafif şekilde yaralanan TIR şoförü S.G.(48) ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, otomobil içinde sıkışarak hayatını kaybeden Ahmet Andıran'ın cansız bedeni, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Polis ekipleri ile savcının yaptığı incelemeler sonrası ambulansa alınan Andıran'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü dökümü:

-------------------------

-İtfaiye ekiplerinin Ahmet Andıran'ı bulunduğu yerden çıkarma çalışmaları

-Polis ekiplerinin görüntüsü

-Trafik ekiplerinin yolu kesmesi

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Cenazenin ambulansa alınması

-Genel ve detaylar

======================

4- BEYKOZ'DA, OTOMOBİLE ARKADAN ÇARPAN ARACIN SÜRÜCÜSÜ 2.84 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI: 2 AĞIR YARALI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- BEYKOZ'da, sürücüsünün 2.84 promil alkollü olduğu tespit edilen hafif ticari araç, önünde ilerleyen otomobile çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 2 kişi ağır yaralanırken, alkollü sürücü gözaltına alındı.

Kaza, saat 02.15 sıralarında TEM Otoyolu Kavacık mevki, Ankara istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Ömer Koç kontrolündeki 34 EZE 106 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 55 AIM 875 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, demir bariyere vurup refüje uçtu. Kazada, hurdaya dönen otomobilde bulunan 2 kişi bulundukları yerde sıkışarak ağır yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri otomobil içinde sıkışan yaralıları bulundukları yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ 2.84 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Kazayı yara almadan atlatan hafif ticari aracın sürücüsü Ömer Koç'un, polis ekiplerinin yaptığı kontrollerde 2.84 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücü Ömer Koç, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Kazaya karışan araçlar çekici ile olay yerinden kaldırılırken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (DHA)

Görüntü dökümü:

-------------------------

- Kazaya karışan araçların görüntüsü

- Polis ekiplerinin çalışmaları

- İBB ekiplerinin temizlik çalışması

- Genel ve detay görüntüler

======================

5- PENDİK'TE, 2 OTOMOBİL İLE 1 KAMYONETİN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA: 2'Sİ AĞIR, 4 YARALI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- PENDİK'te, otomobilin arkadan çarptığı meyve ve sebze yüklü kamyonet devrildi. Devrilen kamyonete arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada, 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında D-100 Karayolu Bahçelievler Mahallesi, Ankara istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Emirhan Aydın yönetimindeki 34 EOS 424 plakalı otomobil, önünde ilerleyen Mehmet Hanifi Kaya kontrolündeki 34 DT 5172 plakalı meyve ve sebze yüklü kamyonete çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan kamyonet otoyola devrilirken, otomobil ise yaklaşık 100 metre ileride yol kenarında bulunan bariyerlere çarparak durabildi. Bu sırada, arkadan gelen Kaan Koçak'ın kullandığı 34 KL 2114 plakalı otomobil ise devrilen kamyonete çarptı. Meydana gelen zincirleme kazada, 2'si ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçlarda sıkışan yaralıları bulundukları yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri, yaralıları olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı.

Kaza sonrası D-100 Karayolu, Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanırken, araçlar yan yola yönlendirildi. Kaza anında devrilen kamyonetten dökülen meyve ve sebzeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yoldan temizlendi. Kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasıyla trafik normal seyrine dönerken, polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.(DHA)

Görüntü dökümü:

-------------------------

- Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale görüntüsü

- Kazaya karışan araçların görüntüsü

- Yola dökülen meyve ve sebze

- Genel ve detay görüntüler

======================

6- MALTEPE'DE, ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL OTOBÜS DURAĞINA DALDI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE'de, direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü, otobüs durağına daldı. Kazanın ardından durak kullanılamaz hale gelirken sürücü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaza, saat 00.15 sıralarında Çınar Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Koray Ö.'nün kullandığı 14 ACF 385 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine otobüs durağına daldı. Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan sürücü Koray Ö., kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ambulanstaki tedavisinin ardından yapılan alkol testinde Koray Ö.'nün 1.23 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazanın ardından kullanılamaz hale gelen otobüs durağından etrafa saçılan parçalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yol bakım ekipleri tarafından temizlenirken, alkollü sürücü Koray Ö. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı. (DHA)

Görüntü dökümü:

-------------------------

- Kaza yapan otomobilden görüntüler

- Kullanılamaz hale gelen otobüs durağı

- Otomobilin çekiciye yüklenmesi

- Genel ve detay görüntüler

======================

7- ÜMRANİYE'DE TARTIŞTIĞI İETT ŞOFÖRÜNÜ SİLAHLA VURAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Cengiz ÇOBAN-Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)-KADIKÖY'de bindiği İETT şoförüyle tartıştıktan sonra otobüsten inen şüpheli bir süre sonra başka bir otobüse binerek Ümraniye'ye geldi. İETT Şoförü E.G.'yi silahla yaralayarak olay yerinden kaçan şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, 2 Mayıs Perşembe günü 17.40 sıralarında, Ümraniye'de Adem Yavuz Mahallesi, Eski Üsküdaryolu Caddesi'nde meydana geldi. Kadıköy'de bindiği Kadıköy-Ümraniye seferini yapan İETT otobüsünün şoförü E.G. ile tartışan şüpheli bir süre sonra otobüsten indi. Bir süre sonra başka bir otobüse binerek son durağa kadar gelen şüpheli, E.G.'yi bacağından ve kalçasından vurarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. E.G. ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada saldırıyı gerçekleştiren kişinin D.C.(34) olduğu belirlendi. Ekipler, D.C.'yi Sultanbeyli'de gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen D.C.'nin ilk ifadesinde, sarhoş olduğunu ve neden tartıştıklarını hatırlamadığını söylediği öğrenildi. 12 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen D.C.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

İETT şoförünün saldırıya uğradığı anlar

Şüphelinin emniyete getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

======================

8- BAŞAKŞEHİR'DE METRODAKİ TACİZ OLAYINDAN SERBEST BIRAKILAN YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)-BAŞAKŞEHİR'de metroda yolculuk yapan Z.B. (21) tarafından müstehcen hareketler yaptığı anlar cep telefonu ile görüntülenen 55 yaşındaki M.G.'nin markette 2 kadını daha taciz ettiği görüntüler ortaya çıktı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan M.G. başka bir taciz olayına karıştığı için yeniden gözaltına alındı.

Başakşehir'de 27 Nisan Cumartesi günü meydana gelen olayda. Metro'da yolculuk yapan Z.B. isimli kadın, karşısında oturan 55 yaşındaki M.G.'nin müstehcen hareketlerini cep telefonu kamerasıyla görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerin yayılmasının ardından çalışma başlatan Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri M.G.'nin başka bir metroda bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle vatandaşlar tarafından darbedildiğini ve hastaneye gittiğini belirledi. Gözaltına alınan M.G. emniyette yapılan işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

TACİZDEN YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, başka bir taciz olayına daha karıştığı belirlenen M.G.'yi tekrar gözaltına aldı. M.G.'nin bir markette iki kadını taciz ettiği anların görüntüleri de ortaya çıktı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Marketteki taciz

Metrodaki taciz

Adliyeye sevk

======================

9- KÜÇÜKÇEKMECE'DE ETKİLİ OLAN YAĞIŞIN ARDINDAN CAMİNİN ŞADIRVANINI SU BASTI

Baran AKKAYA/İSTANBUL, (DHA)-KÜÇÜKÇEKMECE'de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın ardından Atatürk Mahallesi'nde bulunan Hacı Mustafa Güllü Camisi'nin şadırvanını su bastı. Şadırvan ve tuvaletler vatandaşlar tarafından temizlendi. Suyun içinde mahsur kalan bir farede vatandaşlar tarafından paspas yardımıyla kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi, Hacı Mustafa Güllü Camisi'nde meydana geldi. Etkili olan şiddetli yağışın ardından giderleri tıkanan caminin şadırvanını ve tuvaletlerini su bastı. Cami cemaati tarafından su tahliyesi yapılırken, suların çekilmesiyle birlikte şadırvan ve tuvaletler vatandaşlar tarafından temizlendi. Yaşananları anlatan Önder Özgür, "Bu olay yeni değil, birkaç defadır oluyor. Belediyeyi aradık, Fen işlerini aradık geldi gelecek diyorlar henüz gelen yok. Bu defalarca oluyor ama kendi imkânlarımızla kendimiz temizliyoruz. Kendi kendine çekiliyor da uzun süre beklemek lazım. Bu dere tıkanmış, dereninin önünün açılması lazım yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Daha öncede yaşadık, bizim camiyi de su basıyordu Allah razı olsun bir önceki belediyeden camiyi yıktı yeni cami yaptı. Şu anki belediyemiz sağ olsun hiçbir şekilde tuvaletlerle bile ilgilenme gereği duymuyor. Haberde verdik aciliyete yazdık diyor ama gelen olmadı, birkaç gün önce yine basmıştı yine gelen olmamıştı. Biz iki gariban yapacağız birkaç arkadaş daha çağıracağız cemaat olarak biz yapıyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Şadırvan ve tuvaletten görüntü (cep telefonu)

Mahsur kalan farenin kurtarılması (cep telefonu)

Önder Özgür ile röportaj

Tuvalet ve şadırvanın temizlenmesi

Genel ve detay görüntüler

======================

10- İSTANBUL'DA HAFTANIN SON İŞ GÜNÜNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 80'E ULAŞTI

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR-Baran AKKAYA/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL'da haftanın son iş gününde, havanında yağışlı olması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. Saat 18.00 sıralarında İBB Trafik Yoğunluğu Haritasında yoğunluk yüzde 81'e ulaştı.

Yağışlı havanında etkisiyle, haftanın son iş gününde İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyor. Saatler 18.00'i gösterdiğinde İBB Trafik Yoğunluk Haritasında, Anadolu ve Avrupa Yakasında trafik yoğunluğu yüzde 81'e ulaştı. Anadolu Yakası'nda Kadıköy D-100 Karayolu'nda her iki yönde de trafik yoğunluğu yaşanırken, Avrupa Yakası'nda ise D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkiinde çift yönlü trafik yoğunluğu yaşandı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Anadolu Yakası'nda trafik yoğunluğu

D-100 Edirne istikameti oluşan trafik

Ankara istikameti oluşan yoğunluk

D-100 Karayolu Cevizlibağ'dan görüntü

Oluşan trafik

Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber