Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- Haydarpaşa açıklarında yük gemisi karaya oturdu, boğaz trafiği askıya alındı

Gamze ŞİMŞEK/Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)- Ukrayna'dan Mısır'a giden ALEXIS isimli yük gemisinin makine arızası yaparak Haydarpaşa Mendireği önlerinde karaya oturması nedeniyle İstanbul Boğazı'nın gemi trafiği çift yönlü askıya alındı. Geminin kurtarılması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Ukrayna'dan Mısır'a giden ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaparak karaya oturdu. Geminin karaya oturması nedeniyle İstanbul Boğazı'nın gemi trafiği çift yönlü askıya alındı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Konu ile ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturan ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı;

KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 Römorkörlerimiz ve KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botlarımız ve balık adamlarımız olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" ifadeleri yer aldı. Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gemi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaşayan ve demir atan 23 mürettebata sahip gıda maddesi taşıyan Alexıs isimli 229 metre boyundaki kuru yük gemisi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı Nene Hatun Acil Müdahale Gemimiz, Kurtarma-6, Kurtarma-8, Kurtarma-18 Römorkörlerimiz ve KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botlarımız, kurtarma uzmanlarımız ve balık adamlarımız olay yerine ivedilikle yönlendirilerek İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır.

Balık adamlarımızın sualtı incelemesinin ardından yapılan kurtarma planı dahilinde gemi römorkörlerimizce çekilecektir. Geçici olarak askıya alınan İstanbul Boğazı gemi trafiği, kurtarma sonrası tekrar trafiğe açılacaktır" ifadeleri yer aldı.

Görüntü Dökümü:

-Karaya oturan gemiden görüntü

-Kurtarma çalışmaları

=========

2- KÜÇÜKÇEKMECE'DE ANNENİN KIZINA ŞİDDET UYGULADIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Oğuzhan CİN - Emin YEŞİL / İSTANBUL (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de, yol ortasında kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla çıkan tartışmada, kendisine tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" diyen anne, emniyetteki ifadesinde, kızının ısrarla meyve suyu istemesi üzerine kızıp bağırdığı ancak darbetmediğini söylediği öğrenildi. Annenin sokak ortasına kızına şiddet uyguladığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde, Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde yaşandı. Cadde üzerinde E.V.(47) kızı T.E.V.(10)'e şiddet uyguladığı iddiasıyla çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar ile anne arasında çıkan tartışmada anne, "Bebek değil 10 yaşında" diyerek kendisine tepki gösterenlere bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların "Önce git tedavi ol, kızı böyle köşeye sıkıştırma" demesi üzerine anne, "Alın sizin olsun" diyerek arkasını dönüp uzaklaşmaya başladı. Daha sonra vatandaşların tepkisi üzerine geri döndü. Tartışma ve küçük kızın korku dolu anları, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından E.V. ve kızı T.E.V., ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyete ifadeleri alınan anne kızın, "T.E.V.'nin ısrarla meyve suyu istemesi üzerine annesinin almadığı, annesinin kızıp bağırdığı ancak darbetmedikleri " şeklinde ifade verdikleri öğrenildi. İfadelerinin ardından anne kız serbest bırakılırken E.V. hakkında adli işlem başlatıldı.

ŞİDDET UYGULADIĞI ANLAR KAMERADA

Anne E.V.'nin kızı T.E.V.'e sokak ortasında şiddet uyguladığı anlar, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, annenin kızını kaldırımdaki çalıların içine soktuğu görülüyor. Kızın çığlık attığı duyulurken çevredekilerin müdahale etmeye çalıştığı görülüyor. (DHA)

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Annenin kızına şiddet uyguladığı görüntü

===========

3- AVCILAR'DA VİNÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ; 1 İŞÇİNİN YARALANDIĞI KAZA KAMARADA

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binanın inşaatında kullanılan vinç, toprakta oluşan çökme nedeniyle otomobilin üzerine devrildi. Kazada 1 işçi hafif şekilde yaralanırken, binadan çıkan 1 kişi son anda kurtuldu. Vincin devrildiği anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılan bir binanın inşaatına demir taşımak için getirilen 34 GHR 710 vinç, toprakta oluşan çökme nedeniyle devrildi. Vincin taşıma görevi gören tonlarca ağırlıktaki parçası ise sokakta park halinde bulunan Hasan Keskinkılıç'a ait otomobilin üzerine düştü. Otomobilin tavan ve arka bölümü tamamen çökerken, bu sırada binadan çıkan bir kişi canını son anda kurtardı. İnşaat alanında çalışan işçilerden biri de bacağından hafif şekilde yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Bacağı zedelenen işçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri kaza ile ilgili inceleme yaparken, trafik ekibi ise gerekli önlem ve izin alınmadığı gerekçesiyle operatöre 3 bin 100 TL ceza uyguladı. Kaza yapan vinç, başka bir vinç yardımı ile kaldırıldı.

"BÜYÜK BİR TEDBİRSİZLİK VAR"

Otomobili hasar gören Hasan Keskinkılıç, "Birden gürültülü bir ses duyduk. Dışarı çıkınca baktım arabanın üzerinde vinç var. O anda yoldan geçen iki vatandaşın üzerine gelebilirdi. Yani ne bileyim Allah cana vermesin. Yapacak bir şey yok. Normalde bilinçsiz bir yere koymuşlar, kaldırım çöküyor. Büyük bir tedbirsizlik var burada. Yani bunun gerekeninin yapılması lazım" dedi.

KAZA ANI KAMERADA

Öte yandan vincin devrildiği anlar güvenlik kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde vincin devrilme anı yer alırken, o sırada binadan çıkan bir kişi ise son anda kurtuldu.

Görüntü Dökümü:

(Güvenlik kamerası)

-Vincin devrilme görüntüleri

(Aktüel)

-Vincin otomobilin üzerindeki parçası

-Araç sahibi Hasan Keskinkılıç ile röportaj

-Devrilen vinçten görüntüler

-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

-Hasar gören otomobilden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=======

3 - DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI ANILDI

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) CUMHURİYET Halk Partisi, Emek Partisi, Öğrenci Kolektifleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 52'nci yıl dönümünde, Taksim'den Dolmabahçe'ye anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Dolmabahçe'de denize karanfil bırakan grup üyeleri, olaysız dağıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 52'nci yılında, Taksim'de bir araya gelen siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşları Dolmabahçe'ye yürüdü. Saat 17.00'de Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan grup üyeleri, açtıkları pankart ve dövizlerle Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında Dolmabahçe'ye ulaşan eylemciler burada yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

İlk grubun dağılmasının ardından Emek Partisi üyeleri de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın posterleri ve meşalelerle Dolmabahçe'ye koştu. Burada basın açıklaması yapan grup üyeleri de alandan ayrıldı.

DENİZE KARANFİL BIRAKTILAR

Anmaya son olarak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları katıldı. "Atatürk'ten Denizlere Bağımsızlığa Yürüyoruz" diyen gençler, Atatürk Kültür Merkezi'nden Dolmabahçe'ye yürüdü. Burada açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı. Daha sonra denize karanfil bırakan eylemciler Dolmabahçe'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Öğrenci Kolektifleri ve sivil toplum kuruluşlarının AKM önünde toplanması

Grubun Dolmabahçe'ye doğru yürüyüşe geçmesi

Grubun slogan atması

Açılan pankart ve dövizler

Dolmabahçe'de basın açıklamasının yapılması

Emek Partisi üyelerinin koşarak Dolmabahçe'ye gelmesi

CHP Gençlik Kollarının Dolmabahçe'ye gelmesi

Dolmabahçe'de açıklama yapılması

Dolmabahçe'de denize karanfil atılması

Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber