Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- EYÜPSULTAN'DA OKUL MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜREN 17 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL, (DHA)-EYÜPSULTAN'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, dün 10.00 sıralarında özel bir lisede meydana geldi. 5 ay önce disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan Irak uyruklu Y.K.(17), okula gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 3 el ateş etti. Hastaneye kaldırılan Oktugan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken Y.K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü

Şüphelinin polis merkezindeki görüntüsü

==========

2- EYÜPSULTAN'DA ÖLDÜRÜLEN OKUL MÜDÜRÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Altan ÇİMEN-Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA)-EYÜPSULTAN'da bulunan özel okulda, okultan atılan 17 yaşındaki Y.K. tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen okul müdürü İbrahim Oktugan (74) son yolculuğuna uğurlandı.

Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 5 ay önce okultan atılan 17 yaşındaki Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Oktugan, Eyüpsultan Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Taziyeleri, eşi Fatma Oktugan ve oğlu Görkem Oktugan kabul etti. Cenaze namazına, Oktugan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Eski Belediye Başkanı Deniz Köken, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. İbrahim Oktugan'ın cenazesi, Eyüpsultan Mezarlığı'nda defnedildi.

"ÜLKEMİZİ DE KARIŞTIRMAYA ÇALIŞAN HİÇ KİMSEYE FIRSAT VERMEMEK ŞİARIMIZDIR"

Namaz öncesi konuşan Bayrampaşa İlçe Müftüsü Recep Eren, "Bu menfur durumu tekrar birisinin 'Göçmen' suretiyle ifade etmesiyle, birilerini mağdur ve mazlum duruma düşürmek hiçbir zaman insani ve İslami değildir. Bundan nemalanmaya çalışan ve bu bağlamda ülkemizi de karıştırmaya çalışan hiç kimseye fırsat vermemek mümin ve muvahhid olarak şiarımızdır" dedi.

"HİÇ KİMSEYE BİR ZARARI OLMAYAN, EFENDİ, KİBAR BİRİSİYDİ"

İbrahim Oktugan'ın öğrencilerinden birinin velisi olan Ahmet Fedakar, "İbrahim bey benim kızımın ilkokuldayken müdürüydü. Anlatmak mümkün değil, hiç kimseye bir zararı olmayan, efendi, kibar, şimdiye kadar hiçbir kötülüğünü görmedik. Bunu nasıl yaptılar, anlamış değilim. Konuşması çok zor bir şey Allah taksiratını affetsin" diye konuştu.

"MÜDÜRÜMÜZÜN KATLEDİLMESİ BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Oktugan'ın öğrencisi Hevidal Halli ise, "Müdürümüzü çok kötü bir olay nedeniyle kaybettik. Öğrencileri ve öğretmenleri olarak çok üzgünüz. Öğretmenlerimiz ve biz her zaman ailesinin yanındayız. 17 yaşında ki Iraklı öğrenci, 5 ay önce okuldan atılmıştı. Konunun 5 ay sonra tekrar açılması ve müdürümüzün katledilmesi bizi çok üzdü. Öğretmenimiz bizi hiçbir zaman hakaret olsun, kötü söz olsun hiçbir zaman söylemezdi. Bizi uyarırdı, her Cuma konuşma yapardı ve kendisini çok severdik" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:

Cenazeden genel ve detay görüntüler

Bayrampaşa Müftüsü Recep Eren'in konuşması

Veli Ahmet Fedakar'ın röportajı

Öğrenci Hevidal Halli'nin röportajı

==========

3- KARTAL'DA HARAÇ VERMEYEN İŞ YERİNE YAPILAN SİLAHLI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Muharrem ÇAM-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)-KARTAL'da bir lokantaya uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda bir kişi yaralandı. Saldırının iş yeri sahibinin haraç vermemesi nedeniyle yapıldığı iddia edilirken saldırı anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İş yerine daha önce de pompalı tüfekle saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Olay, 1 Mayıs Çarşamba günü 20.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre iş yerinden uzun süredir haraç isteyen saldırganlar, bir süre önce pompalı tüfekle saldırı düzenledikleri iş yerine bu kez uzun namlulu silahla ateş etti. Saldırıda bir kişi bacağından yaralandı. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, daha önce dükkana gelen bir kişinin, iş yerini tekmelediği, çalışanlara bir şey fırlattığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca iş yerinin önünden motosiklet ile geçen şüphelilerden birinin elinde silah olduğu görülüyor. Saldırı anında ise dükkanın önünde çay için bir kişinin bacağından yaralandığı ve iş yerine doğru koştuğu görülüyor.

"5-6 AYDIR DÜKKANA GELİP HAKARET VE TEHDİTLE HARAÇ İSTİYORLAR"

İş yerinin sahibi Muhammet Ali Ataş, "Olay, yaklaşık 5-6 aydır sürekli dükkanımıza gelip haraç istemeler, hakaretler, sözlü tacizler, dükkan basmalar, bize silah çekmeler, bazı eşyalar fırlatmalar, küllük gibi mesela. O şekilde başlardı. Bir kaç defa geldiler, haraç istediler. Bizde vermeyeceğimizi dile getirdi. Ondan sonra bu mevzular büyüdü. Gelip dediğim gibi, sürekli hakaretler, tacizler, küfürler. En son geldiğinde silah doğrulttu bize. Şikayetçi olduk. Şikayetçi olduktan bir gün sonra serbest kalındı. Onların elemanlarından birisi yukarıdan pompalı silah sıktı. Yine karakolluk olduk. Mahkemeyi bekliyoruz. Şikayetçiyiz. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Sadece, dükkana gelip sözlü tacizde bulunup bize cam küllük fırlatmışlardı. Ondan önce öyle bir şey yoktu. Biz ekmeğimizle çalışan insanlarız. Kendi cebimizdeki, kursağımıza geçecek parayı da kimseye vermeyi düşünmüyoruz. Kurşunlamaya 3 kişi geldiler. Şu yukarıya tırmandılar. Nasıl çıktılar bilmiyoruz ama biz sıktıktan sonra fark ettik" dedi.

Görüntü dökümü

Şüphelinin iş yerinin camlarını tekmelemesi

Çalışanlara bir şey fırlatması

Motosikletle geçen şüpheliler

Saldırı anı

Muhammet Ali Ataş röp

Genel ve detay görüntüler

==========

4- VAPURDAN ATLAYAN YOLCUYU KIYI EMNİYETİ EKİPLERİ KURTARDI

Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)-ÜSKÜDAR-Beşiktaş seferini yapan vapurdan atlayan yolcu, kıyı emniyet ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, öğlen saatlerinde Üsküdar-Beşiktaş vapurunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şehir Hatları vapurundan denize bir yolcu atladı. Vapurdan denize atlayan yolcuya vatandaşlar can simidi attı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen kıyı emniyeti ekipleri tarafından kurtarılan yolcu, Harem Tahlisiye İskelesi'ne çıkarıldı. Kıyıya çıkarılan yolcu, sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından hastaneye kaldırıldı.

Görüntü dökümü

Denize atlayan yolcu

Can simidi atılması

Genel ve detay görüntüler

==========

5- SARIYER'DE POLİSTEN KAÇAN OTOMOBİL KAZA YAPTI: 2 YARALI

Ozan URAL-Emre KURT/ İSTANBUL,(DHA)- SARIYER'de denetim noktasında polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücünün kullandığı otomobil, sokak arasında park halindeki araçlara çarparken, otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Otomobilde yapılan aramalarda 1 adet silah ve bıçak bulunurken, şüpheli sürücü kelepçelenerek gözaltına alındı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy yolunda polisin denetim noktasında 'dur' ihtarına uymayarak kaçan 34 GVP 053 plakalı otomobilin sürücü, izini kaybettirmek için ara sokaklara girdi. Aşırı süratle girdiği iddia edilen sokakta direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı otomobil, park halindeki araçlara çarptı. Otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Park halindeki 4 otomobile ve bina girişinde bulunan doğalgaz kutusuna çarparak durabilen otomobil kullanılamaz hale gelirken, ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

KAÇAN OTOMOBİLDE SİLAH VE BIÇAK BULUNDU

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alırken, yaralılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapılarak hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücü ise polise verdiği çelişkili ifadeler ve aracı kullanmadığını iddia etmesi üzerine kelepçelenerek gözaltına alındı. Sürücü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Otomobilde yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak tespit edilerek incelemeye alındı.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü

-Kaza yerinden görüntü

-Polis ve itfaiye ekiplerinin görüntüsü

-Sürücünün kelepçelenerek gözaltına alınması

-Otomobilde yapılan incelemeler

-Otomobilde bulunan silah ve bıçak

-Genel ve detaylar

==========

6- İSTANBUL HAVALİMANI'NDA GÖVDESİ ÜZERİNE İNEN UÇAK KALDIRILDI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)- İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde ön niş takımlarının açılmaması nedeni ile gövdesi üzerine acil iniş yapan FEDEX şirketine ait kargo uçağı, uzun süren çalışmaların ardından pistten kaldırıldı.

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde FX6238 kuyruk tescilli FEDEX şirketine ait Paris-İstanbul Havalimanı kargo uçağının ön iniş takımı açılmadı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek durumu bildirdi. Uçağın pilotu kuleye, göstergelerinde ön dikmenin aşağıda olmadığı ikazı verdiğini söyleyerek kulenin bakmasını istedi. Pilot bu sırada pas geçip yakıt boşaltarak tekrardan iniş yapmak istedi. Pas geçen kargo uçağı daha sonra gövde üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

UÇAK PİSTTEN KALDIRILDI

Ana pist üzerinde kalan uçağı kaldırmak için çalışmalar gün boyunca sürdü. Bu sırada havalimanı trafiği diğer yardımcı pistlerden sağlandı. Kargo uçağının gövdesi uzun süren çalışmalardan sonra ekipmanlar yardımı ile kaldırıldı. Uçak gecenin ilerleyen saatlerinde towing araçları ile pistten çekildi.

Görüntü Dökümü:

-Kargo uçağının pistten çekilmesi

-Pistten görüntü

-Uçağın pistten ekipmanlarla çekilmesi

========

7- 80 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK YAPTIĞI İDDİA EDİLEN ZABIT KATİBİNİN DURUŞMASI CUMA GÜNÜ DEVAM EDECEK

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL,(DHA)-BAKIRKÖY Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman Demirel'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme savunmaları alınmayan diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya Cuma günü sabah saatlerinde devam edilmesine karar verdi.

İstanbul Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Süleyman Demirel ve Abbas Kırımızı tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. 12 tutuksuz sanık ve çok sayıda şikayetçi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkemede sanıklardan Süleyman Demirel'in kardeşi Dilek Demirel'de savunma yaptı. Savunmasında abisi Süleyman'ın banka hesaplarına bloke konulunca kendi banka hesabını kullandığını, şikayetçilerden ve sanıklardan kimseyi tanımadığını anlatarak suçsuz olduğunu belirtti. Savunma yapan diğer tutuksuz sanıklarda suçsuz olduklarını söyledi.

"YURT DIŞINDAN PARA TRANSFERİ YAPARAK BUNDAN KAR PAYI VERDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Şikayetçi Rukiye Kumral, "Süleyman'ı arkadaşım Büşra Çatak aracılığıyla tanıdım. Büşra'da Süleyman'la okuldan arkadaş olduğunu, yurt dışından para transferi yaparak bundan kar payı verdiğini söyledi. Bende sonrasında aracımı satmıştım. Bende 2022 Kasım ayında Süleyman'a parça parça 750 bin lira para verdim. Sonrasında Süleyman bir gün beni aradı ve tehdit edildiğini paraya ihtiyacı olduğunu ve kredi çekmemi istedi. Bende kredi çekerek para gönderdim. Toplam zararım 800 bin lira civarındadır. Zararımın giderilmesini istiyorum" dedi.

DURUŞMAYA CUMA GÜNÜ DEVAM EDİLECEK

Mahkeme, savunması alınmayan diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmaya Cuma günü sabah saat 10.00'da devam edilmesine karar verdi.

=========

9- BOZBEY: ATAMA KONUSU DURDURULDU BİZE GÖRE KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDEN DÜŞTÜ

Kübra SONKAYA-Erdi DEMİR/ İSTANBUL, (DHA)-MARMARA Belediyeler Birliği'nin 2024-2029 dönemi başkanlığına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçildi. Beyoğlu'nda yapılan seçimin ardından gazetecilerin akraba atamalarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Bozbey, "Bir atama konusu gündeme gelmiştir. Daha kesinleşmemişti ama o konu durduruldu. Şu anda kamuoyunun gündeminden de bize göre düştü" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin 2024-2029 dönemi yönetim seçimleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde Beyoğlu'nda yapıldı. Tek aday olarak seçimlere giren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 210 üyenin oyunu olarak Marmara Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı oldu. Teşekkür konuşmasının ardından gazetecilerin, 'akraba atamaları' ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bozbey, "Gerekli açıklamayı yaptık. Yıllardır, 20 senedir yöneticilik yaptım. Nasıl yaptığımızı ve nasıl yönettiğimizi tüm Bursa biliyor. Ama bu konunun çok abartıldığını, gerçekten çok anlamsız hale dönüştüğünü görüyoruz. Tabi ki burada toplumun bir tepkisi var ya da duyarlı olmuştur. Biz bunları dikkate aldık ve bu konuda zaten biz gerekli açıklamayı yaptık. Bununla ilgili söylenecek sözleri dün söyledik, bugün de sizlerin huzurunuzda da aynı şeyi söylemek istiyorum. Neticede şirketlerde yapılan birçok olay var. Bunların önüne geçmek bunların otaya çıkarılmasını sağlamak gibi, bir kısmını paylaştım, bunlar önemliydi. Bu anlamda bir atama konusu gündeme gelmiştir. Daha kesinleşmemişti. Ama o konu durduruldu. Şu anda kamuoyunun gündeminden de bize göre düştü" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

MBB Meclis toplantısından detaylar

MBB yönetim kurulu seçimlerden detaylar

Mustafa Bozbey'in Konuşması

=========

10- DÜNYA KIZILAY KIZILHAÇ GÜNÜ DOLAYISIYLA YÜZYILLIK EMANET KIZILAY ESİR MEKTUPLARI SERGİSİ AÇILDI

Murat DELİKLİTAŞ-Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL, (DHA)-DÜNYA Kızılay ve Kızılhaç Günü nedeniyle, Kızılay arşivlerinde bulunan, Birinci Dünya Savaşı'nda esir düşen askerlere ait mektup, zarf ve kartların yer aldığı sergi Karaköy'de bulunan Paket Postanesi'nde açıldı.

8 Mayıs Dünya Kızılay ve Kızılhaç Günü nedeniyle, Kızılay arşivlerinde bulunan, 1'inci Dünya Savaşı'nda esir düşen askerlerin mektupları, kartlar, listeler, defterler, döneme ait pul ve zarflar ile fotoğrafların yer aldığı sergi Karaköy'deki Paket Postanesi'nde açıldı. Bu tarihi belgelerin içinde yer alan Esir Mektupları, günümüz Türkçesine çevrilerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ve TRT'nin yaptığı katkılarla bir sergiye dönüştürüldü. Sergiye, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) yetkilileri, diplomatik misyon temsilcileri ile davetliler katıldı. Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, Kızılay ile Kızılhaç'ın kurulduğu günden bu yana tarihi role sahip olduğunu belirterek "Dünya Kızılay ve Kızılhaç hareketi modern zamanların ilk organize küresel hareketedir. Bu ilk iyilik hareketidir modern zamanlarda. İnsanlığın asırlardır biriktirdiği bu savaşçı ruhuna inat birçok ülkeden iyi insanlar bir araya gelerek 1.5 asır önce bu gönüllük hareketini kurdular. Bu hareketin bir diğer özeliği de gönüllülük temeli üzerinde yükselmesidir. Dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı renklerde, farklı şeylere inanan, farklı dinlere mensup, farklı renklerden birçok ülkeden iyi insanlar bir araya gelmişlerdir bu hareket vesilesiyle. Hareketin kurulmasına savaş alanında terk edilmiş insanlara ayrım yapmaksızın yardım etme duygusu vesile olmuştur. Sonra bu hareket nerede bir insani kriz varsa, onun doğurduğu acıları dindirmeyi amaçlayarak bugüne kadar gelmiş, bundan sonra da gidecektir. Bu harekete mensup 191 ülkede birçok iyi insan var. Dünya haritasını önümüze koyup, elimizi nereye dokundurursak biliriz ki; orada bu hareketin mensubu gönüllüler, çalışanlar ve onlara destek veren iyi insanlar var. Ülkemiz bu hareketin saygın üyelerinden biridir. Çünkü milletimiz bu harekete güç verir. Bağışçılarımız ve gönüllülerimiz nerede bir insani kriz olsa orada olmamız için bize desteklerini esirgemiyorlar" dedi.

"YÜZYILLIK EMANET ESİR MEKTUPLARI SERGİLENİYOR"

Etkinliğin düzenlendiği alanda aynı zamanda 1'inci Dünya Savaşı'nda esir düşen askerlerin mektuplarının sergilendiğini belirten Ellialtı, "Bugünün bir başka anlamı da bu mekânda yüzyıllık emanet esir mektuplarını sergiliyor olmamızdır. Birinci Dünya savaşı esnasında, düşman ülkelerin eline esir düşüp, ailelerinden haber alamayan, ailelerine haber gönderemeyenler o zamanki Kızılay yani Hilal-i Ahmer Esirler Komisyonuna mektup yazmış, kendi halleri, durumları hakkında bilgi vermiş, ailelerinden bilgi alıp, kendilerine ulaşmalarını istemişlerdir Kızılay'dan. Burada, o günle günümüz arasında ilişki kurmayı sağlıyor bu mektuplar. Çok güzel hikâyeler var, çok nezih Türkçeyle yazılmış. Bir annenin mektubu var mesela. Oğlunun şurada, şurada esir olduğunu bildiğini ama haber alamadığını ve haber almak istediğini, kendisinden de ona haber ulaştırılmasını istediğini söylüyor. Yine askerlerin mektupları var, nefis bir Türkçeyle yazılmış. O günün ruhunu bugünlere taşıyor adeta. Onlar da yine ailelerinden haber almak, ailelerine haber ulaştırmak adına müracaat etmişler" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:

-------------------

Sergi alanından görüntüler

Yas odasından görüntü

Dijital odadan görüntü

Murat Ellialtı'nın konuşması

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber