Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- DEPREM UZMANLARINDAN HAKKARİ'DE İNCELEME: 'YÜKSEKOVA-ŞEMDİNLİ FAYININ 7'LİK DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ VAR'

Rojda ALTINTAŞ - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden araştırmacılar tarafından Şemdinli-Yüksekova fay hattı incelendi ve bölgede aktif bir fay hattı tespit edildi. Bölüm başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla, fay hattının yaşını belirlemeye yönelik örneklemeler yapıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Şemdinli, Türkiye'nin en güneydoğu köşesinde yer alıyor. Şimdi oradan Yüksekova-Şemdinli fayı geçiyor. Epey zamandır suskun depremselliğini aletsel ve dönemlerde bilmiyoruz. Bu fayın yaşını bulmak üzere bir fay hattı üzerinde örneklemeler yaptık. Fay ne yazık ki kısmen yerleşim yerinden geçiyor. Üzerinde yapılar var. Irak'a doğru uzanan bir fay. yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay" dedi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümünden araştırmacılar Şemdinli-Yüksekova fay hattını inceledi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Prof. Dr. Nurullah Hanilçi ve ekibi fay hattının geçtiği yerleşim yerlerine gitti. Ekip, araştırmaya 20 Nisan tarihinde başladı. Araştırmaya göre, bu fay hattı uzun bir süredir sessiz kalmış durumda ve geçmişte kaydedilmiş bir deprem verisi bulunmuyor. Yapılan çalışmalarla fay hattının yaşını belirlemeye yönelik örneklemeler gerçekleştirdi. Fayın geçtiği alanın yerleşim yerlerini de kapsayan bu çalışma, bölgedeki potansiyel riskleri anlamak adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Bu araştırmanın sonuçları ise 2 ay sonra netlik kazanacak. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, yaptıkları araştırmalarla bölgedeki aktif fay hattını tespit ettiklerini açıkladı. Öztürk'e göre, sismik aktivite ve yüzeydeki mineralli suların çıkışlarıyla belirlenen bu fay hattı, bölgedeki deprem riskinin boyutunu belirlemede önemli bir rol oynuyor. Bölgedeki fay hattının yaşını belirlemek için yapılan örneklemeler, olası bir deprem risk analizi için de veri sağlayacak.

"FAY YERLEŞİM YERLERİNDEN GEÇİYOR"

Prof. Dr. Öztürk, fay hattının aktif olduğunu belirterek, "Şemdinli, Türkiye'nin en güneydoğu köşesinde yer alıyor. Şimdi oradan Yüksekova-Şemdinli fayı geçiyor. Bu fay aktif bir fay. Epey zamandır suskun depremselliğini aletsel ve dönemlerde bilmiyoruz. Yani kaydedilmiş bir aletin kaydettiği bir deprem yok burada. Tarihsel veri de yok. Yani tarihin de yazdığı bir 'şu tarihte deprem oldu' diye bir bilgi de yok burada. Ama oradan aktif fay geçtiğini biliyoruz. Nereden biliyoruz? Sismik aktiviteden biliyoruz. Hem de o yüzeydeki sıcak sulardan, mineralli suların çıkışlarından biliyoruz bunu. Bizim bu bölgede uzun süredir yürüyen projemiz var. Şimdi biz bu çalışmamız için üniversiteden teknik kadromuzla beraber, akademisyenlerle beraber hafta sonu bu bölgede bir çalışma yaptık. Bu fayın yaşını bulmak üzere bir fay hattı üzerinde örneklemeler yaptık. Yani bu fay ne zamandan beri çalışıyor? Yaşı ne kadar? Onu bulmak üzere örneklemeler yaptık. Bunun için bölgede tam fay hattına gittik. Fayın nereden geçtiğine baktık. Fay ne yazık ki kısmen yerleşim yerinden geçiyor. Üzerinde yapılar var" şeklinde konuştu.

"RİSKİN YOĞUNLAŞTIĞINI, ENERJİNİN BİRİKTİĞİNİ BU ALANDA SÖYLEYEBİLİRİZ"

Prof. Dr. Öztürk, fay hattından çıkan sudan örnekler aldıklarını belirterek, "Şimdi biz bu çalışmamızda, yerel halkla da burada konuşma şansı bulduk. Eski fay hattından çıkan suyun ve bıraktığı çökeleklerin, -traverten diyoruz buna-, bu çökeleklerin olduğu noktalardan örnek aldık. Özetle bu fayın yaşını bulacağız. Bu bize sağ yanal yönlü fay sisteminin ne zamandan beri çalıştığını ve diğer segmentlerle beraber yaş ilişkisini ortaya koymamıza yarayacak. Burası uzun süre suskun bir nokta. Söylediğim gibi aletsel ve tarihsel deprem datası yok elimizde. Yani 500 yıl önce kırıldığını bilmiyoruz. 1000 yıl önce kırıldığını bilmiyoruz. Yaşlılarla da konuştuğumuzda burada bir depremden bahsedemiyoruz ama fayımız var. O halde uzun süredir burada deprem olmamış ve bir riskin yoğunlaştığını, enerjinin biriktiğini bu alanda söyleyebiliriz" dedi.

ŞEMDİNLİ'DEKİ SU KAYNAĞI VE HİDROJEN SÜLFÜR GAZI RAPORLANACAK

Prof. Dr. Öztürk, fay hattının su çıkışlarında zehirli hidrojen sülfür gazı çıktığını ifade ederek, "Şimdi biz orada tabii su çıkışlarına baktık ve o su çıkışları gerçekten de cilt hastalığı için herkesin geldiği bir su. Bu suyun olduğu yeri de kapalı almışlar ve gazla çıkıyor. Kapalı alan bu gazın orada konsantre olmasına da sebep oluyor. Kaymakamlığa da bu çerçevede bir yazı yazacağız. Buranın havalandırılması şeklinde halkın kullanımına sunulması için. Çünkü hidrojen sülfür gazı zehirli bir gaz. Böyle bir gaz çıkışının olduğu bir nokta burası. Yani 1-2 ay içinde yaşlarını alırız, gözlemlerimizi değerlendireceğiz, makaleye dönüştüreceğiz" dedi.

"BÜYÜK KIRILDIĞI ZAMAN 7'LİK DEPREM ÜRETME POTANSİYELİ OLAN BİR FAY"

Prof. Dr. Öztürk, Şemdinli-Yüksekova fayının deprem üretme riskini de açıklayarak, "Şemdinli-Yüksekova fayı burada. Yüksekova düzlüğünü görüyorsunuz, burada güneyini sınırlıyor, Şemdinli'den devam ediyor, Irak'a doğru uzanan bir fay. Yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay. Yalnız Şemdinli'de zemin yapısı daha iyiydi. Şemdinli sağlam zemine kurulmuş ama Yüksekova'da zemini daha sıvı. Olası bir depremde Yüksekova'nın Şemdinli'den daha fazla etkilenmesi yüksek olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hakkari'den çekilen görüntüler

-Prof. Dr. Hüseyin Öztürk harita üzerinde anlatım

-Röportaj

===========

2- KÜÇÜKÇEKMECE'DE SU BİRİKİNTİSİNE DÜŞEREK ÖLEN EDANUR'UN UN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Rojda ALTINTAŞ - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in cenazesi 2 gün sonra ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı'nda 26 Nisan Cum günü İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetti. Edanur Gezer'in cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cenazeyi almak üzere 2 gün önce annesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu önüne geldi. İddiaya göre, annenin kimliğinin olmaması ve babanın cezaevinde olması nedeniyle, babadan alınacak DNA örneğiyle yapılacak testin sonucuna göre cenazenin teslim edileceğinin söylediği öğrenildi. 2 gün sonra tekrar Adli Tıp Kurumu'na gelen anne Nurcan Gezer ve ailesi cenazeyi teslim adlı. Cenaze Esenyurt Kıraç Vakfı Cem Kültür Evi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

- Adli Tıp Kurum'un önünde bekleyen annesi ve yakınları

- Cenazenin Adli Tıp Kurumundan çıkması

- Eda Nur Gezer'in akrabası ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

===========

3- EDANUR'UN ÖLDÜĞÜ PARKTA SAVCI BİLİRKİŞİLERLE İNCELEME YAPTI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL (DHA) Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Çukurun oluştuğu yerin etrafına güvenlik şeritleri ve bariyerler çekilirken, bölgeye gelen savcı bilirkişilerle birlikte inceleme yaptı.

Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'na saat 11.00 sıralarında gelen cumhuriyet savcısı, iş güvenliği uzmanının da aralarında bulunduğu üç bilirkişi ile birlikte inceleme yaptı. İncelemede Edanur'un düştüğü çukurun 1 metre 35 santim derinlikte olduğu tespit edildi. Ayrıca Edanur'un yakınları ile piknik yaptığı bölge ile çukurun uzaklığı da ölçüldü. Bilirkişi tarafından hazırlanacak raporun soruşturma dosyasına ekleneceği belirtildi. Park havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Olay yeri inceleme aracından görüntü

-Savcının geldiği araçtan görüntü

-Bariyerlerle kapatılan alan

-Havadan görüntüler

-Genel ve detaylar

========

4- EDANUR'UN BOĞULDUĞU NOKTADA BARİYERLİ ÖNLEM DEVAM EDİYOR (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

Uğur ŞAHİN, Ahmet YEŞİLMEN- İSTANBUL,(DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine, parkta ailesi ile birlikte piknik yapan 5 yaşındaki Edanur Gezer adlı kız çocuğu düşerek ölmüştü. Edanur'un öldüğü park havadan görüntülendi. Küçük kızın suya düştüğü yerin bariyer ve şeritlerle çevrili olduğu görüldü.

Fatih Mahallesi Menekşe Sahil Parkı içerisinde İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine geçtiğimiz cumartesi günü , 5 yaşındaki Edanur Gezer düşerek hayatını kaybetmişti. Edanur'un öldüğü Menekşe Sahil Parkı havadan görüntülendi. Çukurun olduğu yerin etrafına güvenlik şeritleri ve bariyerler çekilirken, başında güvenlik görevlilerinin beklediği görüldü.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Küçükçekmece'de, 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili İBB'den açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı yönetimindeki park içeresinde yapılan rutin kontrollerde zeminde su sızıntısı olduğu tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "26 Nisan 2024 tarihinde saat 11.30 sularında iş makinalarıyla kazı çalışması başlatıldı. Çalışma devam ederken, aynı gün saat 16.05’de bir ailenin park içerisinde çalışma yapılan alana yakın bir noktada, mangal yakıp piknik yaptığı tespit edildi. Parktaki güvenlik görevlileri aileyi uyardı. Uyarıya aldırış etmeyen aile pikniğe devam etti. Güvenlik görevlileri yetersiz kalınca İBB Zabıta ekiplerine haber verildi. Zabıta ekipleri ihbar üzerine parka geldi. Parkta ateş yakmanın yasak olduğunu, aileye ileten zabıta, pikniğin sonlandırılmasını istedi. O sırada 5 yaşındaki kız çocuklarının kayıp olduğunu fark eden aile, zabıtadan yardım istedi. Aramalar ailenin piknik yaptığı alana 7-8 metre mesafedeki balçık alanda yoğunlaştırıldı. Gün içerisinde çalışma yapılan alanda oluşan 136 santimetre derinliğindeki su birikintisi kontrol edildi. 5 yaşındaki kayıp kız çocuğunun kazı içerisinde oluşan su birikintisinde olduğu tespit edildi. Sağlık ekiplerine haber verildi. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan çocuk, hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Olayla ilgili polisin ve adli makamların soruşturması sürerken, çocuğun kesin ölüm sebebi, Adli Tıp Kurumu raporuyla ortaya çıkacak. İBB de olayla ilgili kendi bünyesinde idari soruşturma başlattı. Sorumlulukları olan personellerin ifadeleri alındı. Çalışma yapılan alanın etrafında güvenlik tedbiri alınıp alınmadığıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Varsa ihmali olan personelle ilgili alınacak idari kararların kamuoyuyla eksiksiz paylaşılacağını, evladımızın ölümünden derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtir, başta ailesi olmak üzere tüm İstanbullulara başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

- Parkın drone ile havadan görüntüleri

===========

5- EDANUR’UN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN AVCILAR’DA SU DOLU ALANDA ÇALIŞMA

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE Menekşe Sahili'nde 5 yaşındaki Edanur Gezer’in su dolu çukura düşerek ölümünün ardından Avcılar'da yağmur suyuyla göle dönüp tehlike saçan alanda çalışması yapıldı.

Edanur’un ölümünün ardından Avcılar’da sosyal medyada Denizköşkler Mahallesi’nde göle dönen alan olduğu paylaşıldı. Avcılar Belediyesi ile bu alanın yetki ve sorumluluğunun bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin duruma müdahale etmesi istendi. Yerel belediye burada sineklere karşı ilaçlama çalışması başlatırken bu sabahtan itibaren sevk edilen ekipler alanın neden göle döndüğünü araştırdı. Bölgeye demir bariyerler çekilirken, buradan geçişler de yasaklandı. Ekipler yukarıdan gelen yağmur sularının burada biriktiğini aynı zamanda buradaki ağaç köklerinin eskiyen kanalizasyon borularını patlattığı anlaşıldı. Su tahliyesine başlanırken, eskiyen atık su borularının da değişimine geçileceği ifade edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Göle dönen alanın genel görüntüleri

-Görevlilerin su tahliye çalışması

-Atık sular

-Motopompla çalışma yapılırken

-Sahilden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

=========

6- BAĞCILAR'DA TUZAK KURUP ÖNCE BIÇAKLADILAR SONRA VURDULAR

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) BAĞCILAR'da iddiaya göre Ü.Y. adlı kadın tarafından tuzağa düşürülen M.Ç., 3 şüpheli tarafından bıçaklandı ardından da silahla vuruldu. Yaralanan M.Ç'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yaralanan M.Ç.'nin yaklaşık 1 yıl önce 3 şüpheliyle bir düğün sırasında kavga ettiği ve aralarında husumet olduğu öğrenildi. Olayda yakalanan 5 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırı anı güvenlik kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Olay, 21 Nisan Pazar günü Kemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. M.Ç., Ü.Y., isimli kadınla buluşmak üzere dışarı çıktı. Buluşma sırasında M.Ç., 3 şüpheli tarafından takip edildi. Şüpheliler tarafından yakalanan M.Ç., önce bıçaklandı ardından da silahla vurularak yaralandı. Yaralanan M.Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler ve Ü.Y., olay yerinden bir otomobille ayrılırken ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan M.Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin olay sırasında, R.Y. tarafından Eyüpsultan'dan kiralanan aracı kullandıkları belirlendi. Polis ekipler olayı gerçekleştirenlerin E.K.(30) , E.K.(22) ve R.Y. olduğunu tespit etti.

HUSUMET DÜĞÜN KAVGASINDA BAŞLADI

Saldırganlarla M.Ç. arasında, yaklaşık 1 yıl önce Alibeyköy'deki bir düğün sırasında alkollüyken kavga çıktığı, olayda R.Y.'nin bıçaklanarak yaralandığı, bu nedenle aralarında husumet olduğu öğrenildi. Şüphelilerin Ü.Y. isimli kadınla birbirlerini tanıdıkları , Ü.Y.'nin M.Ç. ile buluşmasını şüphelilere bildirmesi üzerine saldırganların olay yerine gelerek M.Ç.'yi yaraladıkları belirlendi. Polis ekipleri Ü.Y.'yi kısa sürede yakaladı. Saldırganların Gaziosmanpaşa'da bir adreste saklanmasını sağlayan Y.A. ile 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

YAKALANAN 5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

Yakalanan şüphelilerden Y.A'ya sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandı. A.K. R.Y. Ü.Y. ve E.K. isimli şüpheliler ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüpheliler ile M.Ç. arasında yaşanan kovalamaca

-Saldırı anları

-Şüphelilerin kaçışı

-Şüphelilerin emniyet çıkış görüntüleri

-Tutuklanan 5 şüphelinin fotoğrafları

==========

7- KÜÇÜKÇEKMECE'DE PARA VERME VAADİYLE KANDIRDIĞI ÇOCUĞUN TELEFONUNU ÇALDI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de bir kişi para verme vaadiyle kandırdığı 14 yaşındaki çocuğu Bağcılar'a götürdü ardından da çocuğun telefonunu alarak kaçtı. Şüpheli polis ekipleri tarafından yakalandı. Çocuğun ailesi şikayetçi olurken, şüphelinin çocuğu kandırıp götürdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 26 Nisan Cuma günü, saat 09.45 sıralarında, Mehmet Akif Mahallesin'de meydana geldi. İddiaya göre şüpheli, babası yoğun bakımda olan 14 yaşındaki K.T.'ye babasına daha önce yardım ettiğini söyledi. Çocuğun güvenini sağlayan şüpheli ardından da çocuğa iyi bir iş ve ücret vereceğini söyledi. Şüpheli, kendisiyle gelmesi konusunda ikna ettiği çocukla minibüse binerek Bağcılar'a gitti. Şüpheli, burada kontör yükleyeceğini söyleyerek çocuğun telefonunu aldı ardından da kayıplara karıştı.

"PARA VERECEĞİM DİYE KANDIRDI"

Bir esnafa sığınan çocuk, annesi Birgül T.'yi arayarak durumu bildirdi. Ardından esnaf çocuğu taksiye bindirerek annesinin verdiği adrese gönderdi. Çocuğuna tekrar kavuşan aile, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası kayıtlarını iznceledikten sonra olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri şüpheliyi yakaladı.14 yaşındaki K.T., "Para vereceğim diye kandırdı yardım için" dedi. Öte yandan şüphelinin çocuğu kandırıp Bağcılar'a götürdüğü anlar güvenlik kamerasına da yansıdı.Şüpheli 28 Nisan Pazar günü polis ekipleri tarafından yakalandı.

"CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM"

Anne Birgül T., "Gel seni işe götüreceğim, para vereceğim demiş, almış götürmüş arabaya bindirmiş. İndirdikten sonra telefonunu istemiş, telefonuna kontör yükleyeyim demiş, telefonu almış gitmiş. Üç gündür polis, karakol dolaşıyorum, şikayetçiyim. Cezasını çekmesini istiyorum."dedi.

"TELEFONU ALIP ORTADAN KAYBOLMUŞ"

Konuyla ilgili konuşan Önder Özgür ise, "Çocuğa gelip 'Babanı biz daha önce çalıştırmıştık, gel seni ben çalıştırmaya götüreyim' diyor. Çocuk da parayı cazip buluyor, 'Yarım saatliğine 500 lira veririm' diyor ardından da alıp minibüse bindiriyor. Bağcılar’da bir yerde bırakıyor. Bağcılar'a gidince diyor ki, 'Sen telefonunu bana ver, ben senin telefonuna kontör yükleyeyim, sıkıntı çekme'. Çocuk da telefonunu ona veriyor. Ondan sonra iş hanına giriyor ve adam kayboluyor. Kaybolduktan sonra çocuk çaresiz kalınca gidip esnafa sığınıyor. Allah’tan annesinin telefon numarasını biliyormuş, annesine telefon ediyor. Esnaf diyor ki çocuğunuz burada, anne de 'Çocuğu bir taksiye bindirip Hacı Mustafa Güllü Camii'ne gönderin' diyor. Esnaf yardımcı olmuş. Bugün de yapan vatandaşın yakalandığını söyledi polis." şeklinde konuştu.

Olayın yaşandığı yerde esnaflık yapan Seyithan Badur, "Bizim çocuklarımız da var burada. Yarın bir gün gelip birine zarar vermeyeceği ne malum. Yakalanmış ama gereken cezayı almasını istiyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Güvenlik Kamerası)

- Şüphelinin çocuğu alıp götürdüğü an

- Röportajlar

- Genel ve detay görüntüler

==========

8- PENDİK'TE ASKER EĞLENCESİNDE HAVAYA ATEŞ EDEN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) PENDİK'te asker eğlencesinde pompalı tüfekle havaya ateş eden 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Pendik, Orta Mahalle'de 27 Nisan Cumartesi günü akşam saatlerinde bir parkta asker eğlencesi düzenlendi. Asker eğlencesine katılanlar pompalı tüfekle havaya ateş etti. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti.Yapılan çalışmaların ardından polis ekipleri 'Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek' suçundan M.E.Ö., Y.A., G.Ö., B.G. ve E.K. isimli şüphelileri denetimler sırasında gözaltına aldı. Şüpheliler üzerinde yapılan kontrollerde, 1 adet ruhsatsız tabanca, 25 adet fişek, 1 adet pompalı tüfek ve 3 pompalı tüfek fişeği ele geçirildi. Emniyette ifadesi alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şüphelilerin gözaltına alınarak polis merkezine götürülmesi

-Şüphelilerin fotoğrafları

-Ele geçirilen pompalı tüfek ve fişekler

-Genel ve detay görüntüler

========

9- İSTANBUL'DA FUHUŞ OPERASYONU: 6 GÖZALTI

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)YABANCI uyruklu kadınları çocuk ya da hasta bakıcılığı yapacakları vaadiyle İstanbul'a getiren ve fuhuşa zorladıkları öne sürülen 6 şüpheli operasyonla yakalandı. Operasyonda, 3 yabancı uyruklu kadının kurtarılırken, şüphelilerden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro Amirliği ekipleri organize bir şekilde fuhuş yaptırtan bir çetenin peşine düştü. Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Şüphelilerin fuhuşa zorladıkları yabancı uyruklu kadınları, çocuk bakıcılığı ya da hasta bakıcılığı yapacakları vaadiyle İstanbul'a getirdikleri ardından borçlandırarak fuhuş yapmaya zorladıkları öğrenildi. Ahlak Büro Amirliği ekipleri delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye bastı. Şişli ve Kağıthane'de daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda fuhuşa zorlandıkları iddia edilen 3 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 7 cep telefonu ise inceleme altına alındı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Operasyonda kurtarılan 3 yabancı uyruklu kadın ise vize süreleri dolduğu için sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi başkanlığına teslim edildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

-Şüphelilerinin yakalandığı operasyondan görüntüler

==========

10- BAYRAMPAŞA'DA MOTOSİKLETLİNİN TEK TEKERLEK ÜZERİNDE TEHLİKELİ YOLCULUĞU

Baran AKKAYA- Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA) - BAYRAMPAŞA O-3 Karayolu'nda, motosiklet sürücüsü, uzun süre tek tekerlek üzerinde ilerledi. Trafiği tehlikeye düşüren o anlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, 27 Nisan Cumartesi gece saatlerinde, Bayrampaşa O-3 Karayolu'nda meydana geldi. Aksaray istikametinde seyir halinde olan motosiklet sürücüsü, akan trafikte uzun süre tek tekerlek üzerinde ilerledi. Trafiği tehlikeye düşüren sürücü, tek tekerlek üzerinde şerit değiştirerek araçların arasından geçti. Motosiklet sürücüsünün trafikte tehlikeli şekilde seyrettiği o anlar, başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Cep telefonu)

- Tek tekerlek üzerinde ilerleyen sürücüden görüntü

- Trafikte seyreden araçlardan görüntü

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber