Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- EDANUR'UN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN GÖZALTINA ALINANLARDAN 1'İ TUTUKLANDI, 2 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI-3

İSTANBUL (DHA) Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden makine teknikeri Furkan C. tutuklanırken, kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

Şüphelilerin sevki

==========

2- 1 MAYIS'TA İSTANBUL'DA POLİSLERE SALDIRAN 12 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

İSTANBUL (DHA) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldıranlardan 12 şüpheli daha yakalandı. Toplam yakalanan şüpheli sayısı 42 oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanına çıkmak için Saraçhane Meydanında toplanan, polislerimize taşlı sopalı saldırıda ve fiziki müdahalede bulunan 12 şüpheli de bugün yakalandı. Böylece Saraçhane’de polislerimize saldıran ve yakalananların sayısı 42 oldu. Daha önce yakanan ilk gruptaki 30 şüphelinin 27’si tutuklandı, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Görüntü Dökümü:

---------

Gözaltına alınanlar

=========

3- ESENLER'DE SİLAHLI SALDIRIDA AĞIR YARALANAN BABA ÖLDÜ

Baran AKKAYA-Ahmet YEŞİLMEN-Oğuzhan CİN /İSTANBUL,(DHA) ESENLER'de dün gece saatlerinde sokakta yürüyen baba ve oğluna silahlı saldırı düzenlendi. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden baba Nazım Kadir Cansız ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 329. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, sokakta ilerleyen baba ve oğluna kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan baba Nazım Kadir Cansız'a ilk müdahale mahalle sakinleri tarafından yapıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Cansız'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Saldırıdan sonra kaçan şüphelileri yakalamak için polis çalışma başlattı.Saldırının hemen ardından sokakta yaşanan hareketlilik ve yaralının yakınlarının baygınlık geçirdiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olaya tanık olan Hasan Karakaya, "Sipariş dağıtıyordum, silah seslerine geldim. Baktım arkadaş yerde yatıyor, vücudunda çok sayıda mermi izi vardı. Ambulans geldi, müdahale etti. Yaşıyordu, belirti vardı ama kötü oldu yani. Mermi izleri vardı vücudunda, sağlık ekipleri o an kalp masajı yaptı." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Cep telefonu)

-Olay sonrası ekiplerin gelmesi

-Olay yerinden görüntü

-Yakınlarının sinir krizi geçirmesi

(Aktüel)

-Görgü tanığı Hasan Karakaya ile röportaj

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=======

4- İNTERNETTE BULDUĞU İLK NUMARAYI ARADI; HEM PARASINDAN HEM ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN OLDU

Faruk SAVAŞ - Hadican EROL / İSTANBUL, (DHA) BAKIRKÖY'de çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten numarasını bulduğu tamirciyi evine çağıran Gülay Erman, iddiaya göre makinesini tamir için gelenlerden ne makinesini ne de parasını geri alabildi. Şikayetçi olan Erman, "26 Mart'tan bu güne kadar 1 ay geçti, makinam yok ortada" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı ise, "Yetkili olmamalarına rağmen maalesef internet üzerinden özellikle böylesine servis aramalarında, arama motorlarında kendilerini üst noktada çıkartıyorlar. Bunları önlemek için Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2020 itibariyle SERBİS dediğimiz bir uygulama başlattı. Bu uygulamaya kolay bir şekilde erişim sağlanmakta. Girdiğinizde 10-15 saniye içerisinde hangi markanın yetkili servisini, kendi adresinize yakın olanını aradığınızda karşınıza çıkmakta" diye konuştu.

Bakırköy'de yaşayan Gülay Erman, 26 Mart'ta, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten bir tamirci buldu. İddiaya göre evine gelen tamirciler, önce çamaşır makinesinin motorunun arızalı olduğunu söyleyip 7 bin lira karşılığında yeni motor taktı. Makinenin aynı gün tekrar arızalanması üzerine Gülay Erman, firmaya telefon ederek durumu bildirdi. Aynı tamirciler ikinci kez eve gelerek, firmada tamir edilmesi gerektiğini söyleyerek çamaşır makinesini alıp götürdü. 1 aydır firmaya telefon edip makinesinin durumunu soran ve makineyi geri almak istediğini belirten Gülay Erman, henüz sonuç alamadığını ve mağduriyet yaşadığını söyledi. Evine gelip çamaşır makinesini götüren servis çalışanına cep telefonu numarası üzerinden defalarca mesaj atan Erman, çalışanın kendisini oyalayıcı nitelikte sesli ve yazılı cevaplar aldığını söyledi. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunan, Gülay Erman polise giderek şikayetçi oldu.

"1 AY GEÇTİ MAKİNAM ORTADA YOK"

Gülay Erman, "Çamaşır makinem bozuldu, internetten ilk bulduğum tamirciyi çağırdım geldiler. Baktı, 'Bu makinenin motoru yanmış' dedi. Yüksek bir fiyat söyledi ama biraz aşağıya indi; 7 bin lirada durdu. Aynı gün bir motorla geldi. Banyoda birtakım sesler duydum, 'Değiştirdik' dedi ve 7 bin liramı alıp gittiler. Akabinde çamaşırları attım makine çalışıyor çalışıyor durmuyor. Kendim sıkmaya getirdim, sıkmada makine hopladı. Durdurdum ve bu sefer firmayı defalarca aradım. Sonra ikinci şahıs geldi. O da 'Ben bu makineyi tamir edeceğim, sizden de hiç para almayacağım ve size getireceğim' dedi. Alıp makineyi götürdü bu ikinci kişi ve şu anda makine de yok. Defalarca arıyorum ve hergün aynı şeyi söylüyorlar; 'Bugün geliyor diyorlar' . 26 Mart'tan bu güne kadar 1 ay geçti, makinam yok ortada." dedi.

"BUNA KİM DUR DİYECEK"

Yaşadığı olay karşısında çaresiz kaldığını ifade eden Erman, "İnternetten girdim, aradım, geldiler. Bu şekilde buldum ama hiçbir detayına girmedim. Zaten başıma böyle birşey ilk olarak geldi. Sonrasında bu firmanın içeriğini inceledikçe benim gibi çok mağdur olmuş insanları görüyorum, okuyorum. Tüketici Hakem Heyetine gittim, şikayette bulundum. Ne yazık ki '6 ay içerisinde sonuçlanabilir' dediler. Ben 6 ay içerisinde ne yapacağım. 2-3 gün önce de karakola gittim. Çaresizim, ne yapacağımı şaşırdım. Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek? Bu firmaların insanları bu şekilde kandırdıklarını görüyorum. Lütfen yetkililerden ciddi yaptırımlar istiyorum, bunun önüne geçilmeli." diye konuştu.

YETKİSİZ SERVİS MAĞDURİYETİNE KARŞI TİCARET BAKANLIĞI'NIN 'SERBİS' UYGULAMASI

Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı, yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi'nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı. Dr. Saraçlı, "Yetkili olmamalarına rağmen maalesef internet üzerinden özellikle böylesine servis aramalarında, arama motorlarında kendilerini üst noktada çıkartıyorlar. Bunları önlemek için Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz 2020 itibariyle SERBİS dediğimiz bir uygulama başlattı. Bu uygulamaya kolay bir şekilde erişim sağlanmakta. Girdiğinizde 10-15 saniye içerisinde hangi markanın yetkili servisini, kendi adresinize yakın olanını aradığınızda karşınıza çıkmakta. Bu yetkili servislerden de her türlü sorununuza çözüm buluyorsunuz. Aldatıcı reklamlara girdiklerinde, bu tür servisleri gördüklerinde bilinçli tüketici olarak bunların şikayet edilmesi gerekmekte. Zaten yetkili servisler de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Tüketicilerin sadece dikkat etmesi gereken nokta şu; SERBİS dediğimiz Ticaret Bakanlığı'nın uygulamasına girip bu markaların tanımlı olan servislerine ulaştıklarında her türlü sorunlarına çözüm bulabileceklerdir." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

- Çamaşır makinesinin konulduğu yerden görüntüler

- Yetkisiz servis mağduru Gülay Erman ile röportaj

- Servis çalışanı tarafından gönderilen sesli ve yazılı mesajlar

- Servisle yapılan telefon görüşmesinden detaylar

- Dr. Mücahit Saraçlı ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

=========

5- KUAFÖRDE SERUM TAKTIRIP ACİLLİK OLAN VAR

Özlem YURTÇU KARABULUT - Güven USTA / İSTANBUL, (DHA)- Türkiye Acil Tıp Derneği'nden Doç. Dr. Özlem Dikme son yıllarda internet fenomenleri ve sosyal medyanın da etkisiyle moda haline gelen ve 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış olduğunu söyledi. Doç. Dr. Dikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek, "Kuaförde ya da evinde serum taktırıp alerjik şoka giren, hatta kalbi durup zor döndürülen vakalar var" dedi. Doç. Dr. Dikme, serum uygulamalarının kesinlikle doktor gerekli gördüğü takdirde ve tam teşekkülü hastanelerde yapılması gerektiğini de vurguladı.

Gençleşme, dinç olma, grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklar sonrası bir an önce ayağa kalkma hayali ile atom, vitamin kokteyli şeklinde konseptlerle sosyal medya üzerinden reklamları yapılan, doktor gözetimi olmadan yapılan hastane dışı serum uygulamaları, yaşamı tehdit ediyor. Glutatyon, yüksek doz C vitamini, B vitamini, ağrı kesiciler, aslında doktorun reçete etmesi gereken antibiyotikler dahil, çoğu zaman 'kokteyl' halinde yapılan damar içi uygulamalar; alerjik şoklara, hatta kalp durmasına neden olabiliyor. Kişi, hastane ortamında değilse, müdahalede çok geç kalınabiliyor. İnternet ve sosyal medya üzerinden fenomenler ve influencerların da etkisiyle moda haline gelen 'serum çılgınlığı', sadece hemşirelerin gözetimindeki sağlık kabinlerinde; evlere servis edilerek hastanın evinin salonunda, yoga-pilates için gidilen salonlarda, hatta kuaförler-güzellik merkezlerinde dahi yapılabiliyor. Türkiye Acil Tıp Derneği Ultrasonografi Çalışma Grubu Başkanı ve Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Özlem Dikme, doktor gözetiminde ve aslında hastane ortamında yapılması gereken damar içi ilaç uygulamalarının sağlıkla hiçbir ilgisi olmayan mecralara kadar taşınmış olmasının tehlikelerine dikkat çekerek Demirören Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

"O KADAR ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Kİ YOGAYA GİDİP SERUM TAKTIRIYORLAR"

Doç. Dr. Dikme, "Özellikle hekim olmayanlar tarafından sağlık kabinlerinde ve birtakım medikal donanıma sahip olmayan yerlerde, bazen de gereksiz yere uygulanan enjeksiyonları çok görmeye başladık. Bunlara bağlı olarak da acillere birçok vaka gelişi oluyor. Özellikle kış aylarında hem gribal enfeksiyonların artışı hem de hastalık sonrası nekahat dönemlerini daha iyi geçirme isteğiyle bu tarz yöntemlere başvuruluyor. Sosyal medyada da buna yönelik birçok influencer tarafından paylaşımlar yapılıyor. Bir moda halinde, sarı serum, vitamin serumu, atom serumu şeklinde tedaviler sunuluyor. Son dönemlerde bu iş o kadar çığırından çıkmış bir durumda ki, güzellik merkezinden gelen vakalar, kuaför salonlarından gelen vakalar bile oldu. Yoga pilates eğitimi için gittikleri merkezlerde ek tedavi olarak bağışıklığı güçlendirme adına serum yapıldığına şahit oluyoruz. Evlere servisler yapılıyor, görüyoruz sosyal medyada da. Damar yolu açılmış kişiler, evinin bahçesinde, 'C vitamini atom serum' denen karışımlarla paylaşımlarda bulunuyorlar" dedi.

"ALERJİK REAKSİYONLA YOĞUN BAKIMLIK OLAN VAR"

Hastane ortamı dışında bu tarz enjeksiyonların çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Dikme, "Serumun içeriğindeki bu maddeler yaşa göre, kiloya göre doz ayarı yapılmaksızın uygulanıyor. Çok hızlı gelişen alerjik reaksiyonlar sebebiyle acil müdahalelere ihtiyaç duyacak duruma düşüyor insanlar. Ölümle dahi sonuçlanabilen çok ciddi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu şekilde acillere başvuran vakalarda artış olduğunu, yoğun bakıma giden hastalar olduğunu görmeye başladık. Ani alerjik reaksiyonlar nefes darlığına, solunum yetmezliğine, hatta kalp durmasına dahi sebep olabilir" diye konuştu. Damar yolu ile verilen 'atom' olarak bilinen serumlarda yüksek doz C ve B vitamini kompleksleri olduğuna da işaret eden Doç. Dr. Dikme, aslında vücudun ihtiyaç fazlasını hemen attığını da belirterek aslında vücuda gereksiz yere fazla yük verildiğini söyledi.

"KOMŞUSU DOKTOR OLMASA KURTULAMAZDI"

Serum uygulandıktan saatler sonra ölümcül alerjik reaksiyonların gelişebildiğini de anlatan Doç. Dr. Dikme, geçtiğimiz haftalarda böyle bir hastanın şans eseri ölümden döndüğünü anlatarak şu bilgileri verdi: "Gecikmiş alerjik reaksiyonlar gelişebiliyor. Örneğin ilaç uygulandıktan bir saat sonra, iki saat sonrasında ikincil faz alerjik reaksiyonla hasta kötüleşebiliyor. Örneğin benzer bir olay yakınlarda yaşandı. Bir hasta, sağlık kabininde böyle bir tedavi alıp evine gidiyor. Yaklaşık bir saat sonra kötüleşiyor. Şansına ki komşusu bir hekim ve yanında adrenalin enjeksiyonu bulunduran bir kişi. Hemen müdahalesini yapıyor ve sonrasında kalp masajı eşliğinde hasta hastaneye götürülüyor. Uzun süre de yoğun bakımda yatıyor hasta. Bu tarz hastalarla çok karşılaşmaya başlar olduk."

"BİR SERUMLA AYAĞA KALKARIM İNANIŞI YANLIŞ"

Bir serumla ayağa kalkacağını düşünen kesimin daha çok orta yaş ve çalışan nüfus olduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Dikme, serum sonrası anlık bir iyi hissetme hali olsa da bu etkinin gerçek olmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kişiler bir an önce sosyal hayatına ya da iş hayatına geri dönmek istiyor. Oysa ilaçlara karşı gelişen alerji durumu herhangi bir yaş döneminde, belki de sürekli kullandığı bir ilaca bağlı olarak en düşük dozda bile karşısına çıkabilir. Daha önce bir kere hastanede serum takmışlardı, artık bunu evde de yaptırabilirim düşüncesi bu nedenle çok yanlış. Her türlü serum tedavisinin mutlaka tam teşekküllü bir hastane ortamında uygulanması gerekli."

Son günlerde cilt güzelliği, gençleşme vb. vaatlerle damar içi glutatyon uygulamalarının da moda haline geldiğinin altını çizen Doç. Dr. Dikme, bunun da aslında sanıldığı gibi bir etkisinin olmadığını, tam tersine karaciğer ve böbreklere ek yük bindirebileceğini söyledi. Doç. Dr. Dikme, sözlerini şöyle noktaladı: "Glutatyon, çok hızlı bir şekilde yıkılıp vücuttan hızlı bir şekilde atılan bir molekül. Eksikliği de aslında çok nadir görülür. Bu da bağışıklık sistem güçlendirici, anti-aging uygulamalar adı altında sunuluyor. Ama dışarıdan verilen glutatyon, vücudun doğal oluşturduğu glutatyondan farklı yıkım metabolitlerini ortaya çıkarıyor. Bu metabolitlerin hepsi de hem karaciğer hem de böbreğe ikincil yükler kazandırıyor. Ayrıca uygulanan damar içi ilacın içeriğindeki koruyucu maddeler, verilen sıvıdaki diğer maddeler, alerjik reaksiyon riskini artırıyor. Kompleks bir halde tüm vitaminlerin bir arada ve maksimum dozlarda verilmesi, belki de gereken doz çok daha düşük aslında, vücutta fazla miktarda yüke neden oluyor. Serumla verilen bu maddeler aslında ağız yolundan alındığında, kişinin sağlıklı bir sindirim sistemi varsa, örneğin C vitaminini vücut eksikliği olduğu kadarının emilimini sağlıyor ve kendi dengesini koruyor. Ama IV yani damar yoluyla verildiğinde tek seferde yüksek miktardaki doz, 1-2 dakika içerisinde hemen kana geçtiği için daha hızlı ve daha yüksek bir miktara maruz kalan metabolizma, daha ciddi reaksiyon geliştirebiliyor."

KENDİ YAPTIĞI SERUMU TAKTI VE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Diyarbakır'da yaşayan sağlık çalışanı Erhan Yıldız, geçtiğimiz hafta yaşadığı bir gribal enfeksiyon sırasında bir an önce ayağa kalkabilme düşüncesiyle 'kendi kendine serum hazırlayıp' uyguladıktan sonra anafilaktik şoka (ölümcül alerji tablosu) girdi. Hastane ortamında olmasına rağmen doktorların müdahalesiyle son anda yaşama döndürülen Yıldız, "Kendi kendime serum hazırladım. Ama serum sanıldığı kadar masum değil. Anında hızlı bir şekilde anafilaksiye girmeme neden oldu. Bir anda her tarafım yanmaya, morarmaya başladı. Şanslıydım, hastane ortamındaydım ve doktorlar hemen müdahale etti. Serumu hastane dışında yaptırmak çok tehlikeli ve çok riskli. Her yerde yapıldığını görüyoruz artık, sağlık kabinleri, ev ortamında vs. oysa her an ölümcül olabiliyor. Bir anda ölümle burun buruna kalabilirsiniz, ölebilirsiniz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Doç. Dr. Özlem Dikme röp

-Serum sonucu ölümcül alerji tablosu ile karşılaşan Erhan Yıldız video röp

-Evde serum uygulaması örnek görüntüler

-Sosyal medyadan örnek görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

==========

6- KADIKÖY'DE MOTOSİKLETE ÇARPAN OTOMOBİL AKARYAKIT İSTASYONUNA GİRDİ: 1 YARALI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)- KADIKÖY'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, seyir halindeki motosiklete çarptıktan sonra akaryakıt istasyonuna girdi. Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı. Otomobilin akaryakıt istasyonuna girdiği anlar, bir başka motosikletin sürücüsünün kask kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 23.30 sıralarında Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi Bağdat Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 34 SV 3575 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, Hasan C.'nin idaresindeki 34 KGB 914 plakalı motosiklete çarptı ardından da akaryakıt istasyonuna girdi.Otomobil istasyondaki başka bir motosiklete çarptıktan sonra durabildi. Kazada motosiklet sürücüsü Hasan C. yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, motosiklet sürücüsü Hasan C.'yi olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, kazaya karışan araçlar çekici yardımıy olay yerinden kaldırıldı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

"ÜZERİMİZE GELDİĞİNİ GÖRÜNCE YOLA ATLADIK"

Akaryakıt istasyonunda motosikleti park halinde bulunan Yunus Taşkın, "Araç yoldan gelirken motorcuya vurup deviriyor, sanırım bir tane de taksiye vuruyor. Oradan kontrolünü kaybedip bu kaldırıma vuruyor, mantarları kırıyor. Biz burada duruyorduk arkadaşımla. Üzerimize doğru geldiğini görünce biz yola doğru atladık. Gelen araç bizim park halindeki motora vurdu ve devirdi. Orada motorlu yaralıydı onu ambulansla alıp götürdüler" şeklinde konuştu.

KAZA ANI KAMERADA

Diğer yandan motosiklete çarptıktan sonra akaryakıt istasyonuna giren otomobilin kaza yaptığı anlar başka bir motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otomobilin hızla istasyona girdiği anlar görülüyor.

Görüntü Dökümü

------

(Kask kamerası)

-Otomobilin akaryakıt istasyonuna girmesi

(Aktüel)

- Kazaya karışan otomobilin ve motosikletin görüntüsü

- Kaza sonrası olay yerinden görüntü

- Kazadan son anda kurtulan Yunus Taşkın ile röportaj

- Araçların çekilme görüntüsü

- Genel ve detay görüntüler

==========

7- SAKARYA'DAN EDİRNE'YE GİDEN TUR OTOBÜSÜ BAŞAKŞEHİR'DE ALEV ALEV YANDI

Oğuzhan CİN/ İSTANBUL,(DHA) KAKAVA Şenlikleri için Sakarya'dan Edirne'ye giden tur otobüsünün Başakşehir'de motor bölümünde yangın çıktı. Yangın çevredeki vatandaşlar ve ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, saat 11.30 sıralarında İkitelli Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda seyir halindeki tur otobüsünde çıktı. Kakava Şenlikleri için Sakarya'dan Edirne'ye giden Emrah Canyiğit idaresindeki 34 EGN 165 plakalı otobüsün motor bölümünde arıza meydana geldi. Akaryakıt akıttığı iddia edilen otobüs, şoförü tarafından tamir için Başakşehir'de bir tamirhaneye götürülürken aracın motor kısmından dumanlar yükseldi. Dumanları gören şoför, aracı durdurduktan sonra yolcuları otobüsten tahliye etti. Alevlerin yükselmesiyle çevredeki vatandaşlar otobüse yangın tüpü ve suyla müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, yolcular başka bir otobüse alındı.

"BİR ANDA DUMANLAR GELMEYE BAŞLADI"

Yolcu Nurten Tuncalın, "Şoförümüz 'Yağ akıtıyor' dedi. Ustayı aradı, usta 'Gelin' demiş, oraya gidiyorduk. Bir anda dumanlar gelmeye başladı arkadan. Şoförümüz kapıları açtı, dışarı çıktık arkadan alev aldı. Biz Edirne'ye gidiyorduk Kakava Şenliklerine" dedi.Yangına müdahale eden vatandaşlardan Murat Şimşek, "İşletmemiz var yan tarafta, arkadaşlarla birlikte olayı fark ettiğimizde beklemeksizin yangın tüpüyle müdahale ettik. Hakikaten araç yanmaya başladığında dehşet bir görüntüydü" dedi.Yolcu Sevim Kurtuldu ise, "Sakarya'dan Edirne'ye gidiyorduk, bir sevinçle bir heyecanla bindik; ama başımıza bu felaket geldi. Rabbim bununla bıraksın çok büyük panik yaşadım. Elim ayağım titredi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Cep telefonu)

-Yangına müdahale anları

-Yanan otobüsten görüntü

-Otobüsten görüntüler

(Aktüel)

-Yanan otobüsten görüntüler

-İtfaiye ve polis ekiplerinden görüntüler

-Yolcuların ikame otobüse binmeleri

-Yolcu Nurten Tuncalın ile röportaj

-Görgü tanığı Murat Şimşek ile röportaj

-Yolcu Sevim Kurtuldu ile röportaj

-Genel ve detaylar

===========

8- İBRAHİM HACIOSMANOĞLU'NUN OĞLU TRAFİK KAZASI YAPTI

Gamze ŞİMŞEK-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA) TRABZONSPOR' un eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu'nun oğlu Sancaktepe'de otomobiliyle kaza yaptı. Taksiyle otomobilin çarpıştığı kazada taksi şoförü ve Hacıosmanoğlu hafif şekilde yaralandı.

Olay dün saat 03.30 sıralarında Sancaktepe TEM Otoyolu Sultanbeyli istikametinde meydana geldi. Trabzonspor'un eski başkanı ve TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun oğlu Muhammed Efe Hacıosmanoğlu'nun kullandığı 34 KOS 88 plakalı otomobil, aynı yönde ilerleyen 34 TBB 90 plakalı taksiyle çarpıştı. Kazada taksi bariyerlere çarparken, Hacıosmanoğlu'nun kullandığı otomobil yolda savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda taksi şoförü ve Hacıosmanoğlu hafif şekilde yaralandı. Kazanın ardından İbrahim Hacıosmanoğlu kendi aracıyla olay yerine geldi.

Görüntü Dökümü

-----

-Hacıosmanoğlu'nun kullandığı otomobil

-Otomobilin çekici üzerindeki görüntüsü

-Otomobil önünde bekleyen Hacıosmanoğlu'nun oğlu

-Taksiden görüntü

-Olay yerindeki polis ekipleri

-Genel ve detay görüntüler

========

9- AVCILAR'DA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU: 8 GÖZALTI

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da kaçak göçmenlere yönelik operasyonda, ikisi organizatör olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, kaçmak isterken bir polisi ayağını araç ile ezerek yaraladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekipleri 3 Mayıs Cuma günü akşam saatlerinde Yeşilkent Mahallesi'nde belirlenen bir iş yerine operasyon düzenledi. Polisin geldiğini gören iki organizatör ile 6 kaçak göçmen, hafif ticari araç ve otomobil ile kaçmaya çalıştı. Şüpheliler kaçtıkları araçla polis memuru K.Ö.,'nün ayağını ezdi. Yaralı polis Beylikdüzü'ndeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri kısa sürede kaçan toplam 8 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

(Cep telefonu kaydı)

-Polis ekipleri sokakta

-İki kaçak kaçmaya çalışırken ve polisler peşlerinde koşarken

-Bir şüpheli polis tarafından yakalanırken ve aralarındaki boğuşma

-Sokaktaki ekip araçları ve polisler

(Aktüel)

-Sokaktan görüntüler

==========

10- GAZİOSMANPAŞA'DA TRAFİĞİ AKSATAN MEŞALELİ DOĞUMGÜNÜ KUTLAMASI

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)- GAZİOSMANPAŞA'da sevgilisinin doğumgününü kutlamak isteyen bir kişi, çekici yardımıyla caddeyi trafiğe kapatarak doğumgünü kutlaması yaptı. Trafik akışının uzun süre aksadığı görüntüler cep telefonuna kamerası tarafından kaydedildi.

İlginç doğum günü organizasyonu, önceki gün gece saatlerinde Gaziosmanpaşa Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nde yaşandı. Sevgilisine doğumgünü sürprizi yapmak isteyen bir kişi arkadaşlarıyla organizasyon yaptı. Sevgilisinin kullandığı otomobil seyir halindeyken, trafik akışının yoğun olduğu caddede önce çekiciyle yolu kapattı, ardından da arkadaşına ait araçtan müziğin sesini sonuna kadar açtı. Müzik eşliğinde ve meşaleler arasında araçtan inen genç kadın caddede erkek arkadaşına sarıldı. İlçenin en işlek caddesideki trafik akışı meşaleli doğum günü kutlaması nedeniyle uzun süre aksadı; metrelerce araç kuyruğu oluştu. O anlar cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Yolu kesen çekicinin görüntüsü

-Hafif ticari araçtan açılan müzik

-Meşalelerle aracın önüne geçenler

-Otomobildeki kişinin inerek sevgilisine sarılması

-Trafikte bekleyen otomobillerden görüntü

==========

11- AVCILAR'DA HIDIRELLEZ COŞKUSU

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA) BAHARIN müjdecisi kabul edilen Hıdırellez, Avcılar'da yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Hıdırellez Şenliğiyle kutlandı.

Firuzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı ve Avcılar Belediyesi tarafından Firuzköy Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez kutlamaları başladı. Bu yıl 4.'sü düzenlenen şenlik, geleneksel kıyafetleriyle kutlamalara katılanların yürüyüşüyle başladı. Şenliğe katılanlar dev bir Türk bayrağı taşıyarak, şarkılar eşliğinde Hasan Önel Caddesi'nde yürüdü. Yürüyüşe Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Vakıf Başkanı Halil Baykal da katıldı.Etkinliğe Firuzköy mahallesi sakinleri de alkışlarla destek verdi.

"BAHARIN GELİŞİNİ KUTLUYORUZ"

Yürüyüşe katılanlardan bazıları, "Çok mutluyum. Çok dileğim var. Hepsi gerçek oldu bu zamana kadar, inşallah bundan sonra da gerçek olur. Sağlık mutluluk ve barış diledim "dedi. Yürüyüşe geleneksel kıyafetiyle katılan başka bir kişi ise, "Çok heyecanlıyım. Geleneksel olduğu için bu sene de katkı sağlamaya çalıştık. Çok güzel bir gün " diye konuştu. Yürüyüşe katılan bir genç kız ise," Baharın gelişini kutluyoruz tüm dünyamız ve ülkemiz için de mutluluk istiyoruz. Bunları da dileyeceğiz bu akşam " dedi.

ATEŞTEN ATLAYIP DİLEK DİLEDİLER

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, "Hıdırellez günü vesilesiyle biaradayız mahallellimizle beraber baharın gelişini kutluyoruz. Bir taraftan hem Firuzköy mahallemizle özdeşleşmiş hem de Hıdırellez gününü kutlamak amacıyla biraradayız. Çok güzel bir atmosfer var gördüğünüz gibi. Birazdan da geleneğin devamı olan ateşten atlayacağız ve dileklerimizi dileyeceğiz. Mahalle sakinleriyle beraber kutlama yapacağız. Dileklerin kabul olmasını diliyorum, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Ardından şenliğe katılanlar yakılan ateş üzerinden atlayarak dilek diledi. Başkan Çaykara da ateş üstünden atlamayı ihmal etmedi. Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan folklor ekipleri maniler söyleyerek dans etti. Şenlikte Bulgaristan'dan gelen dans ekibi de sahne aldı. 'Gayda İstanbul' grubunun konseriyle etkinlik sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------

-Hıdırellez Şenliği'ne katılanlardan görüntü

-Türk bayrağı taşıyanlar

-Renkli yöresel kıyafetli kadınlardan görüntü

-Davul zurnalı Hıdırellez Şenliği'nden görüntü

-Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın konuşması

-Şenliğe katılanlarla röportaj

-Ateşin üzerinden Başkan ve diğer bazı kişilerin atlaması

-Dilek ağacına dilek asanlardan görüntü

-Semt pazarındaki kutlamalara katılanlardan görüntü

-Halk oyunları gösterisi

-Bulgaristan ekibinin gösterisi

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber