Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- 1 MAYIS'TA POLİSE SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları nedeniyle gözaltına alınan 12 kişi daha adliyeye sevk edildi.

İstanbul emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Fatih Saraçhane'deki Bozdoğan Su Kemeri önünde gerçekleşen gösterilere karıştığı tespit edilerek dün sabah gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 12 kişi, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Şüphelileri adliyeye sevk edilmesi

========

2- 6 YAŞINDA EVLENDİRME DAVASI 10 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) - 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel'in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamaları nedeniyle 10 Haziran'a ertelendi.

6 yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında karar 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanmış ve sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Kararın değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi sanık Kadir İstekli'nin 2004-2013 yılları arası için 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' 2020 yılı için ise 'Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığını değerlendirdi. Mağdur H.K.G.'nin annesi Fatıma Gümüşel ve babası Yusuf Ziya Gümüşel hakkında verilen hapis cezalarında ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince arttırım yapılması gerektiğini belirten mahkeme dosyayı usul ve esas yönünden bozmuştu.

Bozulma kararının ardından Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemedinde görülen ilk duruşmaya, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirilerek katıldı.

ANNE HENÜZ YAKALANAMADI

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise henüz yakalanamadı. Saat 10.00'da başlayan duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamalarından dolayı ertelendi. Sanıklar 10 Haziran saat 10.00'a yeniden hakim karşısına çıkacak.

DAVANIN GEÇMİŞİ

6 yaşında H.K.G.'nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma 30 Ocak'ta yapıldı ve yapılan ilk yargılamada yayın yasağı ve gizlilik getirilmişti. Davanın ikinci duruşmasında ise Adli Tıp kurumunda gelen rapora göre mağdur H.K.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde karara bağlanan davada Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti.

Görüntü dökümü:

-------------

Arşiv

=========

3- BAKAN KACIR: ÜLKEMİZİ BÖLGESEL BATARYA ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Faruk SAVAŞ - Feridun AÇIKGÖZ/ İSTANBUL, (DHA) SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır İstanbul'da Anpherr Batarya Teknolojileri fabrikasının açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, "Bugün dünyada batarya üretim kapasitesi 2.6 terawatt saat düzeyindeyken, 2030'a geldiğimizde bu rakamın 3.5 misline yani 9 terawatt saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu tabloda elektrikli araçlar ve mobilite sektöründeki öncü olma iddiamızı kuvvetlendirmek ve pazar payımızı artırarak ülkemizi, 'Bölgesel batarya üretim üssü' haline getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Bakan Kacır, "Bu kapsamda bugüne dek sabit yatırım tutarı 78 milyar 543 milyon lira olan, 6 bine yakın kişiye ilave istihdam sağlayacak, biri bugün açılışını yaptığımız fabrika olmak üzere 16 firmamızı teşvik sistemimizle destekliyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nde Ampherr Batarya Teknolojileri fabrikasının açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, "Dünyanın savaşlar, salgınlar, iklim değişikliği gibi çok boyutlu krizlerle karşılaştığı bir dönemde ülkemiz, kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Ekonomimiz sanayimizin öncülüğünde son 14 çeyrektir kesintisiz büyüyor. Gayri Safi Yurtiçi Hasılamız (GSYİH) ilk kez 1 triyon dolar barajını aşarak rekor kırdı. Sanayi üretimimiz, yıllık yüzde 10'un üzerinde bir artışla son 2 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Sanayi üretimimizdeki en hızlı yükselişi üksek teknoloji üretiminde gerçekleştirdik " dedi.

"ÜLKEMİZİ 'BÖLGESEL BATARYA ÜRETİM ÜSSÜ' HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Bakan Kacır, "Bugün dünyada batarya üretim kapasitesi 2.6 terawatt saat düzeyindeyken, 2030'a geldiğimizde bu rakamın 3.5 misline yani 9 terawatt saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu tabloda elektrikli araçlar ve mobilite sektöründeki öncü olma iddiamızı kuvvetlendirmek ve pazar payımızı artırarak ülkemizi, 'Bölgesel batarya üretim üssü' haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda yatırımlarımızı hızlandırıyor, batarya ve enerji depolama teknolojilerinin geliştirilmesini ve üretimini öncelikli olarak destekliyoruz." diye konuştu.

"752 BİLİM İNSANI VE ARAŞTIRMACIYA 1 MİLYAR 600 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLADIK"

Kacır, "Bu kapsamda bugüne dek sabit yatırım tutarı 78 milyar 543 milyon lira olan, 6 bine yakın kişiye ilave istihdam sağlayacak, biri bugün açılışını yaptığımız fabrika olmak üzere 16 firmamızı teşvik sistemimizle destekliyoruz. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programımızın mobilite çağrısıyla, enerji depolama ve batarya teknolojilerine yönelik 3 milyar lira büyüklüğündeki 4 yatırım ve Ar-Ge projesini harekete geçirdik. TÜBİTAK Burs ve Destek Programlarıyla son 5 yılda enerji depolama ve batarya teknolojileri alanında 316 proje ve 752 biliminsanı ve araştırmacıya 1 milyar 600 milyon lira destek sunduk" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Bakan Kacır ve törene katılanlar kurdele keserek fabrikanın açılışını yaptı. Fabrikayı da gezen Bakan Kacır incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

----------------

- Fabrika açılış töreninden görüntüler

- Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın konuşması

- Kurdele kesilmesinden görüntü

- Genel ve detay görüntüler

========

4- MOTOSİKLETLİLERİN 'ÇEKİCİ ÜCRETİ' TEPKİSİ

Faruk SAVAŞ - Uğur GÜLBOY - Fırat ALKIZ / İSTANBUL,(DHA)- Karayolları Trafik Kanunu gereği bazı kural ihlalleri otomobil, hafif ticari araç ve motosikletli gibi araçların bağlanmasını ve otoparka çekilmesini gerektiriyor. Bu kapsamda aracı bağlanan sürücüler, yediemin otoparkına giderek çekici bedellerini ödeyip araçlarını teslim alıyor. Otomobil ve hafif ticari araçlarda çekici üzerinde tek araç olurken, motosikletlerde ise çok sayıda araç aynı çekici üzerinde taşınıyor. Motosiklet sürücüleri, çok sayıda motorun tek çekici ile taşınmasına rağmen araçlarla aynı ücreti ödediklerini belirterek hem sosyal medyadan hem de bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler.

MOTOSİKLETİ BAĞLANAN SÜRÜCÜDEN ÇEKİCİ UYGULAMASINA TEPKİ

Kask kullanmadığı için motosikleti bağlanan ve motosikleti diğer motosikletlerle birlikte aynı çekiciye yüklenmek istenen sürücü Murat Karakaya, o anları telefon kamerasıyla kaydetti. Motosikletlerin bu şekilde taşınarak zarar gördüğünü ileri süren Karakaya, "Şu an motorumu çekeceklerini ifade ediyorlar. Her motordan bir çekici parası alıyorlar ve bir çekiciye bakın kaç tane motor yüklemişler. Yan yana, hepsi birbirine dayalı durumda. Motorlar tamamen birbirine sürter şekilde. Bunun gayet yasal olduğunu söylüyor. Benim motorumu da benden bir çekici parası alarak bu şekilde çekiciye yükleyeceğini, burada 6-7 tane motor yükleyebileceğini ifade ediyor" dedi.

"MOTOSİKLETLER BİR ÇUVALMIŞ GİBİ ARAÇLARIN ÜZERİNE ATILIYOR"

Çok sayıda motosikletin aynı anda bir çekici üzerinde taşınmasına, motosiklet sürücülerinin sosyal medya sözcülerinden Cumhur Kahraman da tepki gösterdi. Kahraman, "Motosiklet kağıt üzerinde bir araç ama araba gibi bir araç değil. Denetimlerde bağlanan motosikletler oluyor. Tabii ki denetimlerin sıklaşmasını istiyoruz çünkü bu denetimler bizim güvenliğimiz için de geçerli. Yalnız denetimler sonrasında motosikletler bir çuvalmış gibi araçların üzerine beşerli onarlı atılıyor. Burada motosikletlerin sahipleri mağdur oluyorlar. Çünkü kırılan parçalar oluyor, ezilen dökülen parçalar oluyor" diye konuştu.

"10 TANE MOTOSİKLET KONULUYOR VE HER BİRİNDEN BİRER ÜCRET ALINIYOR"

Kahraman, "Bununla alakalı olarak yetkililerden en azından önlem alınmasını isterim. Orada eksik bir evrakından dolayı motorcunun motoru bağlanabilir ama arabaya beşerli onarlı atıp da mağdur olmaktansa, motorcuların mağdur olmamasını isterim. Normalde bir çekiciye bir araba bağlandığı zaman tek araç ücreti alınıyor ama motosikletler 10 tane koyuluyor ve her birinden birer tane araç ücreti alınıyor. Bu da yanlış bir uygulama bence. Burada yetkililer en azından motorcuların mağduriyetini giderirlerse, hak ne ise onu uygularlarsa daha doğru olur" ifadelerini kullandı.

"KAÇ TANE MOTOSİKLET ÇEKİLDİYSE O SAYIYA BÖLÜNMESİ GEREKİR"

Konuya ilişkin hukuki değerlendirmede bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise, "Motor çekme işlemlerinin her bir motor için ayrı ayrı ve güvenli bir şekilde yapılması gerekir. Ancak bazen görüyoruz ki motorlar aynı çekiciye beşerli, onarlı halde yüklenmekte. Bu hem taşıma işleminin güvenli olmamasına neden oluyor hem de bu işlemi yapan firma adına haksız kazanç sağlamakta. Çünkü çekim işlemi tek bir seferde yapıldığına göre kaç tane motosiklet çekildiyse o sayıya bölünmesi gerekir. Uygulamada şunu görüyoruz; motorlar toplu çekiliyor ama tek tek ücretlendiriliyor" dedi.

"VATANDAŞIN ZARARINDAN BU İŞLEME MÜSAADE EDEN VE İŞLEMİ YAPAN SORUMLUDUR"

Taşıma sırasında oluşan zararların sorumluluğuna da değinen Güllü, "Çekim işlemi nedeniyle zarar gören vatandaşın zararından bu işleme müsaade eden ve çekim işlemini yapan kişiler sorumludur. Borçlar Kanunu'nun 41 ve 60'ıncı maddelerindeki haksız fiil şartları kapsamında sorumlu olur ve tazminat ödemek zorundadırlar. Aynı zamanda Türk Ticaret Kanunu'nda pervasızca hareket ibaresi vardır. Yani pervasız bir şekilde, o zararın ve hasarın oluşacağını görerek bu işlemi yapan kişiler Karayolları Taşıma Kanunu'ndaki sorumluluktan kurtulma hallerinden de istifade edemezler" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Cep telefonu

-Motosikleti bağlanan Murat Korkmaz'ın video çekerek tepki göstermesi

-Çekiciyle çok sayıda motosikletin çekilmesi foto

-Çekici makbuzu ödeme foto

Aktüel

-Cumhur Kahraman röportaj

-TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü röportaj

-Otoparkta park halinde bulunan motosikletlerden detay

-Diğer motosikletlerden detay

===========

5- BAYRAMPAŞA'DA CİNAYET: ESKİ ORTAĞINA KURŞUN YAĞDIRDI

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) BAYRAMPAŞA'da Gülya Akça, çalıştığı iş yerinde eski ortağı tarafından silahla vurularak öldürüldü. Polisleri gören şüpheli Hüseyin Çizmeci, silahı kendi kafasına doğrultarak ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülya Akça, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan saldırgan Çizmeci'nin tedavisinin hastanede devam ettiği öğrenildi. Gülya Akça'nın daha önce kanseri yendiği öğrenildi.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Sur Sokak'taki çorbacıda yaşandı.Gülya Akça (54), Gaziosmanpaşa'da Hüseyin Çizmeci ile birlikte işlettikleri çorbacı dükkanından 4 gün önce ortaklığını bitirerek ayrıldı. Akça, Bayrampaşa'daki başka bir çorbacıda çalışmaya başladı. Dün akşam saatlerinde, Hüseyin Çizmeci, Gülya Akça'nın çalıştığı dükkana gitti. İkili tartışmaya başladı. Hüseyin Çizmeci, yanında bulunan silahla Akça'ya 4 el ateş etti. Bu sırada polis ekiplerinin geldiğini gören Hüseyin Çizmeci, silahı kendi kafasına doğrultarak ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan 2 kişiyi, ambulansla hastaneye kaldırdı.Gülya Akça (54) hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan Hüseyin Çizmeci'nin hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

"DAHA ÖNCE KANSERİ ATLATTI"

Gülya Akça'nın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı.Akça'nın daha önce kanseri yendiğini söyleyen yakın arkadaşı Serpil Aday, "Mücadeleyi seven bir insandı. Kanseri atlattı 5-10 sene önce.Göğüs kanseriydi. Mucizevi bir şekilde kanseri atlattı; 'İşe başlayayım kafam dağılsın' dedi. İş ortağı yüzünden kanseri atlatan arkadaşım şu anda kara toprağın altında" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Gülya Akça'nın fotoğrafları

-Hüseyin Çizmeci'nin fotoğrafı

-Adli Tıp Kurumu'ndan görüntüler

-Akça'nın yakın arkadaşı Serpil Aday ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

==========

6- SULTANGAZİ'DE YANGIN: ANNE VE 2 ÇOCUĞUNU KOMŞULAR KURTARDI

Özgür EREN / İSTANBUL, (DHA) SULTANGAZİ'de 4 katlı binanın bodrum katında bulunan dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında dairede bulunan anne ve 2 çocuğunu komşular kurtardı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıktığı daire ile üst katta bulunan dairede maddi hasar meydana geldi. .

Yangın, Sultançiftliği Mahallesi 184 Sokakta saat 09.30 sıralarında 4 katlı binanın bodrum katında çıktı. Suriyeli ailenin yaşadığı daireden dumanlar çıktığını gören komşular anne ve 2 çocuğunu binanın arka tarafındaki bahçe kısmından çıkararak kurtardı.Nedeni bilinmeyen yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri anne ve 2 çocuğunu ambulansta sağlık kontrolünden geçirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangında, bodrum kattaki daire ve üst katındaki evde maddi hasar oluştu. Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.Yangını görüp ihbarda bulunan mahalle sakini Abuzer Çiftçi, "İşe gidiyordum. Evden çıkar çıkmaz dairede yangın vardı. İtfaiyeyi aradım bilgi verdim. Dairede Suriyeli bir aile varmış" dedi.

Mahalle sakini Turgay Genç ise, "Suriyeli aile kalıyor bir de çocukları var. Telefonlara sarıldık. İnşallah birşey olmamıştır aileye" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------

(Cep Telefonu)

-Dairenin alevli yanması

-Sokakta kısa süreli panik

-İtfaiyenin gelişi

-Daireden çıkan dumanlar

(Aktüel)

-Sokaktan görüntü

-İtfaiyenin çalışması

-Binadan görüntü

-Sokak sakinlerinden görüntü

-Sokak sakinleri ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

=========

7- ESENLER'DE 5 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA: TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Özgür EREN/İSTANBUL (DHA) Esenler TEM Otoyolu'nda arıza yapan kamyona çarpan hafif ticari araç sürücüsü 3 araca daha çarparak durabildi. Zincirleme kazada Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, TEM Otoyolu Ankara istikametinde Tekstil kent mevkiinde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 34 US 2329 plakalı kamyonet şoförü otoyolda arıza yapan aracını emniyet şeridinde durdurdu.Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 34 PZC 70 plakalı hafif ticari araç önce emniyet şeridindeki kamyona ardından 3 araca daha çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolda 2 şerit trafiğe kapatılınca, uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçlardan birinde bulunan bir kadına ise ambulansta müdahale edildi. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazaya karışan araçlar olay yerine gelen çekiciler yardımı ile olay yerinden kaldırıldıktan sonra kapalı olan şeritler trafiğe açıldı.

"EMNİYET ŞERİDİNDE DURMUŞ"

Kazaya karışan araç sürücüsü Ramazan Arabacı" Şu araç arıza yapınca emniyet şeridinde durmuş. Arkadan gelen araç emniyet şeridindeki araca vurduktan sonra sol taraf doğru kayıyor. Çekiciye vuruyor çekicide diğer araçlara vuruyor. Yaralı yok." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------

-Kazaya karışan araçlardan detay görüntü

-Tem Otoyolunda görüntü

-Trafik polislerinden görüntü

-Bir kadının ambulansa alınması

-Emniyet şeridinden arıza yapan araçtan detay görüntü

-Araçların çekilmesi

-Ramazan Arabacı ile röportaj

==========

8- BAŞAKŞEHİR'DE FİLİSTİN'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNDE TRAFİK GERGİNLİĞİ

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA) BAŞAKŞEHİR'de düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde trafiğin aksaması üzerine sürücülerle, yürüyüş yapan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.Uzun süre devam eden gerginlik çevredekilerin de dahil olmasıyla tartışmaya döndü. Polis ekiplerinin müdahalesiyle sona eren gerginlik vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Başakşehir'de Pazar günü öğle saatlerinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. İddiaya göre, yürüyüşe katılanların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Caddenin trafiğe kapanması nedeniyle, yürüyüşe katılan vatandaşlarla trafikteki sürücüler arasında gerginlik yaşandı. Çevredekilerin de dahil olmasıyla gerginlik büyüyerek tartışmaya dönüştü. Polis ekiplerinin müdahalesiyle tartışma son bulurken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yürüyüş yapanlarla trafikteki araç sürücüleri arasında yaşanan tartışma ve polis ekiplerinin müdahalesi görülüyor. Gerginlik ve tartışmanın sona ermesinin ardından grup yürüyüşüne devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Yürüyüş yapan grupla sürücülerin tartışması

-Polisin grubu sakinleştirmeye çalışması

-Grubun yürüyüşe devam etmesi

===========

9- BAHÇELİEVLER D-100 KARAYOLUNDA OTOMOBİL MOTOSİKLETE ÇARPTI

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL,(DHA)- BAHÇELİEVLER'de seyir halindeki otomobil şerit değiştimek istediği sırada aynı yönde ilerleyen motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen motosiklet sürücüsü , yan yoldan gelen başka bir otomobilin altında kalmaktan son anda kurutuldu.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında D-100 Karayolu Yenibosna mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Edirne istikametine ilerleyen otomobil şerit değiştirmek istediği sırada, aynı yönde ilerleyen motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen motosiklet sürücüsü, yan yoldan gelen başka bir aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Otomobil sürücüsünü frene bastığı sırada, araç içi kamerasıyla o anları da kaydetti.

Görüntülerde motosikletin sağ şeritte ilerlediği, şerit değiştirmek isteyen otomobilin motosiklete çarptığı anlar görülüyor. Çarpmanın etkisiyle yere düşen sürücü yan yoldan gelen otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuluyor. Frene basan otomobil sürücüsü,o anları araç iç kamerasıyla da kaydediyor.

Görüntü Dökümü:

-------

(Araç kamerası)

-Sağ şeritten ilerleyen motosiklet

-Duran otomobilin şerit değiştirmesi

-Motosikletin çarpması ve sürücünün düşmesi

==========

10- BAKIRKÖY'DE MAKAS ATARAK İLERLEYEN OTOMOBİL KAZA YAPTI

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA) BAKIRKÖY'de trafiğin yoğun olduğu öğle saatlerinde iki otomobil sürücüsü yolda makas atarak ilerledi. Trafik kurallarını hiçe sayan ve trafikte ilerleyenlerin canlarını tehlikeye atan sürücülerden biri kaza yaptı. Otomobilin makas attığı sırada başka bir araca çarptığı anlar cep telefonu tarafından kaydedildi.

Kaza Pazar günü öğle saatlerinde Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, caddede seyir halinde olan iki otomobil sürücüsü, yoğun trafikte araçların arasında makas atmaya başladı. Peş peşe ilerleyen otomobilleri gören sürücülerden bazıları cep telefonu kamerasıyla o anları kaydetti. Makas atan otomobillerden biri şerit değiştirdiği sırada başka bir otomobile çarptı. Kaza nedeniyle caddede trafik bir süre aksarken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------

(Cep telefonu)

-Makas atan iki otomobil

-Trafikten görüntü

-Görüntüyü çeken sürücünün diyalogları

-Makas atan otomobilin araçlara çarpması

===========

11- İSTANBUL'DA KAÇAK YEDEK PARÇA SATANLARA OPERASYON: 8 GÖZALTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da kaçak otomobil yedek parça malzemelerini piyasaya süren şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken 90 milyon lira değerinde malzeme ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla ülkeye getirilen ürünleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiği tespit edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda Bayrampaşa, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nda tespit edilen depo ve işyerlerine operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lira olan 269 farklı araç markalarına ait direksiyon ve 4 bin 477 oto yedek parçası ele geçirildi. Gözaltındaki şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Depolarda arama yapılması

-Ele geçirilenlerden görüntü

-Malzemelerin emniyette sergilenmesi

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber