Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- HAYDARPAŞA AÇIKLARINDA YÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU, BOĞAZ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI-4(Ek-kurtarma görüntüler)

Gamze ŞİMŞEK/Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)- Ukrayna'dan Mısır'a giden ALEXIS isimli yük gemisinin makine arızası yaparak Haydarpaşa Mendireği önlerinde karaya oturması nedeniyle İstanbul Boğazı'nın gemi trafiği çift yönlü askıya alındı. Geminin kurtarılması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Ukrayna'dan Mısır'a giden ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaparak karaya oturdu. Geminin karaya oturması nedeniyle İstanbul Boğazı'nın gemi trafiği çift yönlü askıya alındı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Konu ile ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturan ALEXIS isimli 229 metre boyundaki yük gemisi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı;KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 Römorkörlerimiz ve KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botlarımız ve balık adamlarımız olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" ifadeleri yer aldı. Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------

-Karaya oturan gemiden görüntü

-Kurtarma çalışmaları

=============

2- BAYRAMPAŞA'DA ESKİ ORTAĞINI VE KENDİNİ VURDUĞU ANLARA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)- BAYRAMPAŞA'da, Gülya Akça (54) iş yerinde tartıştığı eski ortağı Hüseyin Çizmeci tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Gülya Akça'nın vurulduğu anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Olay, 5 Mayıs Pazar günü saat 19.00 sıralarında Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Sur Sokak'ta bulunan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gülya Akça, Gaziosmanpaşa'da Hüseyin Çizmeci ile birlikte işlettikleri çorbacı dükkanından 4 gün önce ortaklığını bitirerek ayrıldı. Akça, Bayrampaşa'da bulunan başka bir çorbacıda çalışmaya başladı. Akşam saatlerinde Hüseyin Çizmeci, Gülya Akça'nın çalıştığı dükkana gitti; ikili arasında tarıtşma çıkt. Tartışma sırasında Hüseyin Çizmeci, yanında bulunan silahla Akça'ya 4 el ateş etti. Hüseyin Akça, daha sonra silahı kendi kafasına doğrultarak ateş ettti.İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülya Akça tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Çizmeci'nin ise tedavisinin sürdüğü ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

ESKİ ORTAĞINA ATEŞ ETTİĞİ ANLAR KAMERADA

Olay anı, Gülya Akça'nın çalıştığı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Akça'nın tezgahta bulunan bıçağı alarak dışarıdaki Çizmeci'nin üzerine yürüdüğü görülürken, bu sırada iş yerindeki bir kişi olayı engellemeye çalıştı. Bu sırada dışarı çıkan Gülya Akça, Çizmeci'nin ateş etmesi sonucu vurularak yere düştü.

Görüntü Dökümü

----------

(Güvenlik kamerası)

-Gülya Akça'nın elinde bıçakla dışarı çıkması

-Hüseyin Çizmeci'nin Gülya Akça'ya ateş etmesi

-Çizmeci'nin kendine ateş etmesi

ARŞİV

(Cep telefonu)

-Olay yerinden görüntü

-Polisin çalışmaları

-Olay yerinde toplanan vatandaşlar

(Aktüel)

-Olay yerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=========

3- MASLAK İLE BELGRAD ORMANI'NDA SICAKLIK FARKI 10 DERECE

Altan ÇİMEN - Kübra SONKAYA - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL,(DHA)- Yeşil alanların yerini alan yüksek binalar, asfalt ve beton yollar, özellikle İstanbul gibi metropollerdeki cam giydirme binalar gün geçtikçe artıyor. Bu yapıların güneş ışığını yansıtma görevi üstlenmesi ise şehirlerde ısı adaları oluşmasına yol açıyor. Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, Maslak bölgesinde ölçülen hava sıcaklığı ile Belgrad Ormanı'nda hissedilen sıcaklık farkının 10 derecelere varabildiğini belirtti. Köse, bu şekilde plansız kentleşmenin devam etmesi durumunda sel baskınları, orman yangınları ve hava kirliğinin katlanarak artacağını söyledi.

İstanbul'da birçok ilçede göze çarpan cam giydirme binalar, iklim koşullarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu yapıların güneş ışığını yansıtma görevi üstlenmesi ise şehirlerde ısı adaları oluşmasına yol açıyor.Yapılan çalışmalarda ısı adaları nedeniyle yerleşim alanı ile hemen yanı başındaki yeşillik alanda ölçülen sıcaklıkların farklılıklar gösterdiği belirlendi.

"BELGRAD ORMANI'NDA HAVA SICAKLIĞI 30 DERECE, BU BÖLGEDE HİSSEDİLEN SICAKLIK 42- 43 DERECE"

Gökdelenlerin şehirlerde hissedilen hava sıcaklığını arttırdığını belirten Ahmet Köse, "Aşırı şehirleşme, betonlaşma ve asfalt yüzeyler şehirleri ciddi manada etkiliyor. Her yağış sele neden oluyor. Her yağış su baskınına neden oluyor. Ve şunun farkına vardık ki, yazın Maslak'ın 2 kilometre ilerisindeki Belgrad Ormanı'nda hava sıcaklığı 30 derece olsun, nem yüzde 55 olsun, hissedilen sıcaklık 32 derece iken, bulunduğumuz bölgede hissedilen sıcaklık 42- 43 derece oluyor. Şanlıurfa sıcağını hissediyoruz. Nasıl oluyor bu? Buradaki hava sıcaklığı 32-33 derece. Nem yine yüzde 55 olsun. Ancak giydirme cam binaların, yapılan bilimsel çalışmalarda ortamın ısısını 3 derece kadar arttırdığı tespit edilmiş, yine beton ve asfalt yüzeylerin sıcaklığı 54 dereceye, 30 derece sıcaklıkta asfalt yüzeyin sıcaklığı ise 58 dereceye kadar çıkabiliyor. O yüzden bunların ve mercek görevi gören giydirme cam binaların da etkisiyle sıcaklığı 45 dereceye yakın hissediyoruz. Yine uluslararası tıbbi merkezin yaptığı araştırmalara göre 2003 yılında Avrupa'da sıcak hava dalgaları sebebiyle yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetti. Yapılan çalışmalar şunu gösteriyor ki sıcak hava dalgasının yaşandığı günlerde ölüm oranları yüzde 10 oranında artıyor. Ülkemizde bununla ilgili çok ciddi çalışmalar olmasa da yapılan sadece Avrupa'da değil Amerika'da da yapılan çalışmalarda yüzde 14'lere kadar ölüm vakalarında ciddi artışlar görülüyor. Bu da kalp krizi ve beyin kanaması risklerinin arttığını gösteriyor" dedi.

"CAM GİYDİRME GÖKDELENLER, MERCEK GÖREVİ GÖRÜYOR"

Gökdelenleri 'Rüzgar kapanı' olarak adlandıran meteoroloji mühendisi Köse, "İstanbul'un hakim rüzgar yönü yüzde 70 poyrazdır. Biz gökdelenleri İstanbul'un hakim rüzgar aldığı alanlara diktik ve aralarında boşluk bırakmadığımız için rüzgar bir taraftan geliyor, diğer taraftan çıkamıyor. Çıkamadığı için o gökdelenlerin arka tarafında kalanlar yaklaşık bunun 50 katı mesafede rüzgarsız kalıyor. Rüzgarsız kalmak ne demek? Hava sirkülasyonu olmaması, hava kirliliğinin artması anlamına geliyor. Gökdelenin diğer tarafında kalanlar ise bu defa türbülans sebebiyle başta kulak rahatsızlıkları olmak üzere çok ciddi sinir harbine neden olan hastalıklara maruz kalmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla biz bir şeyler yaparken, bir şeyleri göz ardı ediyoruz. Mesela gökdelenler, tamam cam giydirme binalar çok şık duruyor. Gece gündüz siz arka taraftakini göremiyorsunuz, işiniz gidiyor. Ancak diğer taraftan baktığınız zaman gelen ışığın bir kısmını gökdelenler geri yansıtıyor. Bu da mercek görevi görüyor. Hatta İngiltere' de bir vaka var. Aynı yere park eden bir vatandaş belli bir süre sonra bakıyor ki arabası o mercek görevi sebebiyle boyası yanmış ve dava açıyor. Bunun gibi olayları artık gelecekte de sık sık biz görmeye başlayacağız. Öncelikle meteorolojik etki değerlendirme dediğimiz bir hadise var. Bir yörenin şehirleşme yapılırken meteorolojik hadiselere, parametrelere bakılması gerekiyor. O yörenin suyu yetecek mi, insanlara havası yeterli mi, yeterince temiz mi? Ya da biz dere boyunca, mesela Büyükdere Caddesi diyoruz. Derenin haberi yok bundan. Her tarafa plazalar dikmişiz. İki damla yağmur düştüğü zaman buralarda sel ve su baskınları yaşanıyor ve sonrasında bütün suçu iklim değişikliğine bağlıyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİRLEŞME VE İMAR PLANLAMALARINDA METEOROLOJİ UZMANLARI DİNLENMELİ"

Şehirleşme ve imar planlamalarında meteoroloji uzmanlarının dinlenmesi gerektiğini savunan Ahmet Köse, "Şehirleşmeyi yeniden bizim tasarlamamız gerekiyor. Artık günümüzde sürdürülebilir şehircilik kavramı hat safhada ön plana çıkmış durumda. Çünkü biz gelecek nesillere artık yaşanabilir şehirler bırakabilmemiz için meteoroloji mühendislerinin sözlerine dikkat ederek, imar planlarında onlara yer vererek imar planlarını yeniden revize etmemiz gerekiyor. Çatı eğiminden, binaların yön seçimine kadar mesela biz kuzey-güney cepheler yapıyoruz. Binalara kuzey-güney istikamette yerleştiriyoruz, batı-doğu istikamette yerleştiriyoruz. Bunlar hakikaten o yöresel şartlara uygun mu? Mesela İstanbul da hakim rüzgar yönü poyraz olduğu için güneşi maksimum alacak şekilde şehirleri planlamamız gerekiyor. Binaları planlamamız gerekiyor. Zira mimar arsaya bakıyor. Şehre en fazla kaç metrekare alan çıkıyorsa ona göre binayı tasarlıyor ki şu an iyi günlerimiz" ifadelerini kullandı.

"BU KISIR DÖNGÜ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİZİM SORUNLARIMIZ KATLANARAK DEVAM EDECEK"

Gökdelenlerin plansız şekilde yapılması durumunda yaşanacakları değerlendiren Köse, "Her geçen gün, iddia ediyorum her sene sel olayları katlanarak devam edecek, çatı uçmaları katlanarak devam edecek ve orman yangınları katlanarak devam edecek. Bunu önlemenin yolu sürdürebilir şehirleşme ve ulaşım. Orta çağdaki ahşap binaların ısı yalıtımı ile mevcut cam giydirme binaların ısı yalıtımı eşdeğer. Dolayısıyla biz bu evleri karşılamak için kışın sürekli buraları ısıtmak yazın ise soğutmak ile uğraşıyoruz. Bu da hava kirliliğine neden oluyor çünkü sürekli sera gazı salmak zorunda kalıyoruz. Bu kısır döngü devam ettiği sürece bizim sorunlarımız katlanarak devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Gökdelenlerden detaylar

-Genel ve detay görüntüler

-Meteoroloji Mühendisleri Odası 2'inci Başkanı Ahmet Köse Röportajı

========

4- İSTANBUL'DA 'MAHZEN-38' OPERASYONU: 10 GÖZALTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL'da çok sayıda suça karıştıkları tespit edilen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 'Mahzen-38' adı verilen ve Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Nisan Cumartesi günü D.E.'ye yönelik silahla öldürme eylemini, C.Ö., D.A., M.K., ve S.A. isimli kişilere yönelik silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilerle ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda aynı şüphelilerin Esenler'de 29 Nisan'da ve 1 Mayıs'ta ikamet kurşunlama olayına karıştıkları da tespit edildi. Aynı şüphelilerin 1 Mayıs Çarşamba günü Başakşehir'de, bir iş yeri baskını eylemini gerçekleştirdikleri de belirlendi.

Çalışmalarını tamamlayan ekipleri, Kağıthane, Esenler ve Başakşehir'de şüphelilere yönelik 'Mahzen-38' operasyonu düzenlendi. Operasyonda kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, iş yeri baskını, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.Operasyonlar kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda uyuşturucu hap ve fişek de ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-Adreslerde silahların bulunması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

========

5- FETÖ'NÜN GÜNCEL ÖĞRENCİ YAPILANMASINA OPERASYON; 38 GÖZALTI

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün güncel öğrenci yapılanmasına yönelik düzenlene operasyonlarda 38 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel öğrenci yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı. Örgütün farklı illerden İstanbul'a üniversite okumak için gelen öğrencilere, daha önce örgütle irtibatı tespit edilemediği için kaydı olmayan örgüt mensubu ailelerin ev kiraladığı tespit edildi. Yurt dışında bulunan örgüt sorumlusu tarafından görevlendirilen örgüt üyesinin, evlerin eşya, kira ve günlük giderlerinin yanı sıra maddi ihtiyaçlarını karşıladığı, evlerin örgütsel faaliyetlerini denetlendiği belirlendi. Üniversite öğrencileri haricinde güncel öğrenci yapılanması kapsamında lise ve ilköğretimde okuyan öğrencilere de yine örgüt sorumlusu tarafından görevlendirilen örgüt üyesi tarafından FETÖ Silahlı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında işlem gören kişilerin evlerinde sohbet düzenlendiği öğrenildi.

Öğrenci yapılanmasında faaliyet gösteren 38 Şüpheli yakalandı

Soruşturmanın devamında örgütle irtibatlı ve iltisaklı ailelerin çocuklarının örgüte olan aidiyetlerini, kendileriyle ilgilenen örgüt mensuplarına bağlılıklarını artırmak için organizasyonlar düzenledikleri de tespit edildi. Savcılıkça yapılan teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul genelinde örgüt mensubu ve öğrenci evleriyle ilkokuldan üniversite düzeyine kadar öğrencilerden sorumlu olan toplamda 24 şüpheli belirlendi. Teknik takibin devamında öğrencileri örgütsel faaliyetlere yönlendiren ve güncel öğrenci yapılanmasında faaliyet yürüten 21 şüpheli ile birlikte toplamda 40 şüpheli tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 40 şüphelinin adreslerini belirleyerek operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 38 şüpheli yakalandı.

==========

6- İSTANBUL’DA DEAŞ OPERASYONU; 8 GÖZALTI

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen 8 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri yönünde istihbari bilgi bulunan 15 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

===========

7- MALTEPE SAHİLYOLU'NDA ZİNCİRLEME KAZA: 1 YARALI

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA) MALTEPE Dragos Sahilyolu'nda 1'i kamyonet 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 sürücü yaralanırken, Kadıköy yönünde trafik yoğunluğu yaşandı. Kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Kaza saat 08.30 sıralarında Dragos Sahilyolu Kadıköy istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 34 SE 5227 plakalı kamyonet şoförü Hakan Şahbaz'ın kullandığı 34 HCC 966 plakalı cipe çarptı. Çarpmanın şiddetiyle aynı istikamette ilerleyen 2 otomobilde daha maddi hasar meydana geldi. 1'i kamyonet 4 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri başka bir kazanın yaşanmaması için çevrede önlem aldı. Orta refüje çıkan cipin üstünde asılı kalan kamyoneti bulunduğu yerden çıkarmak için sahilyolu bir süre trafiğe kapatıldı. Kamyonet asılı kaldığı cipin üzerinden çekilirken, Kadıköy istikametinde metrelerce uzayan araç kuyrukları oluştu.

Kazaya karışan araç sürücülerinden Seda Yıldız "Ne olduğunu anlamadım, birden kaza oldu. Bir sürücü tedir amaçlı hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.Kaza nedeniyle sürücüler metlerce uzayan araç kuyruğunda beklemek zorunda kaldı. Trafikte bekleyen sürücülerden biri, "Kazayı görüyorum bekliyoruz. İnşallah kötü birşey yoktur " dedi. Başka bir sürücü ise, " 20 dakikadır buradayım kaza var sanırım. Neden bu kadar uzun sürdüğünü bilmiyorum" diye konuştu. Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından sahilyolunda trafik normale döndü.Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

-Orta refüje çıkan cip ve kamyonetin görüntüsü

-Araç sürücülerinden görüntü

-Sürücü Seda Yıldız ile röportaj

-Kazaya karışan araçların kurtarma çalışması

-Kapanan sahilyolu

-Uzun araç kuyruğu

-Trafikteki sürücüler ile röportaj

-Kazaya karışan araçların kaldırılması

-Genel ve detay görüntüler

===========

8- ESENYURT'TA İŞ BAŞVURUSU İÇİN GİRDİĞİ MARKETTEN CEP TELEFONU ÇALDI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ - Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT'ta bir kişi camında 'Eleman aranıyor' ilanı asılı olan markete girerek iş başvuru yapmak istediğini söyledi. Bir süre markette oyalanan yabancı uyruklu şüpheli, iş yeri sahibinin telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Pazartesi günü sabah saatlerinde Örnek Mahallesi'ndeki bir markette yaşandı. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi, camında 'Elaman aranıyor' ilanı asılı olan markete iş başvurusu için girdi. Market sahibi Şaban Yılmaz'a çalışmak istediğini ancak deneyimi olmadığını söyledi. Yılmaz da kendisine çiftlikte iş konusunda yardımcı olabileceğini söyleyerek, marketteki müşterilerle ilgilenmeye devam etti. Bir süre markette oyalanan şüpheli, tezgahta duran ve iş yeri sahibi Şaban Yılmaz'a ait olan cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

"MÜŞTERİLERE BAKIYORDUM TELEFONU ALIP GİTMİŞ"

Market sahibi Şaban Yılmaz, "Bana iş için sorular sordu. 'Burada çalışabilir misiniz?' dedim, 'Bu işi yapmadım daha önce' dedi. Öyle deyince ben de 'Çiftlik var, çiftlikte değerlendirebiliriz sizi' dedim, 'Tamam' dedi. Ben de o sırada müşterilere bakıyordum, 4-5 müşteri vardı. O da bekliyordu beni, 'Müşterilerin gitmesini bekliyor' herhalde dedim. O sırada buradaki telefona gözünü dikmiş, kamera kayıtlarını görünce öyle olduğunu tespit ettik. Sonra telefonu alıp gidiyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

(Güvenlik Kamerası)

- Şüphelinin markete girmesi

- İş yeri sahibiyle konuşması

- Telefonu alıp cebine koyması

- İş yerinden çıkıp uzaklaşması

(Aktüel)

- Eleman aranıyor ilanından görüntü

- Market sahibi Şaban Yılmaz ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler

=========

9- TUZLA'DA PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN SİS FARINI ÇALDI

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU\İSTANBUL, (DHA) TUZLA’da minibüsten inen şüpheli, park halindeki otomobilin sis farını çaldı. Şüpheli uzun süre sis farını yerinden çıkarmak için uğraştıktan sonra sis farını ceketinin içine saklayarak gözden kayboldu.O anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 05 Mayıs Pazar günü saat 19.00 sıralarında, Tuzla’da meydana geldi. İddiaya göre yolcu minibüsünden inen şüpheli yol kenarında park halinde bulunan otomobili gözüne kestirdi. Önce çevresini kontrol eden şüpheli aracın etrafında dolaşmaya başladı. Kısa bir süre sonra aracın yanına geldikten sonra, otomobilin önündeki aracın gitmesini bekledi. Uzun süre otomobilin sis farını yerinden çıkarmak için uğraşan şüpheli, sis farını ceketinin içine saklayarak gözden kayboldu. O anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü

---------

- Minibüsten inen şüphelinin görüntüsü

- Şüphelinin çevresini kontrol etmesi

- Şüphelinin otomobilin sis farını çalması

- Sis farını alan şüphelinin olay yerinden uzaklaşması

- Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber