Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- Fatih'te 15 yaşındaki çalışan tartıştığı turist müşteriyi 2 gün sonra sokakta bıçakladı

Özgür EREN-Ahmet YEŞİLMEN/İSTANBUL, (DHA) - FATİH'te çantacı dükkanında 15 yaşındaki çalışan, ayağına basıp tartıştığı Filistinli müşteriyi, 2 gün sonra sokakta ailesinin yanında bıçakladı. Saldırgan olay yerinden kaçarken turistin sokak ortasında bıçaklanması güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Mercan Mahallesi Mercan Caddesi'nde 13.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre; 2 gün önce çanta satan dükkana alışveriş için giren Filistinli aile ile 15 yaşındaki çalışan arasında 'ayağına basma' meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın ardından turistler alışveriş yapmadan dükkandan ayrıldı. 15 yaşındaki çalışan, 2 gün sonra Filistinli aileyi cadde üzerinde görünce, yanında bulunan bıçakla tartıştığı Filistinli'ye saldırmaya başladı. Koltuk altından yaralanan turist, can havliyle bir dükkana sığındı. Peşinden koşan bıçaklı saldırgan, dükkanın içerisinde de Filistinliyi bıçakladı. Tekrar kaçmayı başaran turist kendisini caddeye attı. Saldırgan, kendisini sakinleştirmeye çalışan çevredekilere de bıçakla saldırdı. Olayın ardında yaya olarak kaçan saldırgan kayıplara karışırken çevredekiler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri koltuk altından ve kolunda yaralanan turisti ambulansla hastaneye götürdü. Polis ekipleri de olay yerinde incelemesinin ardından bıçaklı saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

O ANLAR KAMERADA

Yaşı küçük saldırganın turisti bıçakla kovaladığı ve yaralı turistin kaçtığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

"ALIŞVERİŞ YAPIYORLARDI, GELİP BIÇAKLADI"

Mehmet Emin Bişgin, "Burada bir turisti bıçakladılar. Bıçaklayan da buradan kaçtı gitti. Polis ve ambulans geldi. Bıçaklananın ailesi de yanındaydı. Aile de hastaneye gitti. Alışveriş yapıyorlardı, gelip bıçakladı." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

GÜVENLİK KAMERASI

-Çocuğun turisti bıçakla kovalaması

-Turistin dükkana kaçması

-Saldırganın takip etmesi

-Yaralı turistin dükkandan çıkması

-Bıçaklı saldrıganın çevreye saldırması

CEP TELEFONU

-Yaralı tursitin yerde yatması

-Yaralı turiste ilk yardım

-Çevredekilerin toplanması

AKTÜEL

-Olay yerinden genel ve yakın detaylar

-Mehmet Emin Bişgin ile röportaj

=======================

2- Basın Ekspres'te makas atan motosiklet bariyerlere çarptı: 1 ölü 1 yaralı

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) BAHÇELİEVLER Basın Ekspres yolunda iddiaya göre makas atarak ilerleyen motosiklet bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten düşen kişi kafasını bariyerlere çarparak hayatını kaybetti. Sürücünün ayağından yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaza saat 12.00 sıralarında Basın Ekspres Yanyol, Küçükçekmece mevkii, Kuyumcukent istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 34 HTC 254 plakalı motosiklet makas atarak ilerlediği sırada savrularak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle kasksız olduğu öğrenilen yolcu motosikletten yola savrularak, kafasını bariyerlere çarptı; sürücünün ise ayağı kırıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yola savrulan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Motosiklet sürücüsü ile hayatını kaybeden kişinin arkadaşı olay yerinde uzun süre gözyaşı döktü. Sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek olay yerinde önlem aldı. Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol yeniden açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kazaya karışan motosikletten görüntüler

-Polis ekiplerinden görüntüler

-Hayatını kaybeden kişinin arkadaşından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=======================

3- Seçil Erzan davasında yeni iddianame; mağdur sayısı 27'ye yükseldi

- Seçil Erzan için istenen hapis talebi 285 yıla çıktı

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL,(DHA)- ARALARINDA spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 26 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, bir yeni iddianame daha eklendi. Böylelikle davada mağdur sayısı 27'ye yükselirken, Seçil Erzan için istenen hapis cezası ise 87 yıldan 285 yıla çıkmış oldu. Erzan 24 Mayıs'ta tekrar hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan'ın arasında bulunduğu 2'si tutuklu 7 sanıklı davayla bağlantılı olarak bir yeni iddianame daha hazırlandı. Soruşturmayı yürüten savcılıkça hazırlanan, iddianame mahkeme tarafından kabul edilerek dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

FONA MÜŞTERİ BULMASI HALİNDE KÂR PAYI VERECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fatih Altıntaş şikayetçi olarak yer aldı. Altıntaş'ın ifadesinde Erzan'ı eşinin annesinin akrabası olmasından dolayı tanıdığını anlattı. Altıntaş, Seçil Erzan'ın 2023 yılında kendisine ulaşarak ünlü isimlerinde içinde olduğu bir fondan bahsettiğini ve yatırırım yapmasını istediğini aktardı. Fatih Altıntaş Şubat 2023'de Seçil Erzan'a 78 bin dolar verdiğini karşılığında ise herhangi bir belge almadığını, Erzan'ın fona yatırımcı bulması halinde kendisine de kar payı vereceğini söylediğini ifade ederek şikayetçi olduğunu anlattı.

SEÇİL ERZAN İÇİN İSTENEN CEZA 285 YILA ÇIKTI

Savcılık, Erzan hakkında "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçundan düzenlediği iddianameyi, ana davanın görüldüğü İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, yeni iddianamelerin ana dosyayla birleştirilmesine hükmetti. Böylece 26 olan mağdur sayısı 27'ye yükselirken, Seçil Erzan için istenen ceza talebi de 87 yıldan 285 yıla kadar hapis istemine çıkmış oldu.

Görüntü Dökümü

---------------

Arşiv

=======================

4- 1 Mayıs'ta polise saldıran 12 şüpheliye tutuklama talebi

Mikail BIYIKLI/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları nedeniyle gözaltına alınan 12 şüpheli tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Fatih Saraçhane'deki Bozdoğan Su Kemeri önünde gerçekleşen gösterilere karıştığı ve polise saldırdıkları tespit edilerek gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 12 kişi, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 12 şüpheli tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

=======================

5- 6 yaşında evlendirme davası: KADEM ve UCİM adliye önünde açıklama yaptı

Gamze ŞİMŞEK-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA) 6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel'in yargılanmasına başlandı. KADEM ve UCİM İstanbul Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı.

6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel'in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamaları nedeniyle 10 Haziran'a ertelendi. Duruşma öncesinde İstanbul Anadolu Adliyesi önüne gelen Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) üyeleri açıklama yaptı.

"DAVAYI YAKINDAN TAKİBE DEVAM EDECEĞİZ"

Vakıf adına konuşan KADEM Hukuk Kurulu Başkan Yardımcısı Sakiye Pehlivan, "Kamuoyunun yakından takip ettiği 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ilişkin davada verilen kararın istinaf mahkemesi tarafından cezanın eksik bulunarak bozulması üzerine sanıklar bugün az sonra yeniden yargılanacak. 6 yaşındaki kız çocuğunun babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilmesi sebebiyle açılan davada yerel mahkeme 232 Ekim 2023 tarihinde sanıklar hakkında mahkumiyet kararı vermişti. Çocuğun cinsel istismarı, cinsel saldırı ve nitelikli cinsel saldırı suçlamalarıyla yürütülen davada verilen kararda suçta kastın yoğunluğu tekerrür halinde işlenmiş olması sebebiyle Kadir İstekli hakkında 30 yıl, Baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, fikir ve eylem birliği içinde suça dahil olduğu gerekçesiyle de mağdurun annesi hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Kararın ardından mağdurun ve aile sosyal hizmetler bakanlığı ile Cumhuriyet Savcısı dosyaya istinafa taşıdı. Yerel mahkemenin kararını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi sanıklar hakkında eksik ceza tayin edilmesi gerekçesiyle mahkeme kararını bozarak yeniden karar verilmesi için dosyayı Anadolu 2 Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Bozma kararı sonrasında yerel mahkemede ilk duruşma bugün az sonra sizlerin de takibiyle başlayacak. Toplum vicdanını derinden yaralayan bu olay ve başından beri takipçisi olduğumuz davada yerel mahkemenin sanıklarının cezalarının istinaf mahkemesi kararı doğrultusunda arttıracağını ümit ediyoruz. Sanıkların hak ettikleri cezayı almaları ve kamu vicdanının teskini için davayı yakından takibe devam edeceğiz. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var ki çocuktan gelin olmaz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

"SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ"

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adına UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan açıklama yaptı. Özkan açıklamasında, " Başından beri takip ettiğimiz 6 yaşındaki çocuğun davasında bugün de bu celsede avukatlarımız hazır bulundular. Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararıyla bozulan bu davada bugün içeride mahkeme başkanı gizlilik kararını yeniden aldı. Ve eğer buradaki davayla ilgili dışarıda ayrıntıları duyarsam özellikle suç duyurusunda bulunacağını iletti. Davamız 10 Haziran 2024 saat 10.00 'da görülecek. Davada yine hazır bulunacağız. Bu davada içeriğiyle ilgili bilgi veremiyoruz. Ama eksik hususların tamamlanmasıyla ilgili süreci takip edeceğiz. Cezanın arttırılacağından eminiz. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

--- ----- --- -- -- ----

-KADEM adına konuşan Sakiye Pehlivan

-KADEM üyelerinden görüntü

-Adliyeden görüntü

-UCİM üyelerinden görüntü

-UCİM adına konuşan Saadet Özkan

-Genel ve detay

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber