Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 3

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 18 MAYIS MÜZELER GÜNÜ MESAJI

Altan ÇİMEN / İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayınladı.

Erdoğan'ın sosyal medyadan yayınladığı mesajda "18 Mayıs Müzeler Günü'nü tebrik ediyor, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizi bugün başlayan Müzeler Haftası münasebetiyle ülkemizin kadim kültürünü yaşatan müzelerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak, bu alandaki çeşitliliğe katkı sağlayacak her türlü esere, projeye, çalışmaya sahip çıktık. 169 müzeyi tamamen yeniledik. 61 müzeyi ilk kez ziyarete açtık. 23 müzemizi yeni inşa edilen binalarında milletimizin hizmetine sunduk. 12 bin 138 eseri yeniden ait olduğu topraklara kavuşturduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

============================

2- CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: TÜRK YATIRIM FONU, TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR BİR SAYFA AÇMIŞTIR

Faruk SAVAŞ - Uğur GÜLBOY / İSTANBUL, (DHA) TÜRK Yatırım Fonu'nun Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı'nın ikinci oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu başarı Türk Dünyası olarak hepimizin ortak başarısıdır. Türk Yatırım Fonu Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir sayfa açmıştır; Ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Fonu, gelecek nesillere umut ve refah aşılayan bir başarı öyküsü haline getirmek için kararlılıkla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu Başkanı Bağdad Amreyev, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Nurlan Baybazarov, Özbekistan Yatırım, Endüstri ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov, Azerbaycan Ekonomi Bakan Yardımcısı Elnur Aliyev, Türk Yatırım Fonu Genel Müdürü Ramil Babayev ve üye ülke temsilcileri katıldı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen ilk oturumda kurulun dönem Başkanı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olurken Fon Genel Müdürlüğü'ne ise Azerbaycanlı temsilci Ramil Babayev getirildi.

"HEDEFİMİZ, TÜRK DÜNYASINI HER ALANDA GÜÇLENDİRMEK"

Fon'un ilk faaliyetlerine ilişkin önemli kararların alındığı oturumun ardından toplantının ikinci oturumuna geçildi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Müşterek çabalarımız sayesinde Aile Meclisimiz, kurumsal yapısını sağlamlaştıran, uluslararası arenada takip edilen ve üçüncü ülkelerin işbirliği yapmak istediği güçlü ve saygın bir teşkilat haline gelmiştir. Hedefimiz, Türk Dünyası'nı her alanda güçlendirmek ve farklı sınamalar karşısında daha dayanıklı hale getirmektir. 2022 verileriyle baktığımızda 170 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusumuz bir nüfusa sahibiz. 1.2 trilyon doları aşan ticaret hacmimiz var. 1.5 trilyon doları aşan bir milli gelir büyüklüğümüz var. Büyük bir kültürel mirasa sahibiz ve büyük atılımlar yapmak için sağlam bir temelimiz, zeminimiz var" dedi.

"TÜRK DEVLETLER TOPLULUĞU, SADECE LİDERLERİN BİR ARAYA ELDİĞİ BİR YAPI OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Yılmaz, "İstanbul merkezli Türk Yatırım Fonu son yıllardaki somut atılımlarımızın başında gelmektedir. Türk Devletler Topluluğu sadece liderlerin bir araya geldiği bir yapı olmaktan çıkmış, bugün artık her alanda işbirliğinin geliştiği, derinleştiği bir teşkilata dönüşmüştür. Dün de Sosyal Politikalardan sorumlu bakanlar toplantısına katıldım. Orada da ne kadar etkili bir toplantı olduğunu bizzat görmüş oldum. Ekonomik alandan sosyal alana kültürel alana dış politikaya varıncaya kadar her konuda derinleşen bir teşkilat olduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

"FON'UN SERMAYESİ DİĞER YATIRIMCILARI ÇEKEREK DAHA DA ARTACAKTIR"

Fon'a ilişkin sayısal verilere ve hedeflere de değinen Yılmaz, "Fonun başlangıç sermayesini 500 milyon ABD dolar olarak belirledik. Bu sermaye tabanı; etkili projeler, güçlü kurumsal yapı ve şeffaf iş modeliyle birlikte, diğer yatırımcıları çekerek daha da artacaktır. Özellikle, diğer uluslararası ve bölgesel kalkınma kuruluşlarının ve özel sektörün kaynaklarının mobilize edilmesini öngörüyoruz. Türk Yatırım Fonu, uluslararası ve ulusal finans ve kalkınma kurumlarının yanı sıra ticaret odaları ve özel kuruluşlarla da işbirliği içerisinde faaliyet gösterecektir. Fon'un bölge içi ticaretin teşvik edilmesi suretiyle işbirliğinin daha da geliştirilmesine ve bu kapsamda üye ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sunacağına ve yeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"FON, ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SUNACAK VE ÜLKELERİMİZİ BİRBİRİNE DAHA DA YAKINLAŞTIRACAKTIR"

Fon'un, Türk devletlerinin iş birliğine katkısını hatırlatan Yılmaz, "Fon, sınai üretim, altyapı, ulaştırma, tarım, bilgi ve iletişim teknolojileri ile turizm dahil olmak üzere karşılıklı fayda sağlayacak kalkınma projelerini desteklemek suretiyle önemli bir katma değer sunacak ve ülkelerimizi birbirine daha da yakınlaştıracaktır. İşletmelerin faaliyetlerini diğer kardeş Türk devletlere genişletmeleri için değerli fırsatlar sunacak ve daha fazla ticaret ve yatırım ortaklığı kolaylaştıracaktır. Fon, altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm alanlarındaki yatırımları finanse edecek ve KOBİ'leri destekleyecektir" ifadelerini kullandı.

"TÜRK YATIRIM FONU TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR BİR SAYFA AÇMIŞTIR"

Türk devletlerinin bu ortak girişiminin aynı zamanda gelecek nesilleri için bir adım olduğunu belirten Yılmaz, "Bu başarı Türk Dünyası olarak hepimizin ortak başarısıdır. Türk Yatırım Fonu Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir sayfa açmıştır; Ülkelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Fonu, gelecek nesillere umut ve refah aşılayan bir başarı öyküsü haline getirmek için kararlılıkla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Güzel faaliyetleri sürdürmek önemlidir ama iyi bir başlangıç çok çok kıymetli. Başarının özü iyi başlamakla ilgili. İyi başlayıp başarılı olduğumuzda inanıyorum ki önümüzdeki dönem yepyeni fırsatlar açılacaktır" dedi.

ORTAK METİNLER İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuşmasının ardından Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu'nun kararlarına ilişkin imza törenine geçildi. Türk Yatırım Fonu Başkanı Kazakistanlı diplomat Bağdad Amreyev ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ortak metinleri imzaladı. Ardından ise tüm katılımcılar birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Katılımcıların toplantı salonundan görüntüleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuşması

Ortak karar metinlerinin imzalanması

Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında detaylar

==============================

3- EMİNE ERDOĞAN: SAĞLIK ALANINDA ŞİDDETİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Altan ÇİMEN - Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ebeler ve Hemşireler Günü programı'na katıldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, "İnsanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında, şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle, sağlık çalışanlarımızı hedef alan, şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ebeler ve Hemşireler günü nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde düzenlenen programa katıldı. Şehir hastanesinin Kadın Doğum bölümünde gerçekleştirilen yemek programına Emine Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Necdet Sağlam ile çok sayıda ebe ve hemşire katıldı. Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yağlı boya tablo, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde çalışan hemşire Şeyma Aydın ise ebru sanatı ile yaptığı sakura ağacı tablosunu Emine Erdoğan'a hediye etti.

"PEK ÇOK KAHRAMAN HEMŞİRE HİKAYEMİZİN OLMASI SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLER HAZİNESİNİN SONUCUDUR"

Farsça'dan Türkçe'ye geçen ve 'kardeş' anlamına gelen 'hemşire' kelimesinin hastaların can yoldaşı olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Tarihimizde zamanı değişse de mekanı bu toprakların şefkat zeminine sabitlenmiş pek çok kahraman hemşire hikayemizin olması da sahip olduğumuz değerler hazinesinin bir sonucudur. Örneğin Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Keyhusrev'in kız kardeşi Gevher Nesibe Hatun bunlardan bir tanesidir. Genç yaşta son nefesini verirken başkalarının derdine derman olmak arzusuyla kurulmasını vasiyet ettiği darüşşifa, kadim tedavi usullerimizin yanı sıra, müzik, koku ve renk terapileriyle, dünya tarihine geçmiştir. Ülkemizde modern hemşireliğin öncüsü kabul edilen Safiye Hüseyin Elbi, Kurtuluş Savaşı döneminde birçok cephede yaralı Mehmetçiğimize adeta annelik etmiştir. Milleti fark etmeksizin tedavi ettiği yaralı askerlerin hepsinin anne kelimesini sayıkladıklarını aktaran Safiye Hanım iki çocuğunu evde bırakıp gittiği cephelerde yüzlerce askerin annesi olmuştur" ifadelerini kullandı

"KALBİMİZİN EN MÜSTESNA KÖŞESİNDE HEP SAKLANACAKTIR"

"Yaklaşık bir asır sonra, toprağın tarihte eşine az rastlanır bir şiddette sarsıldığı 6 Şubat depremlerinde benzer bir cesareti Gaziantepli Hemşire Şeyma göstermiştir' diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, "Ayaklarının altındaki zemin kayarken ilk düşündüğü kendi canı değil, servisteki çocukları, baktığı hastaları oluşturuyor. Şeyma gibi afet bölgesinde gecesini gündüzüne katarak depremzede vatandaşlarımıza şifa eli uzatan sağlık çalışanlarımızın kahramanlık övgüleri milletimizin yüreğinin en derinine işlemiştir. Arama-kurtarma ekiplerindeki hemşire ve ebeler, afet sonrası müdahale ve destek süreçlerinde, binlerce canımızın, hayata tutunmasına vesile olmuşlardır. Özellikle, yakınları enkaz altındayken, başkalarının yarasına merhem olan sağlık çalışanlarımızın hatırası, kalbimizin en müstesna köşesinde hep saklanacaktır" diye konuştu.

"BEYAZ REFORM SÜRECİ, ATILAN EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİR TANESİDİR"

Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın önemli adımlar attığını belirten Emine Erdoğan, "Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek ve sorunlarını çözmek için hayata geçirilen Beyaz Reform süreci, atılan en önemli adımlardan bir tanesidir. Diğer yandan, insanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında, şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle, sağlık çalışanlarımızı hedef alan, şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum" dedi.

'ŞEHİT DÜŞMÜŞ BÜTÜN SAĞLIK NEFERLERİNE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM'

Konuşmasının sonunda ebe ve hemşireleri canı gönülden tebrik ettiğini dile getiren Erdoğan, "Filistin başta olmak üzere, savaş, çatışma, salgın gibi zorlu şartlarda hizmet veren tüm sağlık gönüllülerinin, insanlığın yüz akı olduğunu ifade etmek istiyorum. Ölümün, açlığın nefes aldırmadığı Gazze'de, bütün çabasını yine yaşamdan ve merhametten yana ortaya koyan bütün sağlık çalışanlarına, bir Müslüman, bir anne, bir insan olarak minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Şehit düşmüş bütün sağlık neferlerine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDAN SONUÇ ALDIK"

Pandemi döneminde, 6 Şubat depremlerinde ve zor şartlarda çalışan Ebe ve Hemşirelerin çabalarını hiçbir zaman unutmayacağının altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Sağlık sistemimiz bildiğiniz gibi büyük bir değişimden geçti. Sağlık çalışanlarımız için iyileştirmeler yaptık. Şiddetin, vandallığın önüne geçmek için yaptığımız çalışmalardan gerçek anlamıyla önemli sonuç aldık. Özlük haklarında iyileştirmeler yaptık. Pek çok gelişme yasalarla kalıcı hale getirildi. Ebelerin yetki sınırlarını genişleten bir yasal düzenleme ise bu yılın başında yapılmıştır. Doğum sırasında gereken küçük tıbbi müdahalelerin yapılması güvence altına alınmıştır. Böylece ebelerimizin mesleki anlamda daha güçlü olmasını sağlamış olduk. Mesleki konumu güçlendirmiş, güçlendirilmiş ebelerimiz yakında normal doğum eylem planını birlikte uygulamaya koyacağız. Ebe ve hemşirelerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın insanüstü gayretlerini takdirle karşılamakla birlikte iş yükünü hafifletecek, istihdam politikalarına da büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Programdan genel ve detay görüntüler

-Emine Erdoğan'ın konuşması

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşması

-Hediye taktimi ve fotoğraf çekimi

===============================

4- ÖZGÜR ÖZEL: CUMHURİYET HALK PARTİSİ'Nİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR

Altan ÇİMEN - Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluştu. Buluşma sonrası açıklama yapan Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin adil ve kamucu yönetim anlayışının, 'artık buraları böyle yönetenler Türkiye'yi de çok iyi yönetirler' diyerek yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var. Bu anlamda herkes bize bu gözle bakıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da bir araya geldi. 31 Mart seçimlerinin ardından tebrik ziyareti niteliğinde yapılan görüşme İBB'nin Bakırköy'de bulunan ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Görüşmeye Özgür Özel'in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik katıldı. Konuşmaların ardından Ekrem İmamoğlu, genel başkan Özgür Özel'e bir tablo hediye ederken Özel'de Manisa'dan getirdiği mesir macununu İmamoğlu'na hediye etti. Ziyaretin ardından CHP Genel Başkanı Özel, İBB ziyaret defterini imzalayarak Saraçhane'de gerçekleştirilecek miting için İBB Binasından ayrıldı.

ÖZEL: BUGÜN BİR TELAŞ VAR TÜRKİYE'DE

Özgür Özel konuşmasına, Ekrem İmamoğlu ve ekibini 31 Mart seçimlerindeki başarılarından dolayı tebrik ederek başladı. Meclis çoğunluğunun alınmasıyla engellenmeden daha rahat hizmet edilebileceğini söyleyen Özel, "Tabii İstanbul'da beş yılda Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yaptığı belediyecilik 31 Mart gecesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün Türkiye'ye yayılan ve o haritada nüfusun yüzde 65'ine, ekonominin yüzde 80'ine, toplanan verginin yüzde 87'sinin olduğu coğrafyaya hizmet etme imkanını yakalamamızda en önemli göstergelerden bir tanesi. Bugün bir telaş var Türkiye'de. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'da markalaşan hizmetleri şu anda bütün Türkiye'ye yayılıyor. Bütün yeni seçilen belediye başkanlarımız, hızla halk lokantaları açmak için yer bakıyorlar, yeri tutanlar, hazırlıklarını yapıyorlar. Hatta ilk birkaç tanesi açıldı bile. Diğer yandan kreşlerle ilgili çabalar var. Yurtlarla ilgili çok önemli çabalar var. Anne kart uygulamasının nasıl olduğunu ve nasıl yapılabileceğine ilişkin genel merkezimize, bütün belediye başkanlarımızın ciddi şekilde yönelmeleri var. Biz tabii bu konuda İstanbul, Ankara başta olmak üzere geçmiş dönem çok başarılı belediyecilik uygulamalarıyla Mersin'de, Antalya'da, Adana'da yapılan işlerin Muğla'da, Aydın'da, İzmir'de uzun süredir sürdürülen Eskişehir'de sürdürülen halkçı belediyecilik uygulamalarının artık bir eş güdüm halinde ve bütün Türkiye'de aynı görünür yüzle, vatandaşlarımıza sunulmasını önemsiyoruz" dedi.

ÖZEL: BURALARI BÖYLE YÖNETENLER TÜRKİYE'Yİ DE ÇOK İYİ YÖNETİRLER

Özel, "Bunun için Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde eğitim, eşgüdüm ve denetimin sağlanacağı yeni ve çok güçlü bir yapı hazırlandı. Yavaş yavaş çalışmalarına başladı. Önümüzdeki dönemde bütün Türkiye sizin öncülüğünüzde başlayan vizyonel hizmetlerin, CHP'nin bütün belediyelerine yayıldığını ve eş güdüm halinde yürütüldüğünü görecekler. Bu dönem 31 Mart seçimlerinden önce şöyle bir sorumluluğunuz vardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin israftan kaçan, hizmete yönelen herkesi kucaklayan belediyeciliğinin İstanbul'da bir dönem daha tescillenmesi gerekiyordu. Ama bu seferki sorumluluğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu adil ve kamucu yönetim anlayışının, 'artık buraları böyle yönetenler Türkiye'yi de çok iyi yönetirler' diyerek yapılacak ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var. Bu anlamda herkes bize bu gözle bakıyor. Ben sizin ekibinizin sadece siyasi ekibinizin değil, genel sekreterliğimizden, yardımcılarından, iştiraklerimizin, yönetim kurulu başkanlarından başlayarak 90 bin kişilik İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesinin de aynı motivasyonda, aynı görev bilincinde olduğunu görüyoruz. Büyük bir umutla, büyük bir gururla sizleri takip ediyoruz. Yolunuz açık olsun. Bir kez daha tebrik ediyorum, başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: MİLLETİMİZİN BİZE YÜKLEMİŞ OLDUĞU SORUMLULUKLARI DERİNDEN HİSSEDİYORUZ

Özel'e ziyaretleri nedeniyle İBB ailesi adına teşekkür ettiğini söyleyen İmamoğlu, "Yaklaşık 90 binin üzerinde çalışan olan bu güçlü mekanizmanın adına, her çalışanımızın adına hoş geldiniz demek isterim. Tabii İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündemi oldukça yoğundur her zaman. Buna layık olmak ve 16 milyon insana en güçlü şekilde hizmet etmek bilinciyle hareket ediyoruz. Özellikle son yerel seçimden sonra milletimizin bize yüklemiş olduğu sorumlulukları da derinden hissediyor ve buna layık olma konusunda da büyük bir organizasyon çalışmaları yürütüyoruz aslında. Rutin işlerimizi ortaya koyarken bir yandan da daha yenilikçi, daha güçlü ve daha değerli işlere imza atan bir dönemi var etmek adına, bu beş yılın yine bir önceki kendi beş yıl ile yarışan ama onun çok daha üzerine çıtayı koyabilen bir anlayışı ortaya koyma çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda sizin de ziyaretiniz ve çok değerli Grup Başkanvekilimiz, Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız ve milletvekillerimiz nezdinde bize moral verdiniz, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"DONANMAYI 33 YIL HALİÇ'TE ÇÜRÜTENLER YERİNE, HALİÇ'İ ZİNCİRLE KAPATANLARA KARŞI DONANMAYI KARADAN YÜRÜTENLERİ ÖRNEK ALMAK LAZIM"

Hediye taktimi sırasında bir muhabirin 'Sayın Cumhurbaşkanına da Manisa Mesir macunundan götürdünüz mü?' sorusuna da yanıt veren Özgür Özel, "Cumhurbaşkanımıza sorunları çözsün diye, güç versin diye verdiğimiz mesir macunumuzu Ekrem Başkanımızdan esirgeyecek halimiz yok. Fatih Sultan Mehmet'in yetiştiği topraklarda 478 yıl önce karılan bu macun 4 yıl sonra ilk kez bu sene saçılmıştı. Biz oradaydık, ümit ediyorum Ekrem başkanımızla birlikte törenlerde oluruz. Manisa Büyükşehir Belediye başkanımızın da selamlarıyla Ekrem Başkanımıza da güç, kuvvet versin diye hediye etmek istedik. Tabii birileri Osmanlı'yı ve bütün mirasını kendilerine kalmış bir miras gibi görüyorlar. Osmanlı'yı, son dönemini de çokça sahipleniyorlar. Esas Fatih Sultan Mehmet; tahta geçene kadar 4 yabancı dili öğrenmiş, sonra 6 yabancı dil bilen, mühendisliğe meraklı, dünyanın en iyi mühendislerini getirip de o dünyanın en güçlü toplarını döktüren, fizik çalışan, sürtünme mekaniği çalışan ve 19 yaşında babasının ölüm haberi geldiğinde, duasını okuyup, dizüstü çöküp, beyaz atın üstüne atlayıp, 'Beni seven arkamdan gelsin' deyip Edirne'ye giden ve 2 sene sonra İstanbul'u fetheden, fethederken de Manisa'da çalıştığı, sürtünmeyi ortadan kaldırmayla ilgili meseleyi Edirne'deki ayçiçek yağlarıyla dökerek, sürtünme katsayısını ortadan kaldıran, gemileri karadan yürüten, yani bilime, fenne önem veren birisi. Ve Osmanlı'da sahiplenilecek şey, sadece son dönemde, çöküş döneminin, gerileme döneminin padişahlarının birtakım yasakçı uygulamalarını sahiplenmek yerine, Fatih Sultan Mehmet'i sahiplenmek lazım. Dünyada ilk kez uçma fikrini aklına koyup da Galata Kulesi'nden uçan Hazarfen Ahmet Çelebi'yi görmek lazım. Tarihimizi bu cesur, kararlı, bilime fenne önem veren kahramanlarıyla da hatırlamak ve bugünkü yürüyüşümüze onların ışık tutmasını beklemek önemli. Donanmayı 33 yıl Haliç'te çürütenler yerine, Haliç'i zincirle kapatanlara karşı donanmayı karadan yürütenleri örnek almak lazım" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i kapıda karşılaması

-Makam odasında ikilinin açıklamaları

-Hediye takdimi

-Genel ve detaylar

-Ziyaret defterine yazılanlar ve detayları

===============================

5- ÖZGÜR ÖZEL 'BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ'NDE KONUŞTU: HEP BERABER BAŞARACAĞIZ

Derya EVREN KORKMAZ- Emir Efe BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Parkı'da düzenlenen 'Büyük Eğitim Mitingi' konuştu. Özel " Cumhuriyet tarihinin eğitim konulu ilk mitingini yaptık. Bundan sonra sesimizi duymayanlara karşı, sesi duyulmayanlar için, kimsesizler için, sesini yükseltse de sesini duyuramayanlar için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Hep beraber yürüyeceğiz. Hep beraber başaracağız. " dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), "tematik" mitinglerinin ilkini bugün İstanbul Saraçhane Meydanı'nda gerçekleştirdi. Atanmayan öğretmenlerin bir araya geldiği Büyük Eğitim Mitingi'ne CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Burada konuşan Özgür Özel "Eğitim alanında örgütlü sendikalarımızın sayın genel başkanları, değerli yöneticileri, temsilcileri. Bugün burada bizimle birlikte olan atanamayan değil bir kusurları yok ki atanamamış olsunlar, atanmayan öğretmenler. Bugün burada bir önceki seçimden hemen önce iktidar partisinin seçim beyannamesine yazılarak, bizzat genel başkanınca okunarak kaldırılacağına söz verilen mülakatın, sınavda birinci, üçüncü, yedinci olduğu halde sorulan soruya yandaşça bir cevap veremediği için, sorulan sorular birilerine itaat edeceği, sadakat göstereceğini göstermeyen ama liyakatli olduğu halde mülakatta elenen mülakat mağdurları ile birlikte, çağdaş, bilimsel, laik eğitimi hak eden ve talep eden herkes ve onlara destek olmak için burada bulunan herkese partim adına ve bu mücadelenin parçası olan herkes adına hoş geldiniz diyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdinizö dedi.

"HEP BERABER BAŞARACAĞIZ"

Özel, "Bugün burada çok önemli bir sınav verdik. Bugün burada Cumhuriyet tarihinin eğitim konulu ilk mitingini yaptık. Bundan sonra sesimizi duymayanlara karşı, sesi duyulmayanlar için, kimsesizler için, sesini yükseltse de sesini duyuramayanlar için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Ben gereken yerde müzakereyi yapacağım ama müzakere ile sonuç alırsak ne ala? Alamadığımızda sokaklar, meydanlar bizimdir. Bundan sonra kimin derdi varsa, onun derdi için. Kimsesizleri kimsesi olmak için. Sessizlerin sesi olmak için. Susturulanlar yerine konuşmak için, sokaklara, meydanlara koşmaya var mıyız? Söz mü? Hep beraber yürüyeceğiz. Hep beraber başaracağız. Eninde sonunda hep birlikte hakkımızı söke söke alacağız. Burada bir talep daha var. Bir çağrı var. Taban maaş hakkı için, biraz önce bahsettiğim özel okul öğretmenini asgari ücrete mahkum eden anlayış 2014'te yasalaştı. Onlar taban maaş hakkı için 26 Mayıs'ta Ankara'ya çağırıyorlar. Biz de dünyanın en düşük emekli maaşlarından birine mahkum edilen emeklilerimiz için Ankara'ya bir çağrı yaptık. Bütün Türkiye, 26'sında Ankara'ya kim gelmek istiyorsa il başkanlıklarımıza başvursun. Öğretmenlerin mücadelesine de emeklinin mücadelesine de hep birlikte 26 Mayıs'ta Ankara'da sahip çıkacağız. Hepinizi seviyoruz, size güveniyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Alandan görüntü

-Özgür Özel konuşması

-Detaylar

==============================

6- ZEYTİNBURNU'NDA GEMİDE ELE GEÇİRİLEN 144 BİN 280 PAKET KAÇAK SİGARA SERGİLENDİ

Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,(DHA) ZEYTİNBURNU açıklarında bulunan bir gemiye yapılan operasyonda, 8 milyon 767 bin 572 lira değerinde, toplam 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigaralar Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'nde sergilendi.

İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekiplerince, Zeytinburnu açıkları demir bölgesinde bulunan bir gemi takip sistemlerinde yapılan analiz sonucunda, riskli olarak değerlendirildi. Geminin, Liman Tek Pencere Sistemi'nde gümrük geliş bildiriminin boş olarak onaylanmasına rağmen, yapılan arama sonucunda, geminin zincirlik bölümünde bulunan menhol kapakları içerisinde ve tanklarında toplam 144 bin 280 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi. İncelemede, kaçak sigaranın piyasa değerinin 8 milyon 767 bin 572 lira olduğu belirlendi. Konteyner içindeki sigaralar Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'nde sergilendi. Gemideki şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------

- İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri

-Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri

-Gemiden görüntü

-Konteyner içindeki kaçak sigaralar

-Kaçak sigaraların dışarı çıkarılması

-Operasyona katılan köpeklerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=============================

7- ATAŞEHİR'DE 15 GÜN İÇİNDE 3 AYRI MOTOSİKLETİ ÇALAN HIRSIZLAR KAMERADA

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA) ATAŞEHİR'de motosikletli iki şüphelinin 15 gün içindeki 3 ayrı motosiklet hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı.

Ataşehir'de motosikletleriyle sokak sokak gezen iki şüpheli 15 gün içinde 3 ayrı sokaktan motosiklet çaldı. İlk hırsızlıkta şüpheliler, park halindeki motosikletlerin yanına yanaştı. Kasklı hırsızlar, etrafı kontrol ettikten sonra bir motosikletin kilidini kırarak çaldı. Başka bir gün ise park halindeki motosikleti çalan şüpheliler hızla olay yerinden kaçtı. Motosikletlerinin yerinde olmadığını gören vatandaşlar çevredeki güvenlik kamera görüntülerini izledi. Motosikletlerinin çalındığını gören mağdurlar polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Görüntülerde, motosikletle sokağa gelen kasklı iki kişinin biri etrafı gözetledikten sonra park halindeki motosiklete yanaşıyor. Motosikletin kilidini kıran hırsız, çaldığı motosikletle olay yerinden uzaklaşıyor. İkinci görüntüde de park halindeki motosikletin yanına yanaşan şüphelilerden biri etrafı kontrol ederken diğeri motosikletin üzerine biniyor. Arkadaşının yardımıyla motosikletin direksiyon kilidi kırılıyor. Daha sonra motosikleti çalan hırsız ve arkadaşı olay yerinden uzaklaşıyor. Üçüncü hırsızlıkta da yine bir motosikletle olay yerine gelen şüphelilerden biri inerek gözüne kestirdiği motosikletin yanına gidiyor. Sonra motosikleti çalıştırarak olay yerinden uzaklaşıyorlar.

Görüntü Dökümü:

--------------------

(Güvenlik kamerası)

Kasklı hırsızın olay yerine gelmesi

Motosikletin kilidini kırarak çalması

-İkinci hırsızlık

Park halindeki motosikletin aynına yanaşmaları

Motosikletin kilidini kırarak çalmaları

-Üçüncü hırsızlık

Yoldaki motorun kilidini kırarak çalmaları

Motoru çalan hırsızın motora binerek kaçması

Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber