Geri Dön
İstanbul İstanbul- Borsacı Nihat Özçelik ilk savunmasında suçlamaları kabul etmedi

İstanbul- Borsacı Nihat Özçelik ilk savunmasında suçlamaları kabul etmedi

İstanbul- Borsacı Nihat Özçelik ilk savunmasında suçlamaları kabul etmedi

İstanbul- Borsacı Nihat Özçelik ilk savunmasında suçlamaları kabul etmedi

Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL,(DHA)- BORSACI Nihat Özçelik'in toplamda 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Özçelik kimlik tespitinde, aylık gelirinin 20 milyon lira olduğunu söyleyerek savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Nihat Özçelik, başka suçtan tutuklu sanık İ.H.A. ve taraf avukatları katıldı.

AYLIK GELİRİNİN 20 MİLYON OLDUĞUNU AÇIKLAYAN ÖZÇELİK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmada söz verilen sanık İ.H.A. iddianameyi henüz okuyamadığı için bir sonraki celse savunma yapmak istediğini söyledi. Nihat Özçelik kimlik tespitinde aylık gelirinin 20 milyon lira olduğunu belirtti. Savunmasında ise Özçelik, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını ileri sürdü. İddianamede aleyhine olan konularda somut delil olmadığını, savcılığın takipsizlik vermesi gerektiğini savunan sanık Özçelik, sanıklardan İ.H.A.'yı Ferhat ismiyle tanıdığını, avukatı aracılığıyla iki kez görüştüğünü, diğer sanıkları tanımadığını belirtti.

TANIK DİNLENMESİ İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının ayrı ayrı devamına karar vererek tanık dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nihat Özçelik'in müştekiler İstiradi Dolçinyadi ve Enver Çevik arasındaki ticari ilişkinin bozulması sonrasında aralarında husumet oluştuğu, husumet sebebiyle taraflar arasında çok sayıda soruşturmanın devam ettiği belirtildi. İddianamede, sanık polis memurları H. İ. A., A. K. ve A. K'nin hesap hareketlerinde hayatın olağan akışına aykırı olacak şekilde para alışverişinin tespit edildiğine yer verilen iddianamede, sanık Özçelik'in "şantaj" suçundan devam eden yargılamada müşteki olarak yer aldığı ve bu dava dosyasında sanık olarak yer alan müştekilerin ceza alması amacıyla mağdur Tufan Keskin'i tanık olarak ifade vermeye zorladığı anlatıldı.

ÖZÇELİK'İN 38 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, sanık Nihat Özçelik'in "rüşvet vermek", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 14 yıldan 38 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Sanıklar, İ. H. A., A. K. ve A. K. ile M. Ç'nin ise iddianamede, "rüşvet almak", "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak", "resmi belgede sahtecilik", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yargı görevini yapanı etkileme" suçlarından 7'şer yıldan 43'er yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Görüntü Dökümü

-----

-Nihat Özçelik'in duruşma salonu önünden detay

-Nihat Özçelik'in duruşma salonuna giriş ve çıkış anları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber