Geri Dön
İstanbul İstanbul-Üsküdar'da İsrail protestosu

İstanbul-Üsküdar'da İsrail protestosu

İstanbul-Üsküdar'da İsrail protestosu

İstanbul-Üsküdar'da İsrail protestosu

İSTANBUL, (DHA)-ÜSKÜDAR'da toplanan yüzlerce kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde toplanan çok sayıda vatandaş Fıstıkağacı Metro İstasyonu'nda toplanarak Üsküdar Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Yaşasın Küresel İntifada, Filistin Halkı Yalnız Değildir" sloganları atıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın çağrısıyla 14.00 sıralarında Fıstıkağacı Metro İstasyonu'nda toplanan vatandaşlar yağışlı havaya rağmen Üsküdar Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Katil İsrail, İşbirlikçi ABD, Yaşasın Küresel İntifada, Filistin Halkı Yalnız Değildir" sloganları atıldı. Üsküdar Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, "Gazze'de ve Batı Şeria'da on binlerce kardeşimizi kaybettik. Meydanları boş bırakmayacağız. Kudüs bizim kalbimizdir, onu unutmayacağız. Ukrayna'da bir yıl içerisinde 500 çocuk hayatını kaybettiğinde dünya ayağa kalktı. Gazze'de 13 bin çocuk hayatını kaybetti, neredesiniz? Bizler, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla buradayız. Her zaman teyakkuzda olacağız. Filistin davası, küresel bir davadır. Meksika'dan Balkanlara, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya kadar vicdan sahipleri sokaklarda. Filistin için harekete geçmiş durumda. Gemiler gerekiyorsa Avrupa'dan, gerekiyorsa buradan kalkacak. Ama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Gazze Dayanışma Platformu adına konuşan Necmeddin Irmak ise, "Asla Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Özgür dünya mutlaka kurulacak" diye konuştu. Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ise, Guinne-Bissu'nun İsrail'in baskıları sebebiyle Özgürlük Filosu'ndaki gemilerden bayraklarını çektiğini hatırlatarak, "Türkiye de dahil bütün ülkelere bayrak almak için başvurduk. Yükümüz, yolcularımız, bütün teknik hazırlıklarımız tamam. Gemiler, limanlarda yola çıkmayı bekliyor" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü

Grubun toplanması

Grubun yürümesi

Üsküdar Meydanında yapılan konuşmalar

Yürüyüşten genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber