Geri Dön
İzmir İzmir'de eğitimcilerden şiddete karşı protesto

İzmir'de eğitimcilerden şiddete karşı protesto

İzmir'de eğitimcilerden şiddete karşı protesto

İzmir'de eğitimcilerden şiddete karşı protesto

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)- İSTANBUL Eyüpsultan'da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Okutgan'ın, bir öğrenci tarafından tabancayla vurularak öldürülmesini, İzmir’de bir araya gelen öğretmenler protesto etti. Şiddete karşı tepkilerini dile getiren eğitimciler, yasal düzenleme istediklerini söyledi.

Eyüpsultan'da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan'ın, Irak asıllı lise öğrencisi Y.K. tarafından öldürülmesinin ardından, sendikalar iş bırakma çağrısı yaptı. İzmir'de de olayı protesto etmek ve meslektaşlarına yönelik şiddeti durdurmak için bugün derse girmeyen ve iş bırakan eğitimciler, Türk Eğitim-Sen öncülüğünde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Alanı dolduran ve ellerinde 'Eğitimciye şiddete dur de', 'Öldürüldük', 'Öğretmenler şiddete uğruyor' yazılı dövizler taşıyan eğitimciler, sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

'REHBERLİK BİRİMLERİ DAHA ETKİN HALE GETİRİLMELİ'

Topluluk adına açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, "Eğitimde şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadığı bir öğretmenlik meslek kanunu hiçbir surette kabul etmiyoruz. Üstelik, 'Bu da yetmez' diyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talep ediyoruz. Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale getirilmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalı, siyasiler, sanatçılar, sporcular gibi topluma rol model olan insanların eğitim çalışanları ile birlikte görünürlükleri artırılmalı. Yazılı, görsel ve sosyal medya haberlerinde kullanılan dile özen gösterilmeli. Eğitimde şiddeti önlemeye yönelik etkin kamu spotları hazırlanmalı. Öğrenciler arasında çeteleşme, madde bağımlılığı gibi şiddetiyle beraberinde getiren davranışlar için etkili tedbirler geliştirilmelidir. Özellikle okullarımızdaki rehberlik bilimlerinin daha etkin hale getirilmesi gerekirken, bu noktada 100 öğrenciye bir rehber öğretmen düşmesi mutlaka sağlanmalıdır" dedi.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Çeşitli olaylarda öldürülen öğretmenlerin isimlerini sıralayan Demir, "Şiddete, müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimciler olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vandallara teslim olmayacak bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir. Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir. Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çağrıda bulunuyoruz. Öğretmenlere verdiğimiz değer, çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber