Geri Dön
Karşıyaka Karşıyaka'da 'Vatandaş Buluşmaları'nın ilki yapıldı

Karşıyaka'da 'Vatandaş Buluşmaları'nın ilki yapıldı

Karşıyaka'da 'Vatandaş Buluşmaları'nın ilki yapıldı

Karşıyaka'da 'Vatandaş Buluşmaları'nın ilki yapıldı

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karşıyaka ilçesi Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Vatandaş Buluşmaları'nın ilkini belediye binasında gerçekleştirdi. Buluşmada bir vatandaşın, Çiğli ilçesi sınırlarında bulunan bir altyapı sorununu iletmesinin ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı arayarak yardım talebinde bulundu. İki başkan arasındaki 'tele- çözüm ortaklığı' salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

'Karşıyaka'yı birlikte yöneteceğiz' sloganıyla, vatandaşları da yerel yönetim sürecine dahil etmek istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Vatandaş Buluşmaları'nın ilkini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya 200'ün üzerinde Karşıyakalı katıldı. Sorunların zaman kaybetmeden çözüme kavuşturulması için belediye bürokratları da toplantıda hazır bulundu. Talep ve önerileri tek tek dinleyen Başkan Ünsal, çözüm için bürokratlarına talimat verdi, konuların takipçisi olacağını söyledi.

İKİ BAŞKANDAN TELE-ÇÖZÜM ORTAKLIĞI

Buluşmada söz alan bir vatandaş, Karşıyaka Spor Kulübü'nün Selçuk Yaşar Tesisleri önündeki yolun bozuk olduğunu ve su taşkınları nedeniyle yüzlerce sporcunun yolu geçmekte zorluk yaşadığını belirtti. Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Çiğli sınırları içinde yer alan soruna da duyarsız kalmadı ve toplantı sırasında Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı arayarak destek talebinde bulundu. Yol ile ilgili sorunu dinleyen Yıldız, o bölge için, İZSU'nun da içinde yer alacağı yeni bir proje hazırladıklarını söyledi ve çok kısa sürede köklü bir çözüm üreteceklerinin söyledi. İki başkan arasındaki 'tele- çözüm ortaklığı' salonda bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

'VATANDAŞ BULUŞMALARI HER AY YAPILACAK'

Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal her ayın son salı gününde Vatandaş Buluşmalarını tekrarlayacaklarını ve farklı mahallelerdeki belediye tesislerinde halkın talep ve önerilerini dinleyeceklerini kaydetti. Başkan Ünsal, "Başta temel belediyecilik hizmetleri olmak üzere, farklı konularda vatandaşlarımızın görüş ve önerileri bizler için çok önemli. Düzenli olarak gerçekleştireceğimiz vatandaş buluşmaları ile Karşıyakalıları da yerel yönetim sürecine dahil edeceğiz ve sorunları daha kısa sürede gidereceğiz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber