Geri Dön
Malatya Malatya'da öğrenciler, Gazze için çadır nöbeti tutuyor

Malatya'da öğrenciler, Gazze için çadır nöbeti tutuyor

Malatya'da öğrenciler, Gazze için çadır nöbeti tutuyor

Malatya'da öğrenciler, Gazze için çadır nöbeti tutuyor

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- MALATYA İnönü Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından üniversite kampüsü içerisinde Gazze için farkındalık oluşturmak adına 'Kampüs İntifadası Çadır Nöbeti' kapsamında nöbet tutuyor.

Kampüs içerisinde İnönü Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu farklı topluluklar Gazze'de yaşanan katliam için farkındalık oluşturmak adına Gazze dayanışma çadırları kurarak destek mesajı verdi. Kampüs içerisinde düzenlenen programda konuşan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Hüseyin Polat, "Rabbimiz 7 ay içerisinde yüz yılı aşkın süredir İslam ve Müslümanlarla ilgili ortaya attıkları iftira ve yaygaraları gece gündüz insanların gözüne sokan ve korku pompalayanların foyalarını ortaya çıkardı. Onların bütün düzenlerini ve entrikalarını bozdu. Dünya Filistin'e ve Gazze'ye döndü. Kurulan bu çadırlar dünyanın her tarafında bir kısmı bizler gibi Müslüman bir kısmı da Müslüman olmadıkları halde işlenen soykırım ve cinayetlerden rahatsız olarak vicdanları kanayan insanlarla Gazze'ye destek adı altında bir dayanışma çadırıdır." dedi.

Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek amacı ile farkındalık oluşturmak için çadır açan öğrenci topluluğuna teşekkür eden İnönü Üniversitesi İktisadi öe İdari Bilimler Fakültesi dekanlarından Prof. Dr. Gökhan Tuncel ise "İnsan ideali ve derdi olandır. İdeali olanın derdi olmadan hayat yaşaması mümkün değildir. Günümüzde bu kadar zulmün olduğu ve bu zulmünde dünyanın hemen hemen her tarafında bir şekilde kendisini gösterdiği bir dönemde insanın derdinin olmaması mümkün değil. Dolayısı ile bizim derdimiz insanlık bizim derdimiz Gazze." İfadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Gazze için kurulan dayanışma çadırlarının açılışı için öğrenci topluluğu temsilcileri siyah kurdele kesti. Program yapılan dualar ve ezgilerle son bulurken kurulan çadırların Gazze üzerindeki zulüm bitene kadar kaldırılmayacağını ve nöbete devam edileceği belirtildi. DHA

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber