Geri Dön
Artuklu Mardin’de 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı

Mardin’de 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı

Mardin’de 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı

Mardin’de 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN Artuklu Üniversitesi’nde (MAÜ), 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı düzenlendi.

MAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Erten'in koordinasyonunda, İlkyardımcılar Öğrenci Topluluğu tarafından 7 kurumun katılımıyla acil durum ve ilk yardım tatbikatı düzenlendi. Üniversite Kampüsü’nde düzenlenen tatbikata AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, itfaiye, Kızılay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve MAÜ öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 120 kişi katıldı. Tatbikatta, senaryo gereği bir binanın 3’üncü katında meydana gelen patlamada mahsur kalanlar kurtarıldı, yaralananlara müdahale edildi. Ayrıca, trafik kazasında araçta mahsur kalan yaralılar kurtarılarak, hastaneye sevkleri sağlandı.

‘AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ DAHA İYİ YETİŞTİRMEK’

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Yıldız, tatbikatta öğrencilerin önemli bilgiler kazandığını ifade ederek, “Malumunuz 6 Şubat depremi oldu. Bu durumlarda afet durumlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak gördük. Dolayısıyla bu tür tatbikatların özellikle bilinçlendirme ve sağlık ekiplerinin de ne kadar bu anlamda etkili ve önemli olduğunu bir daha yaşayarak tanık olduk. Bizim amacımız öğrencilerimizi bu tür tatbikatlarla teoriğin yanında pratikle birlikte daha iyi yetiştirmek bilimsel teorik ve uygulamalı olarak bu öğrencilerimizin yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Amacımız öğrencilerimizi bu tür tatbikatlarla teoriğin yanında pratikle de daha iyi yetiştirmek. Güzel ve başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik” dedi.

‘TATBİKATLAR, OPERASYON KABİLİYETİNİ GELİŞTİRME ADINA ÇOK KIYMETLİDİR’

AFAD İl Müdürü Kerem Oruk, tatbikatların ekiplerin operasyon kabiliyetini ve olaylara müdahale reflekslerini geliştirmek adına çok kıymetli olduğunu belirterek, “Öncelikle üniversitemizin yapmış olduğu bu tatbikatı çok kıymetli ve değerli buluyorum. Amacımız burada ekiplerimizin reaksiyon hızını geliştirmek, bir olaya müdahale kapasitesini arttırmak, olay anında reflekslerimizi en üst düzeye çıkarmaktır. Üniversitemizin bu konuda öncü olması, genç nesillere bu bilinci aşılaması, öğrencilerine bir tatbikat alanı sunması bizim için çok kıymetliydi. Çok başarılı ve sorunsuz tatbikat gerçekleşti. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm ekibe ve paydaşlara teşekkür ediyorum. 6 lokasyonda 120 personelin katılımıyla gerçekleşen bu tatbikatın sorunsuz ve başarılı bir şekilde neticeye ermesinden dolayı onurlu ve kıvançlıyız. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2’nci Sınıf Paramedik öğrencisi Serhat Çağırdan da, “Ülkemizde doğal afetler yaşanabiliyor. Bunun için hem hazır olmak hem de bilinçlendirmek için tatbikat yaptık. Sorunsuz bir şekilde bitti, güzel oldu” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber