Geri Dön
Muğla Muğla'da içme suyu hattı projesi sürüyor

Muğla'da içme suyu hattı projesi sürüyor

Muğla'da içme suyu hattı projesi sürüyor

Muğla'da içme suyu hattı projesi sürüyor

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozburun Yarımadası'nda başlatılan 53 kilometrelik içme suyu hattının 19 kilometrelik kısmı tamamlanırken Taşlıca Mahalle Muhtarı Menderes Altıntaş, “Proje tamamlandığında 100 yıllık hasretimiz sona erecek. Suyun gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Marmaris Bozburun Yarımadası'nda başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL'lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı. Marmaris Bozburun Yarımadası'nda başlatılan çalışmalar çerçevesinde Marmaris Atatürk Barajı'ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca mahallelerine içme suyu sağlanacak. Projede 53 kilometre içme suyu hattı ile birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak. Çalışmalar kapsamında İçmeler ve Bayır mahallelerinde 17 kilometre, Bozburun ve Söğüt mahalleleri arasında da 2 kilometre olmak üzere toplam 19 kilometre hat tamamlandı. Bölgede elektrik ve mekanik montajlarının tamamlanmasının ardından İçmeler ve Bayır mahallelerine içme ve kullanma suyu verilecek. Ekipler çalışmalarına Selimiye ve Söğüt mahallelerinde devam ediyor.

'KÖYÜMÜZ KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA İÇME SUYU SORUNU YAŞIYORDU'

Köylerinin kurulduğu günden bu yana içme suyu sorunu yaşadığını ve bu nedenle Bozburun içme suyu projesinin çok önemli olduğunu söyleyen Taşlıca Mahalle Muhtarı Menderes Altıntaş, “Köy kurulduğu günden bugüne su sorunu yaşıyoruz. İçme suyumuzu tankerlerle getiriyoruz. Bozburun Yarımadasına suyun bir an önce gelmesini bekliyoruz. Proje tamamlandıktan sonra 100 yıllık su hasretimiz sona erecek. Suyun gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

'SU TUZLU OLDUĞU İÇİN DİŞLERİMİZİ FIRÇALAYAMIYORUZ'

Pandemi ardından köylerinde nüfus artışı yaşandığını ve bu nedenle içme suyunda tuzlanma yaşandığını söyleyen Turunç Mahalle Muhtarı Mehmet Demir ise “Pandemi sonrası bölgemize yoğun bir yerleşim oldu. Nüfusumuz ikiye katladı. Bu nedenle su konusunda sorunlar yaşıyoruz. Traktörlerle su taşıyoruz. Sularımız tuzlu olduğu için dişlerimizi dahi fırçalayamıyoruz. İçme suyunun gelmesi bizleri çok mutlu edecek" ifadelerini kullandı.

Söğüt Mahalle Muhtarı Yusuf Selçuk da “Büyük bir su sorunu yaşıyoruz. Taşıma su ile ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı proje ile bu sorunumuz giderilecek" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber