Geri Dön
Sivas Almak için 5 yıl uğraştığı 'Toros'a gözü gibi bakıyor

Almak için 5 yıl uğraştığı 'Toros'a gözü gibi bakıyor

Almak için 5 yıl uğraştığı 'Toros'a gözü gibi bakıyor

Almak için 5 yıl uğraştığı 'Toros'a gözü gibi bakıyor

Arife Defne ARSLAN-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta oto galericilik yapan ve orijinal araçları bulup hobi olarak saklayan Yusuf Duru (38), almak için 5 yıl uğraştığı 2000 model Renault Toros marka otomobile iş yerinde gözü gibi bakıyor.
Sivas'ta 15 yıldır oto galeri işleten Yusuf Duru, Kangal'ın Çetinkaya köyünde yaşayan Şaban Şimşek'in garajında özenle baktığı 2000 model orijinal 'Renault Toros' marka aracına talip oldu. 5 yıl boyunca aracı satın almaya çalışan Duru, 2021 yılında sahibini ikna etmeyi başararak amacına ulaştı.  Duru, hasarı ve değişen parçası olmayan  otomobilin düzenli bakımlarını yaptırarak galerisinde özenle saklıyor. Aracı, normal kullanıcılara satmayan Duru, sadece koleksiyon amaçlı talip olanlarla pazarlık yapıyor. 

'BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR ARAÇ'
Modeli ve kilometresi düşük araçlarla ilgilendiklerini söyleyen Yusuf Duru, "Bu 2000 model aracımız sıfıra yakın bir araç. Bu aracın Kangal İlçesinde Çetinkaya'da olduğunu öğrendim. 4-5 sene boyunca bu araçla ilgilendik. Satılması için çaba sarf ettik ancak sahibi satmayacağını söyledi. Yaklaşık 5 yıl sonra almak nasip oldu. Arkadaşla gidip aracımıza bakalım dedik. Gittiğimizde sahibini garajdan arabayı çıkarması için zor ikna ettik. Araç çıktığında da nasıl böyle kalabildiği bizi çok şaşırttı. Daha sonra aracımızı Şaban beyin istediği yüklü bir paraya aldık. Araç 8 aydır bizde. İlk sahibi 20 yıl nasıl koruduysa biz de o şekilde korumaya çalışıyoruz. Araç fabrika poşetleriyle ve her şeyi duruyor. Fabrika lastikleri de mevcut. Yine hiçbir şekilde çizik, boya ve rötuş gibi bir şeyi yok. Bu son üretim olan aracımız, bunun bir üstü daha yok. Müşterilerimiz aracı gördüklerinde 2000'li yıllara dönüyorlar ve merak edip fotoğraf çektiriyorlar. Aynı zamanda büyük bir talep var ama satmayı düşünmüyoruz. Şu an ki değeri 350 bin TL civarında ancak ileride piyasadaki değişikle fiyatı farklılık gösterebilir. Bizim için çok değerli bir araç. Yaklaşık 5 yıl almaya çalıştım ve çok emek verdim. Bu nedenle benim için paha biçilmez. Arabanın fabrika boyasına kadar her şey orijinal duruyor. Biz bir şekilde çıkaracağımız zaman çekiciyle götürüp getiriyoruz. Kesinlikle aracı kullandırmıyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber