Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: Maraş'ı ihya ve inşa etmek için bir araya geldik

KKTC’yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 46 yıl sonra açılan Maraş'ın ihya edileceğini belirterek, “Maraş bölgemizi ihya etmek, inşa etmek için Kıbrıs Türk paydaşlarımızla bir araya geldik" dedi. Bakan Kurum, TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede çalışma yapacağını belirtti.

ABONE OL
Sefa KARAHASAN/LEFKOŞA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Kasım'da yapacağı ziyaret öncesinde Maraş'ta incelemeler yapan Bakan Kurum, basına açıklamalarda bulundu. Kurum, "Artık tüm dünyaya açacağımız Maraş bölgesindeyiz. Bu bölgenin açılmasına katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'a şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

Ziyareti sırasında KKTC Turizm Bakanı Kutlu Evren, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve yetkililerin de kendisine eşlik ettiği Bakan Kurum, "Türkiye, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, "Akdeniz bölgesinin en önemli turizm bölgesinden biri olan Maraş için yapılması gereken çalışmaları inceledik. KKTC ile birçok iş birliği yapıyoruz. Maraş bölgemizi ihya etmek, inşa etmek için Kıbrıs Türk paydaşlarımızla bir araya geldik" diye konuştu.

'ERDOĞAN'IN ZİYARETİ ÖNCESİNDE İNCELEME'

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Ankara'yı ziyaret ettiğine işaret eden Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da 15 Kasım'da KKTC'ye iade-i ziyaret yapacak. Cumhurbaşkanımız, bu ziyarette vatandaşlarımızla bir arada olmayı müjdelediler. Biz de ziyaret öncesinde Maraş bölgesinin ihyasına dönük yapılacak çalışmaları incelemeye geldik" dedi.

TOKİ VE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVREDE

Maraş'ı tüm dünyanın kullanımına açmak için mücadele verdiklerini kaydeden Bakan Kurum, bölgede yapılacak çalışmalara TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek olacağını ifade etti. Maraş'a yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacağını kaydeden Bakan Kurum, "Her şey aslına uygun şekilde yapılacak. Kıbrıs Türk halkının ve turistlerin bölgede güvenli şekilde gezmesinin yolunu açacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İsrail ve ABD, görüşme için tarih belirleyecek
  2. Suudi Arabistan, BM Kadının Statüsü Komisyonu’na başkan seçildi
  3. Luis Rubiales, 2.5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya
  4. Zelenski, Sumy bölgesinde görev yapan askerleri ziyaret etti
  5. Ünlü oyuncu X platformunu ‘komplo teorileri alanı’ olarak değerlendirdi
  6. CENTCOM: Kızıldeniz’de Husilere ait 4 İHA imha edildi
  7. Zakharova: DEAŞ’ın saldırıyı gerçekleştirecek güce sahip olduğuna inanmak zor
  8. Filistin Sağlık Bakanlığı: Saldırılarda 32 bin 490 sivil öldü
  9. Çin Devlet Başkanı, ABD’li iş insanlarını Pekin’de ağırladı
  10. İngiliz milletvekillerinden İsrail’e silah satışı durdurma çağrısı

© Copyright 2024

DHA