Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sinema Film Akademisi öğrencileri sertifikalarına kavuştu

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Medyapım iş birliğiyle öğrencilere yönelik düzenlenen Sinema Film Akademisi tamamlandı. Senarist, yapımcı ve yönetmen yetiştirmek amacıyla hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan 27 öğrenci, Yönetmen Fatih Aksoy ve İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın’ın elinden sertifikalarını aldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Mart 2022’de başlayan Sinema Film Akademisi’nde mülakatlara katılıp seçilen 27 öğrenci; senarist, yapımcı ve yönetmen olmak amacıyla, alanlarıyla ilgili eğitim aldı. Teorik kısmı akademisyenlerden, uygulamalı kısmı ise yapım şirketinden öğrenen öğrenciler 16 haftada yüz saatlik eğitim aldı. 24 Haziran’da gerçekleştirilen sertifika töreniyle öğrenciler, hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu. Törende konuşan yönetmen Fatih Aksoy, eğitim alan 10 öğrenciyi kendi bünyelerinde istihdam ettiklerini, diğer öğrencilere de sektörde referans olacağını söyledi. Eğitimin ikincisinin de bu yılın ekim ayında düzenleneceği belirtil

“TÜRKİYE SEKTÖRDEKİ YERİNİ KORUMUŞ OLACAK”

Fatih Aksoy, “Bu program, bizim için çok önemliydi. Sinema ve film sektöründeki acil ihtiyaç için bu programı yapmak zorundaydık. Burada amacımız kişileri daha hızlı yetiştirip sektörün içine almaktı. Akademiye kabul ettiğimiz öğrencilerin yapım ve yönetim bölümünde çalışanlarının yaklaşık yüzde 50’sini kendi bünyemizde istihdam etme kararı aldık. Yine öğrencilerimizi başka şirketlere de yönlendireceğiz. Çok başarılı akademi oldu. Sinema ve televizyona senarist, yönetmen, yapımcı yetişecek. Türkiye film ve dizide elde ettiği konumu bu vesileyle de koruyacak daha da kıymetli olacak” açıklamasını yaptı.

“SEKTÖRDE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞINA İHTİYAÇ VAR”

Doç. Dr. Mustafa Aydın ise “Ülkelerin tanınır olması için döviz girdileri çok önemlidir. Bu anlamda son dönemlerde dizi ve film sektörü çok fazla ön plana çıkmaya başladı. Yıllarca dünyanın bütün film algısını Hollywood sinema sektörü yönetti. Yani aslında Amerikan politikasını yürüttüler. Çok şükür son 3-4 yıldır Türk dizileri dünyanın her tarafında. Güney Afrika'dan, Güney Amerika'dan, Orta Doğu ülkelerinden, Asya Pasifik'e kadar Türk dizileri çok fazla ön plana çıkmaya başladı. Ama o dizileri üretebilmeniz için o film sektörünü gelişmek için yetişmiş insan kaynağına ihtiyacınız var. Her türlü teknolojik altyapınız olabilir ancak bu çok önemlidir” dedi.

“SADECE TÜRKİYE’YE DEĞİL DÜNYAYA YAYILACAĞIZ”

Kurdukları akademiyle sektöre insan yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Doç. Dr. Aydın son olarak şunları söyledi:

“İlk mezunlarımızı bugün verdik. Çok yoğun bir talep oldu. Mezunlarımızın yüzde 50’den fazlasını işe yerleştirdik. İstiyoruz ki sadece Türk dizi ve sinema yapımcılarına değil, uluslararası kuruluşlara da bu öğrencilerimizi, mezunlarımızı ihraç ederek oralarda da, İspanya'da da Orta Doğu'da da, Amerika'da da çalışmalar yapsınlar. İkinci akademimizi başlatacağız. İnşallah 5-10 sene sonra bin kişinin mezun olduğu, dünyanın her tarafında işveren, iş bulan, iş yapan değerli arkadaşlarımızı, yapımcılarımızı, senaristlerimizi meydana getireceğiz.”

Diğer Haberler

  1. Akcoat, Sakarya'daki Hakkı Demir Ortaokulu'na kitap bağışladı
  2. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri uzay için çip tasarladı
  3. "Beykoz Üniversitesi'nin staj yapan öğrencilerinden yüzde 55'i işletmelerden iş teklifi aldı"
  4. YÖK Başkanı Özvar: İstihdamla, kültür ve sanatla bağı azalmış programları dönüştürüyoruz
  5. Bakan Tekin: Eğitim- öğretimi merkezlerine alan yerel yöneticilerin seçilmesini arzu ediyorum
  6. 'Mutluluk' kavramının tartışılacağı Genç Felsefeci Ödülleri'ne başvurular başladı
  7. MEB: Kız çocuklarımızın eğitime erişimi daima önceliğimiz oldu
  8. MEB'in 'Dijital Öğrenme Köprüsü' hizmete açıldı
  9. 'Bir Fikrin mi Var? girişimcilik yarışmasının kazananları mayısta belli oluyor
  10. ÖSYM'den, 2024-YKS 2'nci geç başvurularına bilgi güncellemesi

© Copyright 2024

DHA