Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tekirdağ'da 100 dönüm buğday tarlası yandı

Tekirdağ'ın  Malkara ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm buğday tarlası yandı.

ABONE OL
Murat YAYIN/MALKARA (Tekirdağ), (DHA)

Yangın, öğle saatlerinde Malkara ilçesine bağlı Hacısungur Mahallesi Marmara mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle buğday ekili tarlada yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Necmi Bilgin, Emrullah Bilgin, Fahrettin Yıldız ve Rahim Ay’a ait 100 dönümlük buğday ekili alanı sardı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına çevreden gelenler de traktör ve iş makineleri ile müdahale etmeye çalışırken tarla sahipleri ile yoldan geçenler de destek olmaya çalıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu yangın, güçlükle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangında buğday ekili 100 dönüm alan zarar gördü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İL MERKEZİNDE BİN DÖNÜM TARLADAKİ BUĞDAY YANDI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinin ardından merkez Süleymanpaşa ilçesinde bir kısmı biçilmiş buğday tarlasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tarlada dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu kısa sürede itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, tarla sahipleri de traktörlerle yangına müdahale etmeye çalıştı. Rüzgarın da etkisiyle yangın çevredeki tarlalara sıçardı. İtfaiye ekipleri ve traktörlerle yapılan 1 saatlik müdahalenin ardından tarla yangını kontrol altına alındı. Alanda yapılan incelemede çoğunluğu ekili vaziyette bulunan yaklaşık bin dönüm buğday tarlası yandı. Aynı bölgede dün çıkan yangında da yaklaşık 100 dönüm alan yanmıştı. 


Traktörü ile yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Alp Çakırlar, "Dün biçerdöver tarafından çıktığı düşünülüyordu. Fakat bugün daha bir bilgi alamadık. Çok buğday yandı. Biçilmemiş alan, durum vahim. Durum çok kötü. Ortalama bin dönüm alanın yandığını düşünüyorum. Bizim de biraz alanımız yandı. Üzgünüz umarım devamı gelemez" dedi.


Diğer Haberler

  1. Elazığ'da okul müdürü, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı
  2. 14 yaşındaki çocuk, babasından izinsiz aldığı otomobille 2 araca çarptı: 3 yaralı
  3. Kaza yapan alkollü sürücüden trafik polislerine: Siz trafik polisisiniz, beni gözaltına alamazsınız
  4. Gaziosmanpaşa'da toprak kayması; 24 bina ve toplam 96 kişi tahliye edildi
  5. Bakan Özhaseki'den 'fırtına' ve 'yağış' uyarısı
  6. 5,5 yıldır kalp nakli bekleyen Esila, solunum destek cihazına bağlandı
  7. Büyükçekmece'de İETT otobüsü bariyerlere çarptı
  8. Tokat ve Yozgat'ta depremde 10 bina yıkıldı, 20 bina ağır hasar gördü
  9. Prof. Dr. Naci Görür: Depreme dirençli şehir yaratmalıyız
  10. Ayhan Bora Kaplan: Benim arabama bomba atsanız işlemez

© Copyright 2024

DHA