Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik dün yapılan operasyonda yeni detaylar

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik olarak dün gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı, şüphelilerin minibüs içerisinde ve çiftlik evlerinde toplantı yaptıkları ortaya çıktı.

ABONE OL
Ali ABLAY/ İSTANBUL, (DHA)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı FETÖ/PDY terör örgütüne aktif olarak para yardımında bulunan 15 şüpheliye yönelik dün operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda belirlenen 15 şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütüne bağlı yeni hücre evleri oluşturdukları ve bu evleri finanse ettikleri öğrenildi. Örgüt üyelerinin minibüs tipi araçlarda buluşarak toplantılar yaptıkları tespit edilirken, minibüslerde yapılan toplantılarda örgüt üyelerinin birbirlerine moral verdikleri ve yeni hücre evleri açabilmek için para topladıkları bildirildi. Bu toplantıların Çatalca ve Silivri'de bulunan çiftlik evlerinde de gerçekleştirildiği öğrenildi. Düzenlenen operasyonda 13 şüpheli mali polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin arasında kamudan ihraç edilmiş öğretmenler olduğu öğrenilirken, FETÖ/PDY terör örgütüne maddi yardımda bulunan esnaf ve iş adamlarının da olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan ve iş adamı olduğu öğrenilen 2 şüphelinin terör örgütünün kullandığı Bylock programındaki yazışmaları da ortaya çıktı.

Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Fahrettin Altun: 200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik
  2. Şırnak'ta taciz iddiasıyla darbedilen uzman çavuş, tutuklandı
  3. Furkan Nesli Derneği’nde bir kadın tartıştığı iki kadını bıçakladı
  4. Markette çalışan husumetlisini tabancayla ayaklarından vurdu
  5. Kayseri'de hafif ticari araç ile işçi servisi çarpıştı: 5 yaralı
  6. Mardin’de motosikletle hız ve akrobatik hareketler yapan sürücülere ceza
  7. Kendisiyle aynı ismi taşıyan ve itiraz üzerine muhtarlığı düşürülen adayın babası: Kimse kendi adını çocuğuna koymasın
  8. Batman'da Ezidiler, 'Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı
  9. Muş'ta öğrenci servisi ile hafif ticari araç çarpıştı: 9'u öğrenci 10 yaralı
  10. 'Şahinler' suç örgütü için hazırlanan iddianame tamamlandı: Sanıklara 12 ile 305 yıl arasında hapis istemi

© Copyright 2024

DHA