Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Peyami Safa ölümünü 60'ıncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Yazar Peyami Safa, ölümünün 60'ıncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

ABONE OL
Esma MURAT- Buğra BENLİOĞLU- İSTANBUL- (DHA) -

Türkçe'yi en iyi kullanan yazarlardan biri olan yazar Peyami Safa ölümünün 60'ncı yıl dönümünde, Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ile ünlü yazarın sevenleri katıldı.

“PEYAMİ SAFA’NIN MUZDARİP BİR HAYATI OLMUŞ”

Dualar edilen anma töreninde konuşan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, “Peyami Safa hem yaşantısı hem hayat mücadelesi hem de eserleri ve fikirleriyle yakın tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biri. Peyami Safa’nın doğumundan itibaren muzdarip bir hayatı olmuş. Daha bir buçuk yaşında babasını kaybetmiş, sonra kendisi çok ağır hastalıklar geçirmiş. Peyami Safa, yoksulluğu yaşamış ve yoksulluktan dolayı rahat bir eğitim hayatı bile sürdürememiş Zaten Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Peyami Safa’nın çocukluğunda yaşamış olduğu hastalığın izlerini taşır” dedi.

“TÜRK EDEBİYATINDA ÇIĞIR AÇMIŞ EDEBİYATÇI GAZETECİ VE FİKİR ADAMIDIR”

Dr. Coşkun Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Peyami Safa, Türk fikir hayatının hemen hemen bütün safhalarının içinde bulunmuştur. Çok önemli kalem erbablarıyla girdiği kalem atışmalarıyla ünlüdür. Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Ahmet Haşim bu kişilere örnektir. Peyami Safa yaşam mücadelesinde öksüzlük, yetimlik, hastalık ve yoksulluk dahil büyük mücadeleler vermiştir. Aynı zamanda üslubuyla Türk Edebiyatında çığır açmış edebiyatçı gazeteci ve fikir adamıdır.”

"Vefa gösteren vefa bulur" diyen Dr. Coşkun Yılmaz, “Peyami Safa gibi önemli insanlar bizim anmamıza çok ihtiyaç duymuyor olabilir. Bu anmalarla kendi vicdanımıza kendi dönemimize, geleceğimize ve geçmişimize karşı görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

“TÜRK DİLİNE ÇOK KATKILARI OLAN BİRİSİ”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da “Peyami Safa ünlü bir edebiyatçımız. Türk diline çok katkıları olan birisi. Bugün burada ölüm gerçeğini anlatan birtakım ayetlerden sureler seçerek okumaya çalıştık” diye konuştu.

“PEYAMİ SAFA’YI ANMAK İÇİN BURAYA GELDİM”

Törene katılan 13 yaşındaki Mustafa Yeşilgül, “Peyami Safa’nın kitaplarını okudum. Bence çok güzel kitaplar yazan bir yazar. Ölüm yıldönümünde Peyami Safa’yı anmak için buraya geldim. Peyami Safa’nın en çok Cingöz Recai eserini seviyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 3 ölü, 8 yaralı
  2. Neşe, boşanma aşamasındaki kocası tarafından tabancayla öldürüldü
  3. Rize'de, cenaze dönüşü bariyere saplanan taksideki 4 kişi yaralandı
  4. Banu Parlak icra memuruyla tartışınca gözaltına alındı
  5. Avcılar’da dehşet: 3 çocuğunun annesini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  6. Şarampole devrilen otomobildeki karı- kocayı ölüm ayırdı
  7. Emine Erdoğan: Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eşdeğer plastiği sulara atıyoruz
  8. Emekliye promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu
  9. Üç kardeşin ihbarıyla 20 yıl sonra tutuklanan baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı
  10. Kazada savrulan motosiklet, kaldırımdaki yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

© Copyright 2024

DHA