Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı: Hayatının geri kalan kısmını tek başına bir hücrede geçirecek

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, İstanbul'da düzenlenen  İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında camilere düzenlenen saldırıyla ilgili konuştu. Winston Peters, "Hayatının geri kalan kısmını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir" dedi.

ABONE OL
Gökhan ÇELİK - Güven USTA /İSTANBUL,(DHA)

Winston Peters, Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele Konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

"Selamün Aleyküm" diyerek konuşmasına başlayan Dışişleri Bakanı Peters, "Öncelikle Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetlerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Yeni Zelanda kabinesinin iki üyesi olarak bugün buraya gelmenin çok önemli olduğunu inandığımız için buradayız. Bugün kabine temsilcisi olarak iki kişi geldik. Temel amacımız; Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıyı ne kadar lanetlediğimizi ifade etmektir. Dışişleri bakanlığından meslektaşlarımızda programlarını değiştirerek bu önemli, toplantıya katıldılar. Gerçekten çok zorlayıcı şartlar altında yaşıyoruz" dedi.


"YENİ ZELANDA TARİHİNİN EN BÜYÜK SORUŞTURMASI BAŞLATILDI"

Terör saldırısıyla ilgili konuşan Peters, "1 hafta önce Yeni Zelandalı olmayan bir korkak hepimizi terörize etmeye çalıştı. Ülkemizi parçalamaya çalıştı. Geçen Cuma Yeni Zelanda'da Cuma namazını kılmak amacıyla camiye giden kişiler tamamen korkak menfur bir saldırıya maruz kaldı. 50 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Bu noktadan itibaren söz konusu kişi Yeni Zelanda kanunlarına tabi olacaktır. Hayatının geri kalan kısmını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir. Ancak bu konuda araştırılmadık bakılmadık tek bir noktanın kalmamasını sağlamak amacıyla Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı. Ancak söz konusu kişinin yaptığı saldırının sapkınlığı hiçbir cezayla dengelenemez. Ama kurbanların ailelerinin adalete kavuşacaklarını garanti edebiliriz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Ümraniye'de yapımı süren Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki örnek daireler tanıtıldı
  2. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyede anıldı
  3. Markette eşini kalbinden bıçaklayıp öldüren sanık: Affınıza sığınıyorum
  4. Köpekten kaçarken kamyonun çarptığı Mahra, ölümünün 2'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  5. Avcılar'da restorana silahlı saldırı şüphelileri adliyeye sevk edildi; saldırı anları kamerada
  6. 17 yaşındaki 4 şüpheliden 1605 sentetik hap çıktı
  7. 6'ncı kattaki evinin balkonundan düşen Alzheimer hastası öldü
  8. Servis minibüsünün altında kalarak öldü
  9. Esenyurt'ta korkutan yangın; mahsur kalanları itfaiye kurtardı
  10. Polis memuru ile annesini 2 araç arasında sıkıştırıp yaralayan şüpheliye tahliye

© Copyright 2024

DHA