Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dardanel, ‘Mühendis Geliştirme Programı’ ile gençleri sektöre hazırlıyor 

Dardanel, genç mühendisleri geleceğe hazırlamak için hayata geçirdiği Mühendis Geliştirme Programı’nı bu yıl üçüncü kez gerçekleştiriyor. Temmuz ayında üçüncüsü başlayacak olan programla yeni mezun gençlerin iş hayatına hazırlanması amaçlanıyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Programa, üniversitelerin gıda mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinden 2021 veya 2022’de mezun olan ve staj dışında profesyonel bir iş tecrübesi bulunmayan gençler katılabiliyor. İngilizce, Türkçe mülakatlar ve assestmentler ardından başarılı olup programa kabul edilen mühendisler, tüm yöneticilerin katıldığı bir hoş geldin toplantısıyla şirketi ve yönetim ekibini daha yakından tanıma, kendi işe alım deneyimlerini paylaşma ve program boyunca kendilerinden beklentiyi daha iyi anlama fırsatı yakalıyor. 

PROGRAM 6 AY SÜRÜYOR 

Programla yeni mezunları iş hayatına hazırlayan şirket, gençlere profesyonel bir bakış açısı kazandırıyor ve üniversitede aldıkları teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı veriyor. Hedef bazlı çalışmaların yürütüldüğü programda, genç mühendisler yeniliğe açık bir çalışma ortamında yaratıcılıklarını ortaya çıkarma fırsatı buluyor. 6 aylık bir dönemi kapsayan Engineer Development Programme’da (Mühendis Geliştirme Programı) Dardanel yöneticileri de gençlere mentorluk yaparak, kariyerlerinde ihtiyaç duydukları desteği sunuyor. 

GENÇLER ÇALIŞMA DENEYİMİ KAZANIYOR 

Oryantasyon dönemi boyunca, Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelen genç mühendisler için 6 ay boyunca hem gelişimleri hem de birbirleriyle kaynaşmaları amacıyla insan kaynakları departmanı ve birim yöneticileri liderliğinde ekip çalışmaları düzenleniyor. Gençlerin 6 ay boyunca çalışan deneyimi kazandığı programda, her ayın sonunda yapılan bire bir geri bildirim toplantılarıyla gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Program sonunda başarılı performans sergileyen genç mühendisler için mezuniyet töreni düzenleniyor ve resmi olarak şirket kadrosunda yer alma şansı sunuluyor. Genç mühendisler, kadrolara yerleştikten sonraki dönemde de Dardanel çalışanlarından mentorlük desteği almaya devam edebiliyor. 

PROGRAMA KATILAN MÜHENDİSLER KONUŞTU 

Engineer Development Programme’ın önceki dönem mezunlarından Makine mühendisi Murat Can Keskin, “Ekim 2020’den bu yana Teknik Satınalma Mühendisi olarak görev alıyorum. Üniversite sonrası ilk iş tecrübemin bu proje sayesinde Dardanel bünyesinde olmasından çok mutluyum. Genç yaşlarda atılan güçlü temellerin büyük binalar inşa edebileceğine inanıyorum” dedi. 

Gıda mühendisi Berna Kaya ise “1,5 yıldır Dardanel’de Kalite Kontrol Mühendisi olarak görev alıyorum. Projeye dahil olmadan önce sadece okulda öğrendiğim teorik alt yapıya sahiptim. Bu program sayesinde artık daha sağlam, özgüvenli, işini ve kendini geliştirebilen bir mühendisim. Dardanel’de öğrenmenin sonu yok” diye konuştu. 

“KARİYERİMDE ÇOK DAHA HIZLI VE KÖKLÜ YOL ALDIM” 

Gıda mühendisi Eylül Uygun da yeni mezun mühendislere Engineer Development Programme’a başvurmalarını önererek, “Programın içeriği sayesinde kariyerimde çok daha hızlı ve köklü yol aldığıma inanıyorum. İyi bir takım oyuncusu ve ekip olmanın gücünü deneyimliyorum. Aldığım mentorlükler ile zorluklarla nasıl baş etmem gerektiğini öğrenmeye devam ediyorum. Yeni mezun arkadaşlarıma projede yer almalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı. 

PROGRAMI BAŞARIYLA BİTİREN 13 MÜHENDİS KADROLARA YERLEŞTİRİLDİ 

Dardanel İK Organizasyonel Gelişim Yöneticisi, İşveren Markası Proje Lideri Fatma Gülbudak, bugüne kadar programı başarıyla tamamlayan 13 genç mühendisin kadrolara yerleştirildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:  

“2020-21 dönemleri için toplam 163 yeni mezun mühendis ile online mülakat gerçekleştirdik. Bu yıl temmuz ayında başlayacak olan yeni grubumuz için görüşmeye davet edeceğimiz adaylarımızı ise; 1 Haziran itibariyle yayında olan Kariyer.Net ve Linkedin sayfamızda yer alacak ilanlarımıza başvuruda bulunan ve/veya insankaynaklari@dardanel.com.tr özgeçmişini bizlerle paylaşan adaylarımız arasından belirleyeceğiz.  Program kapsamında yer almaya hak kazanan tüm mühendislerimize bire bir koçluk ve mentorlük verdiğimiz için, kendileriyle özel olarak ilgilenebilmek amacıyla kontenjanlarımızı sınırlı tutarak bu yıl da işe alım sürecimizde fark yaratan en başarılı 15 genç mühendisimize projemizde yer vereceğiz.  İki yıl içinde toplamda 26 EDP (Engineer Development Programme) mühendisimize projemizde yer verdik ve 6 aylık deneyim yolculuğunun ardından 13 mühendisimizi mezun ederek kadrolarımıza yerleştirdik. Geçtiğimiz yıl, İstanbul lokasyonlarımız için hayata geçirdiğimiz Marketing Development Programme ve Finance Development Programme projelerimiz ile fırsat verdiğimiz iki genç yeteneğimiz de 6 aylık çalışan deneyiminin ardından başarılı şekilde mezun olarak kadrolarımıza geçmeye hak kazandı.” 

Geleceğin Rotası adıyla yürüttükleri kariyer geliştirme programlarının Dardanel’in eğitime, gençlere ve Türkiye’nin geleceğine verdiği önemin bir yansıması olduğunu belirten Gülbudak, “Dardanel olarak ülkemizin sadece ekonomisine değil, geleceğine de değer katmak istiyoruz ve yeni mezun genç yeteneklerimizin istihdama katkısı için bu yönde projeler geliştirmeyi sürdürüyoruz” dedi. 

Diğer Haberler

  1. Akbatı Retro Lunapark 23 Nisan’da açıldı
  2. İGA'dan 23 Nisan'a özel reklam filmi
  3. CANiK, 23 Nisan’ı fidan dikimiyle kutladı
  4. Öğrencilerden Akkuyu’ya 23 Nisan ziyareti
  5. Trendyol’dan 23 Nisan’da çocuk hakları odaklı STK’lara destek çağrısı
  6. Paylaşımlı ofis şirketinden içerik üreticilerine özel ofis ve stüdyolar
  7. DeFacto Türkmenistan'da yeni mağaza açtı
  8. Doğrula, Avrupa Doğruluk Kontrolü Standartları Ağı üyesi oldu
  9. ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel 'arama-kurtarma' personeli oldu
  10. İstanbul’da hizmet verecek ‘Taksim’ uygulaması hayata geçirildi

© Copyright 2024

DHA