Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanını seçmek bir beka sorunu mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükada'da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'nin seçime gittiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanını seçmek bir beka sorunu mu?" dedi.

ABONE OL
Özden ATİK - Onur MERİÇ / İSTANBUL, (DHA) 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül ile Büyükada'daki toplantı öncesinde şehit babası Muhammet Yüksel'in evini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu daha sonra beraberindekilerle Anadolu Kulübü Büyükada Şubesi'nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantıya eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.


"17 YIL ÖNCE BEKA SORUNU YOKTU, ŞİMDİ Mİ ÇIKTI"


Toplantıda ilk konuşmayı CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül yaptı. Gül, Adalar'da kültür ve sanat yapacaklarını, Adalar'ı İstanbul'un kimlik kartı haline getirmek istediklerini belirtti. Daha sonra kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin seçime gittiğini belirterek "Sonuçta, muhtarlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Ama Türkiye'deki atmosfer şu; 'Sanki bir savaşa gidiyoruz. Türkiye'nin bir beka sorunu var. Türkiye, yok edilmek üzere'. Türkiye, yok edilmek üzere ise, o zaman oturup başka şeyler yapalım' deniliyor. Ne yapacağız? Sandığa gideceğiz, muhtar seçeceğiz. Muhtar seçmek bir beka sorunu mu? Belediye meclis üyelerini seçmek bir beka sorunu mu? Belediye başkanını seçmek bir beka sorunu mu? Eğer, Türkiye'nin bir beka sorunu varsa, dönüp 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlere sormak lazım. 17 yıl önce beka sorunu yoktu da şimdi mi ve neden çıktı? Korku ve baskı üzerine siyaset asla doğru değil" dedi.


"İHANET ETTİK DEMEKLE SORUN ÇÖZÜLMÜYOR"


Adalar'ın kendine özgü zenginlikleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu güzelliklerin dünyaya duyurulması gerektiğini ifade etti. Adalar'ın entelektüel zenginliğini dünyaya taşımak gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, adada, her yıl geleneksel olarak uluslararası felsefe konferansları yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

İstanbul'un beton ormanına döndüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu, " 'İhanet ettik' demekle bu sorun çözülmüyor. Bu sorunu çözmek için önce kent kültürüne sahip olmak lazım. Entelektüel birikime sahip olmak lazım. Kavgadan uzak, huzurdan yana bir kentin arayışı içinde olmak lazım. 'Ben sadece bina yaparım' anlayışıyla insanlar mutlu olmuyor. İnsanlar, yaşlılar huzur içinde konuşamıyorsa, gençlerimiz iş bulamıyorsa ve kente egemen olan sorun yumağı aşılamıyorsa, bunu aşabilecek bir siyasi anlayış gelmiyorsa, o kente huzur sağlayamazsınız. İnanıyorum ve güveniyorum, Ekrem İmamoğlu, gerçekten İstanbul'u İstanbul yapacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partililerle birlikte Büyükada'nın sokaklarında yürüyerek iskeleye indi. Kılıçdaroğlu için bir grup genç "Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu" diye sloganlar atıp alkışladı.

KILIÇDAROĞLU KARTAL'DA MİTİNGDE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da CHP Karlıktepe Mahalle Birimi önünde toplananlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "2 trilyon dolar vergi topladın, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptın, 500 milyar dolar borçlandın. Soru şu, beni niye soğan kuyruğuna mahkum ettin? Bunu herkesin sorması lazım" dedi.

Kartal'daki halk buluşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'ye katılan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da yer aldı. Seçim otobüsü üzerinden konuşan Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Kartal'da yapacağı projelerinden bahsetti.

"SORUN VARSA, SORUMLUSU O SORUNU ÇÖZMEYEN ADAMDIR"

Daha sonra halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kavgasız bir dünya istiyoruz. Birlikte yaşayacağımız bir dünya, bir Türkiye, bir İstanbul ve bir Kartal istiyoruz. O nedenle Kartallıların bu görevi yaparken, yani sandığa gidip oy verirken bütün bu gerçekleri düşünmelerini istiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de beka sorunu" söylemlerine değinerek " 'Efendim Türkiye'nin beka sorunu var. Türkiye'nin beka sorunu varsa, 17 yıldır bu memleketi kim yönetti? Fransızlar, Kanadalılar mı yönetti? 17 yıldır yönetiyorsan ve Türkiye'nin beka sorunu çıkıyorsa, bunun sorumlusu her halde sensin. Esnaf, çiftçi, emekli, işsiz, sanatçı değil. Kim sorumlu? Dünyanın her tarafında bir sorun varsa, o işin sorumlusu, o sorunu çözmeyen adamdır" diye konuştu.

"SARAYDA OTURANLAR VATANDAŞA HİZMET EDEMEZ"

Vatandaşın yetki verip iktidar koltuğuna oturttuğu kişi sorunu çözmüyorsa, sorunu çözme görevinin oy kullananlara düştüğünü söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Yarın gideceksiniz, diyeceksiniz ki '17 yıldır tek başına yönetiyorsun, ne istediysen aldın, istediğin kanunu çıkardın, istediğin kararnameyi çıkardın, istediğin valiyi tayin ettin, ne istediysen yaptın. 2 trilyon dolar vergi topladın, 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptın, 500 milyar dolar borçlandın. Soru şu, beni niye soğan kuyruğuna mahkum ettin? Ne istediysen ben sana verdim. Her türlü parayı, imkanı verdim, saray dedin sarayı da verdim, niye beni soğan kuyruğuna soktun?' Bunu herkesin sorması lazım. Bu kuyruklar varlık kuyruğuymuş. Ben bilmez miyim o düşünceyi? Varlık kuyruğu olsa en başta sen yer alırdın, ben bunu bilmez miyim? Sarayda oturanlar vatandaşa hizmet edemez, sarayda oturanlar vatandaştan kopmuş insanlardır" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, sözlerinin sonunda vatandaşlardan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel'e destek vermelerini istedi. Özden ATİK-Onur MERİÇ/İSTANBUL,(DHA)

KILIÇDAROĞLU ÇEKMEKÖY'DE MİTİNGDE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy'de vatandaşa seslenerek "8 milyon vatandaşın işi yok. Son bir yılda 1 milyon 11 bin kişi işinden oldu. 1 milyon eve ekmek gitmemesi ne demektir? 1 milyon hanede çocukların yatağa aç girmesi ne demektir? Saray biliyor mu? Yakınları biliyor mu?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile birlikte Çekmeköy, Madenler Meydanı'nda halka hitap etti. Önce Çekmeköy Belediye Başkan adayı Seyfettin Yıldırım, projelerini anlattı. Daha sonra konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Nisan'dan itibaren Çekmeköy Belediyesi'nde çalışanların asgari ücretinin 2 bin 200 lira olacağını ve hiçbir işçinin işine son verilmeyeceğini söyledi.


"HER EVDE İŞ, HER EVDE AŞ OLACAK"

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki, ayın 31'inden sonra 2,5 milyon kişiye istihdam yaratacağız. 17 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Niye ayın 31'inden sonra. Daha önce yapsana millet gelsin sana oy versin. Beyefendi sen bu ülkeyi 17 yıldır yönetiyorsun, 17 yıldır tek başına yönetiyorsun. 17 yıldır istediğini yaptın. 17 yıldır istediğin kararnameyi çıkarttın, istediğini bakan yaptın. Peki vatandaş? 8 milyon vatandaşın işi yok. Son bir yılda 1milyon 11 bin kişi işinden oldu. 1 milyon eve ekmek gitmemesi ne demektir. 1 milyon hanede çocukların yatağa aç girmesi ne demektir? Saray biliyor mu? Yakınları biliyor mu? Çevresi biliyor mu? Ama biz biliyoruz. O nedenle Çekmeköy'de başkanlık yaptığı süre içinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde iş, her evde aş olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Ben bunları söyledikçe, işsizliği, yoksulluğu anlattıkça tahammül edemiyorlar, kızıyorlar. Efendim 'ben sana gösteririm, dokunulmazlığa güveniyorsun da o nedenle göreceksin avukatlarıma talimat verdim.' Kime verirsen ver, vermezsen namertsin. Kimsenin önünde bu kardeşiniz asla diz çökmez. Her yerde onurumuzla ve gururumuzla duracağız." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Dünyanın iftirasını atıyorlar. Bu iftiralardan artık bıktık. Siyaset karalama yeri değildir. Siyaset kurumunun hesap vermesi lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, vatandaştan Seyfettin Yıldırım'a destek vermesini istedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Koca: Seçim öncesi lösemi hastaları suistimal ediliyor
  2. Bakan Bayraktar: 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı
  4. Bakan Koca: Hekim arkadaşlarımız endişe etmesin rücu söz konusu olmayacak
  5. Bakan Ersoy: Antalya'nın turizmde dünyanın süper ligine yükselmesi için gece- gündüz çalışıyoruz
  6. Bakan Yerlikaya'dan Büyükçekmece'de esnaf ziyareti
  7. Bakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi'nin Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Rogers'ı kabul etti
  8. Ticaret Bakanlığı: Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilo eroin ele geçirildi; piyasa değeri 1.3 Milyar Türk Lirası
  9. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Kilyos Tünel Şantiyesi'nde incelemelerde bulundu
  10. Ocak Partisi, Ankara’da Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı

© Copyright 2024

DHA