Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AFAD'dan, 'Hasarlı binalara girmeyin' uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremin ardından bölgedeki hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulundu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildi. İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi" denildi. Ayrıca, gelişmelerin takip edildiği, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği bildirildi.

DEPREMDEN ETKİLENEN TÜM İLLERDE TARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmalarının devam ettiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından havadan tarama çalışmalarının yürütüldüğünü bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Yerin 16,54 kilometre derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir'in Seferihisar ilçesine uzaklığının 17,26 kilometre olduğu belirtilerek, "Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülmektedir. Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; Afyon, Bursa, Sakarya Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla ve Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli ve Uşak İl AFAD Müdürlükleri bölgeye sevk edilmiş, AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir" denildi.

Diğer Haberler

  1. Minibüs bahçeye uçtu: 1 ölü, 8 yaralı
  2. Çanakkale'de sağanak; cadde ve sokaklar suyla doldu
  3. Birçok kentte kuvvetli yağış ve fırtına etkili oluyor
  4. Dev dalgalara aldırış etmeyip denize giren Bedirhan'ı 'insansız cankurtaran robotu' kurtardı
  5. KADES ihbarına giden polis, uzun namlulu ve dürbünlü tabanca ele geçirdi
  6. Kırşehir'de mandırıya giren kurtlar, 40 koyunu öldürdü
  7. Anneannesini döverek öldüren şüpheli tutuklandı
  8. Yaralı olarak gittiği hastaneden kendi isteği ile ayrıldı, fenalaşarak öldü
  9. Bursa'da sağanak sırasında istinat duvarı çöktü; 2 yaralı
  10. Ankara'da fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

© Copyright 2024

DHA