Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Selçuk, Kocaeli’de robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kocaeli Bilim Merkezi’nde, Kocaeli  Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

ABONE OL
Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), (DHA)

Kocaeli Bilim Merkezi'nde yapılan robotik kodlama atölyesi açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldı. Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi’nin (KODELİ) çıkış noktası Cumhuriyetin 97. yıl kutlamaları ile özdeşleştirildi. 10 milyon liraya mal olan atölyelerde öğrenciler proje bazlı, uygulama ağırlıklı eğitimler alacaklar. Öğrencilerin güncel teknolojiler ve materyaller kullanarak uygulama yapmaları, projelerini geliştirmeleri sağlanacak.

'MİLLİ EĞİTİM MESELESİ MİLLET ÖDEVİDİR, ÜLKE ÖDEVİDİR'

Milli Eğitim meselesinin millet ödevi olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk, "Milli Eğitim meselesi aslında bir millet ödevidir, bir ülke ödevidir. Sadece bürokrasinin kendi başına halledeceği ya da bazı kurumların günlük görevleri olarak ifa edeceği bir mesele değildir. Bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemizin bu meseleye sahip çıkması çocuklarımızın, ülkemizin geleceği ile ilgili böyle yüksek seviyeli projeyi hayata geçirmek için adım atması gerçekten takdire değer. Bu vazifeyi yaparken birlikte bir eğitim ve gelecek ruhuyla hareket ediyoruz. Büyük bir kırılma geliyor. 4. büyük kırılma denecek bir kırılma geliyor. Bu kırılma bir medeniyet kırılması anlamına da geliyor. Sadece teknolojideki dönüşümden bahsetmiyoruz. Bir medeniyet, bir uygarlık kırılmasından da bahsediyoruz. Buna hazır olmak, gereken koşulları hazırlamak bizim gelecek nesillere borcumuz. Bu borcumuzu hayata geçirebilirsek o kadar vicdani olarak müsterih olabiliriz. Bağlı bulunduğu değişkenlerin eş güdümlü değiştirilmesi gerekiyor. Hayat sahnesinin her boyutunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

"DÜNYA ÇAPINDAKİ YARIŞMADA 2'NCİLİK ÖDÜLÜ ALDIK"

Milli Eğitim Bakanlığı olarak bilim ve teknoloji hususlarında ellerinden gelenin fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Selçuk, Türkiye'nin dünya çapındaki bir yarışmada 2’ncilik ödülü aldığını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Bu sabah aldığım bir haberde de bizim çağrı merkezimiz yapay zeka ile de desteklediğimiz çağrı merkezimiz Avrupa, Ortadoğu’da ve Afrika'da düzenlenen dünya çapındaki bir yarışmada 2’cilik ödülü aldı. Uzaktan eğitim meselesi gündeme geldiğinde de 3 televizyon kanalı kurmak, uzaktan öğretimde canlı ders yapabilme kapasitesi olan birkaç ülkeden biri olmak ve benzeri hususlarda yüzbinlerce öğretmenimizi eğitime alarak büyük bir adım atmış olduk ve bununla da gurur duyuyoruz. Bütün dünyanın yaşadığı bu problemin üstesinden gelebilmek için de el birliğiyle hareket ediyoruz.”

KODLAMA ATÖLYELERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

​Bakan Ziya Selçuk kodlama bulunan Darıca ilçesinde bulunan Zeki Gezer Ortaokulu ve Başiskele ilçesinde bulunan Tüpraş Anadolu Meslek Lisesi’ne bağlandı. İki okulla kurulan bağlantıda Bakan Selçuk dokunduğu tuşla sınıfların ışıklarını yaktı. Ardından bakan Selçuk'a verilen mini dron, bakanın elinden havalanarak salonun görüntüsünü çekti. Ayrıca salonda 2 drondan biri Türk bayrağı diğeri ise Azerbaycan bayrağı taşıdı. Daha sonra bir dron da makas taşıyarak sahne önünde bulunan masaya indi. Daha sonra kurdele kesilerek kodlama atölyelerinin açılışları gerçekleştirildi. Bakan Selçuk Kocaeli Bilim Merkezi'nde bulunan kodlama sınıflarını gezdi.

Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan: Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eşdeğer plastiği sulara atıyoruz
  2. Emekliye promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu
  3. Üç kardeşin ihbarıyla 20 yıl sonra tutuklanan baba müebbet hapis cezasına çarptırıldı
  4. Kazada savrulan motosiklet, kaldırımdaki yayalara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
  5. Buket’in öldüğü kazada sürücüye tahliye; avukattan 4 milyon lira ödendi açıklaması
  6. Bandırma'da sahile ceset vurdu; kayıp mürettebattan olup, olmadığı araştırılıyor
  7. Tüfeği göstermek isterken arkadaşını öldürdü
  8. Beyoğlu'nda, yıllar önce kendisine mobbing uyguladığını iddia ettiği eski patronunu öldürdü
  9. Çantasında uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı
  10. Kırıkkale'de kamyonetle otomobil çarpıştı; 5 yaralı

© Copyright 2024

DHA