Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Selçuk: Salgın döneminde öğretmenlerimizin dijital becerileri arttı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını döneminin bazı kazanımlar da sağladığını belirterek, "Çünkü salgın sürecinde öğretmenlerimizin dijital becerilerinde inanılmaz artış oldu ve yüz binlerce saat eğitimler alındı. Sürdürülebilir eğitim yaklaşımının hayata geçmesi söz konusu oldu" dedi.

ABONE OL
Aslıhan ALTAY KARATAŞ- Fatih ERDOĞAN/ANKARA, (DHA)

Öğretmenlerin dijital yeterliklerinin artırılması amacıyla Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Cisco Network Akademi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan ‘Python, Bilgisayar Ağlarına Giriş, Siber Güvenliğe Giriş ve Nesnelerin İnterneti Mesleki Gelişim Programları' ilk mezunlarını verdi. 29 bin 650 öğretmenin katıldığı mesleki gelişim programlarına bu yıl ilk kez öğrencilerin de katılımı sağlandı. Python eğitici eğitimlerine katılan 48 öğretmen tarafından ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 1753 öğrenciye uzaktan eğitim sistemi üzerinden canlı olarak Python eğitimleri verildi. Programın ilk mezunları için bakanlık merkez binasındaki Başöğretmen Salonu’nda çevrimiçi sertifika töreni düzenlendi.

'ÖĞRETMENİN KENDİSİ ÖĞRENCİ'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık görevine başladığı ilk hafta yaptığı konuşmada MEB’in veriye dayalı yönetim, yapay zeka ve diğer dijital becerilerle çok yakından ilgileneceğini ve bütün sistemin buna evrileceğini söylediğini hatırlattı. Sertifika töreninin bu yönde bir kanıt olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, "Bu böyle gelişerek ve derinleşerek devam edecek. Elbette biz öğretmenlerimizin dolayısıyla öğrencilerimizin becerilerini yeni çağın becerileriyle eşleşmesi noktasında son derece kararlıyız ve öğretmenliğin sürekli yenilenmek olduğu, aslında öğretmenin kendisinin öğrenci olduğu bir hayatın içindeyiz. Bu tür kurslarla sertifikalarla öğretmenlerimizin becerisinin artmasını son derece önemsiyoruz" diye konuştu.

'KORONAVİRÜSÜN BAZI KAZANIMLARI OLDU'

Koronavirüs salgını döneminden hep problem olarak bahsedildiğini; ancak bu dönemin bazı kazanımlar da sağladığını dile getiren Selçuk, "Çünkü salgın sürecinde öğretmenlerimizin dijital becerilerinde inanılmaz bir artış oldu ve yüz binlerce saat eğitimler alındı ve sürdürülebilir eğitim yaklaşımının hayata geçmesi söz konusu oldu. Bizim eskiden 20-30 binlerde düşündüğümüz bir öğretmen eğitimi yıllık çerçevesi artık 1 milyona çıktı. Yani bunu yapabiliyoruz. İşte tam da bu araçlar vasıtasıyla bunu yapabiliyoruz. O yüzden bu çalışmalar değişime olan inancımızı ve zamanın ruhuna olan saygımızı gösteriyor. Bu çerçevede MEB olarak özellikle ulusal ve uluslararası akredite sertifikaları çok önemsiyoruz" dedi.

'ÖĞRENCİLERİN SERTİFİKALARI KREDİLENDİRİLECEK'

Öğretmenlerin dünya penceresi ile bir arada olmasını istediklerini belirten Bakan Selçuk, "Öğrencilerimizin dünyanın her yerinden sertifikalar almasını ve bu sertifikaların da bizim sistemimiz içinde değer bulmasını istiyoruz. Yani 'Ben şu sertifikayı aldım, akredite bir sertifika, bu sertifikanın okuduğum lisede kredilendirilmesini istiyorum' diyebilmesi için bir altyapı oluşturuyoruz ve salgın dönemi olmasaydı bunu çoktan hayata geçirmiş olacaktık. Ama şu anda önceliklerimiz biraz daha farklı. Lisedeki öğrencilerin dünyada geçerli olan akredite sertifikaları alması ve bu eğitimlerin dünyanın her yerinde geçerli olması, bir lise öğrencisi açısından son derece işlevsel diye düşünüyorum. Bunu geleceğe bir yatırım olarak değerlendiriyoruz ve geleceği tasarlama ve inşa etme konusunda öğretmenlerimizle beraber bir şey yapıyoruz. Onların omuzlarında yükseliyor bütün sistem aslında" diye konuştu.

'ÖĞRETMENLERİMİZİN İTİBARININ YÜKSELTİLMESİ BİRİNCİ VAZİFEMİZ'

Bakan Selçuk, öğretmenler sayesinde bu eğitimlerin, ülkenin kılcal damarlarına ulaştığını belirterek, "Bunun yüz binlercesi daha olacak emin olun çok çok yeni eğitimler farklı çalışmalar geliyor. Salgın döneminin bir avantajını ortaya çıkaracağız hep beraber. Öğretmenlerimizin eğitim ve beceri seviyesi bizim bütün eğitim sistemimizin beceri seviyesi ile doğrudan doğruya alakalı. Öğretmenlerimizin yetkinlikleri belirli düzeye geldiğinde çocuklar zaten gelecekler. Bundan dolayı bizim çocuklarımızın iyiliği öğretmenlerimizin iyiliğinden geçiyor. Öğretmenlerimizin beslenmesi, itibarının yükseltilmesi, öğretmenlerimize katkı sağlamak bizim birinci vazifemiz ki asıl mesele öğrencilere yönelik olarak katkı sağlamak" dedi.

SERTİFİKALARI ÇEVRİMİÇİ VERDİ

Törende sertifika almaya hak kazanan öğretmenler ve öğrenciler ile videokonferans bağlantısı kuruldu. Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, eğitimi başarıyla tamamlayan 13 bin 987 öğretmen ve 1235 öğrenciye uluslararası akredite sertifikalarını çevrimiçi bağlantıyla temsili olarak verdi. Selçuk, takdim sırasında, "Ben bunları sizin için bir gurur abidesi olarak görüyorum ve bunlardan yüz binlercesini istiyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Silahla yaralama ve gasp yapan çeteye ‘Balistik’ operasyonunda 6 tutuklama
  2. Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 yaralı
  3. Kuşadası'nda restorana silahlı saldırıda 2 tutuklama
  4. Beylikdüzü D-100'de, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
  5. İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı
  6. Kırıkkale'de ambulans ile taksi çarpıştı: 4 yaralı
  7. Kurtuluş Savaşı'nda hizmeti tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
  8. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
  9. İstanbul'da beklenen yağış başladı
  10. Cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacak

© Copyright 2024

DHA