Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fırat'ın doğusunda teröristleri korku sardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesine yönelik harekat düzenleneceği yönündeki açıklamaların ardından sınır hattında hareketlilik başladı. Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Cerablus kentinin yanı başında yer alan, terör örgütü kontrolünde bulunan Ayn el-Arab kırsalındaki teröristler, yaşadıkları korku sonrası hakim tepelere yeni mevziler ve gözetleme kuleleri inşa etmeye başladı.

ABONE OL
 Ali LEYLAK- Serdar SUNAR/SURUÇ, Hasan KIRMIZITAŞ- Uğur CAN- Hasan DÖNMEZ/CERABLUS (Suriye)(Şanlıurfa), (DHA)

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Şanlıurfa ile Şırnak arasındaki sınır hattının Suriye tarafını kontrolünde tutan terör örgütü PKK/PYD'nin tehdit oluşturması nedeniyle TSK'nın buraya yönelik harekatı her an başlatabileceğinin açıklamasıyla teröristleri korku sardı. Harekatın başlatılacağına yönelik özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması, daha önce düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile Cerablus ve Afrin arasındaki bölgenin terör örgütünden arındırılması dolayısıyla Suriyeliler büyük sevinç yaşarken, terör örgütü mensuplarında ise panik başladı.

FIRAT'IN DOĞUSUNDA TERÖR ÖRGÜTÜ SAVUNMA HATLARI OLUŞTURUYOR

Harekat korkusu yaşayan teröristler, Fırat'ın doğusunda savunma hatları oluşturmaya başladı. Terör örgütü üyeleri, Fırat'ın doğusunun başlangıç noktası olan Ayn el-Arab kırsalında yer alan Zor Mağar bölgesindeki hakim tepelere kuleler inşa edip, mevziler kazmaya başladı. Oluşturulan kule ve mevzilerde nöbetçilerle sürekli olarak olası harekata karşı Fırat'ın batısını gözetleyen teröristler, daha iç kesimlerde de ağır silahlarla önlemler aldı. Teröristlerin olası hava saldırıları ve topçu atışlarından korunmak için de inşa ettikleri beton kulelerin altına sığınak ve tüneller yaptıkları kaydedildi.

Terör örgütü denetimindeki kentlerde de olası kara harekatına karşı hendek kazılıp, birçok noktaya mayın döşendi.

FIRAT'IN BATISINDA ÖSO HAZIR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri de olası harekata karşı eli tetikte bekliyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Cerablus kentindeki ÖSO güçleri, Fırat Nehri kenarında sürekli olarak nehrin karşı tarafındaki teröristlerin hareketliliğini izliyor. ÖSO güçleri, TSK'nın olası harekatına hazır olduklarını belirterek, bir an önce topraklarının özgürleştirilmesini istediklerini söylüyor.

SİVİLLER TEDİRGİN

Öte yandan terör örgütü mensupları, harekat endişesiyle kentleri terk etmek isteyen sivillere engel olurken, kendi saflarına katmaya çalıştıkları ailelerin gitmelerine de engel oluyor. Türkiye sınırına komşu Ayn el-Arab, Tel Abyad, Rasulayn ve Kamışlı bölgesinde çok sayıda ailenin kenti terk etmelerinin, uygulanan baskıyla engellendiği; ancak az sayıdaki ailelerin de terör örgütüne yüksek miktarda para vererek, güvenli bölgelere gittikleri öğrenildi.

AYN EL ARAP’TA FARKLI ÜLKELERE AİT BAYRAKLAR GÖRÜLÜYOR

Suriye’ye en uzun sınır komşusu olan Şanlıurfa’da herhangi bir hareketlik yaşanmazken, Suruç’taki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda ise hayat normal şeklinde devam ediyor. İlçenin karşısında terör örgütü PYD/YPG kontrolündeki Ayn El Arap’taki terör örgütü üyelerinin ise takviye olarak Münbiç'e gönderildiği ileri sürüldü. Suruç 3’üncü Hudut Taburu'na bağlı askerler tarafından radarlar vasıtasıyla Suriye’deki haraketliliğin 24 saat takip edildiği belirtildi.

Bu arada terör örgütü kontrolündeki Ayn El Arap kentinde bazı binalarda farklı ülkelere ait bayrakların asıldığı görüldü.

Diğer Haberler

  1. Av yasağı başladı, balık fiyatları arttı
  2. Özgürlük Filosu Gazze için yola çıkacak
  3. Define kazasında ölen 3 kişi toprağa verildi
  4. Afyonkarahisar Belediyesi'nde izleme ve dinleme cihazları bulunduğu iddiasına inceleme
  5. Marketteki silahlı saldırının şüphelisi tutuklandı
  6. Ankara Valiliği'nden 'fırtına' uyarısı
  7. Kırklareli'de yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
  8. Beyoğlu’nda inşaat zeminine düşen işçi itfaiye tarafından kurtarıldı
  9. Ege Denizi için 'fırtına' uyarısı
  10. 15,5 yıl hapisle aranan hükümlü, duvarın arkasındaki gizli bölmede yakalandı

© Copyright 2024

DHA