Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Keşan'da orman yangını

Edirne'nin Keşan ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını söndürmek için itfaiye ekiplerince havadan ve karadan çalışma başlatıldı.

ABONE OL
Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)

Yangın, saat 15.00 sıralarında Keşan'a bağlı Yeşilköy'deki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenmeyen nedenle çıkan yangında, bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Çanakkale'den yangın söndürme helikopteri, Keşan ve Tekirdağ'dan da itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince yangını söndürmek için karadan ve havadan müdahale başlatıldı.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Edirne'nin Keşan ilçesi Yeşilköy'de çıkan orman yangınına havadan helikopter, karadan da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Keşan Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleriyle müdahale sürüyor. Kuvvetli rüzgarın hakim olduğu bölgedeki yangın, ekiplerin çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı.

Bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Edirne'nin Keşan ilçesinde Yeşilköy ve Beyköy arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de bölgede incelemede bulundu. Edirne Valisi Ekrem Canalp, yangının 2 bölgede başladığını belirterek, "Şiddetli rüzgar müdahaleyi zorlaştırıyor. Aynı zamanda yangında yeni yeni ilerlemelere sebebiyet veriyor. Kozalakların da patlayarak, sıçramasıyla yeni odaklarda yangınlar çıkıyor. Genel bir kontrol sağlanmaya çalışılıyor" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yangına müdahalenin sürdüğünü ifade ederek, "Bölgeye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu an ne kadar bir alanın yandığı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Rüzgar işi zorlaştırıyor. Müdahale devam ediyor. Bizde yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de helikopterle yangın olan alanda incelemelerde bulundu. Yangına, 4 helikopterle havadan müdahale edilirken, Keşan, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'daki orman bölge müdürlüklerine bağlı 200 personel ve 20 iş makinesi de söndürme çalışmalarını karadan sürdürüyor.

Diğer Haberler

  1. Dilan Polat ve Nez Demir arasındaki hakaret davası düştü; ikili duruşmada ağladı
  2. Sınıfta temizlik malzemeleri karıştırılınca gaz açığa çıktı; 16 öğrenci hastanelik oldu
  3. Karabük Üniversitesi ile ilgili 'nefret' paylaşımlarına soruşturma
  4. Mardin’de müstakil ev, yangında kullanılamaz hale geldi
  5. Ümraniye'de yapımı süren Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki örnek daireler tanıtıldı
  6. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyede anıldı
  7. Markette eşini kalbinden bıçaklayıp öldüren sanık: Affınıza sığınıyorum
  8. Köpekten kaçarken kamyonun çarptığı Mahra, ölümünün 2'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı
  9. Avcılar'da restorana silahlı saldırı şüphelileri adliyeye sevk edildi; saldırı anları kamerada
  10. 17 yaşındaki 4 şüpheliden 1605 sentetik hap çıktı

© Copyright 2024

DHA