Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Orhan Kural, çiftliğinde kesilen ağaçlar için suç duyurusunda bulundu

Sigara yönelik verdiği mücadeleyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, Silivri’de bulunan çiftliğindeki 15 ağacın kendisinden habersiz kesildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunan Prof Dr.Orhan Kural, 24 yıl önce satın aldığı 13 dönümlük araziyi ağaçlandırdığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da ağaç dikiminde zaman zaman kendisine destek olduğunu dilekçesinde belirtti. Bu ağaçlara bakmak üzere Celal Ö. isimli kişiyi görevlendirdiğini belirten Kural, çiftliğe çok nadir uğradığını bu şahsın da görevini yapmadığını anladığını ifade etti. Çalışan hakkında komşuları tarafından da şikayetler aldığını belirten Kural , "Ağaçlara bakmadı. Bana ait kazları kesip satmış. Benden izinsiz ağaçları gizli olarak kestiğini ve sattığını da öğrendim. İşten ayrıldı. Bunun suç olduğuna inanıyorum. Kendisinden şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi.


"BİR AĞAÇ BİR ÖMÜR DEMEKTİR, HERKESE DERS OLSUN"

Orhan Kural şikayetinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Kitaplarımda kağıt kullanıyordum. Onun için Fener'de 12 dönüm bir arazi aldım 24 yıl önce ve kendi imkanlarımla 700 ağaç diktim. Çoğu çam fıstığı ve meyva ağaçları. Ve oraya da Celal bey diye birini koyduk, ağaçlara bakması gerekiyordu. Kazlarımız, tavuklarımız vardı, halka açtım orayı insanlar gelip piknik yapabiliyorlardı. Sonradan adam çalışmamaya başladı, ağaçlara bakmamaya başladı. Çıktı yerine bir pilot sahiplendi hayvanlarıyla birlike. Öğrendik ki samanlar falan kalkınca oradan 15 tane çam ağacı 24 yıllık kesilmiş, kökleri kalmış. Çok üzüldüm, çünkü onlar benim çocuklarım gibiydi. Herkes diyor, 'Yerine yeni ağaç dikin' 24 yılı nasıl geri getireceksin, 24 yıllık emek bu orman fakültesinden hocalar getirdim öyle yapıldı. Onun üzerine dedim, ben affetmiyorum dedim, bu bir ders olsun. Atatürkümüz bir ağaç kesildiği zaman ağlamıştır. Bir ağaç bir ömür demektir, o da bir canlı, o yüzden suç duyurusunda bulundum. Bu da herkese ders olsun. Bir ağaç yüzlerce kişiye oksijen veriyor, bir yaşam. Kimsenin onu kesmeye hakkı yok olduğunu düşünüyorum ve bu mücadeleme devam edeceğim."

Diğer Haberler

  1. Sokakta tartıştığı Afgan'ı öldüren şüpheli tutuklandı
  2. Uyuşturucu ve gümrük kaçağı sigara ele geçirilen TIR'ın şoförü tutuklandı
  3. Avcılar'da giysi kumbarasından hırsızlık kamerada
  4. Bitcoin dolandırıcılığında yeniden yargılanan sanığın avukatı: Mağdurlar 'tefecilik' suçunu işlemiştir
  5. Avcılar’daki asker uğurlama konvoyu altgeçidi kapattı
  6. Lezita'dan açıklama: Greve çıkan işçilerin yerine hiç kimse istihdam edilmedi
  7. Maltepe’de ağaç park halindeki araçların üzerine devrildi
  8. Market sahibi Heimlich manevrası ile komşusunun hayatını kurtardı
  9. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için 1250 kilometre pedal çevirecek
  10. Ankara'da 2 kişiyi darbedip cep telefonu ve paralarını gasbeden 8 şüpheli tutuklandı

© Copyright 2024

DHA