Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TIR sürücüleri Gürbulak'taki sahra hastanesinde gözetim altında tutuluyor

'Koronavirüs' nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından İran'a açılan kapıların kapatılmasıyla sınırda kalan 300'e yakın Türk TIR şoförünün Türkiye'ye alımına başlandı. Türkiye'ye giriş yapan şoförler Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki sahra hastanesinde gözetim altına alınıyor.

ABONE OL
Selahattin KAÇURU/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), (DHA)

Türkiye'den yükledikleri malları İran'a götüren Türk TIR şoförleri, koronavirüs engeline takıldı. İran'ın kara sınır kapılarını güvenlik gerekçesiyle kapatması üzerine, 300'e yakın Türk TIR'ı gümrükte kaldı. 23 Şubat günü Türkiye'nin de İran'a açılan sınır kapılarını geçici olarak kapatma kararı üzerine mağdur olan 300'e yakın Türk TIR şoförü yurda alınmaya başlandı. Sabah saatlerinde 6 aracın geçişi sağlanan Gürbulak Sınır Kapısında, şoförler kurulan sahra hastanesinde gözetim altında tutulduktan sonra Türkiye'ye giriş yapabilecek. Ayrıca yurda giriş yapan vatandaşların araçları da dezenfekte ediliyor. İran Bazergan'daki 300 aracın girişinin ardından, Türkmenistan sınırında bekletilen 1200 Türk TIR'ının alımlarına başlanacak.

Şoförlerden Emrah Süer, "Sınırların kapatılmasının ardından yoğunluk nedeniyle ilk olarak yaya geçişlerine izin verildi. Yaklaşık 8 gündür Türkiye- İran sınırı tampon bölgesinde beklemekteyiz. Biz bir taraftan hastalık kapma korkusu yaşarken, ailelerimiz de o tarafta başımıza bir şey gelecek korkusu ile yaşıyordu. Bugün alımların başlaması bizleri sevindirdi. Kendi ülkemizde olmanın vermiş olduğu bir mutluluk var. Şu an herhangi bir rahatsızlığımız yok. Ancak yine de biz burada karantinada kalacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Martı TAG davası 19 Temmuz’a ertelendi
  2. Mercimek yüklü TIR'ın dorsesinden 40 kaçak göçmen çıktı
  3. Bakan Işıkhan: Türkiye ekonomisi, AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu
  4. Otomobiline binerken tabancayla vuruldu; saldırı kamerada
  5. Husumetlisini çay ocağında otururken vurup öldürdü
  6. Adana’da cuma hutbesinde ‘siber dolandırıcılık’ uyarısı
  7. Fatih'te 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'yı öldüren şüpheli için müebbet hapis cezası istendi
  8. Husumetlisinin minibüsünü kaçıran şüpheli gasptan tutuklandı
  9. Küçükçekmece'de tekstil fabrikasında yangın
  10. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda seçim hareketliliği

© Copyright 2024

DHA