Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tokat'tan 50 ülkeye makine ihracatı

Tokat'ın Zile ilçesinde, un ve yem fabrikalarına yönelik torbalama kantarı üretimi yapan bir firma, 50 ülkeye ihracat yapıyor. Firma Müdürü Necati Bice, "Küçük bir sanayi dükkanında başladık ve yıllar içinde işleri büyüterek şimdi 3 bin 500 metrekare kapalı alandaki fabrikamızda yaptığımız torbalama kantarını imal ediyoruz" dedi.

ABONE OL
Yaşar Erkan İÇEN/ZİLE (Tokat), (DHA)

Zile ilçesinde oturan Nevzat Bice, sanayi sitesinde küçük bir dükkanda 1965 yılında eski sanayide un, yem, toprak, maden sanayi olmak üzere birçok iş kolunda makinelerinin bakım ve onarımlarını yapan firmayı kurdu. Oğlu Necati Bice ise işi geliştirerek 1995 yılında 3 bin 500 metrekare alanda yeni fabrikasını inşa etti. Un-yem torbalama kantarı, fabrika içi randıman kantarları, hububat ve tohum torbalama kantarları, limanlarda ve hangarlarda kullanılmak üzere mobil torbalama kantarları imal etmeye başladı. 25 yıldır üretim yapan fabrika ürünlerin yüzde 80'ini yurt dışına ihraç ediyor. Yılda çeşitli kapasite ve özellikte 250- 300 makine üretimi yapan firma Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, İsveç, Türkiye Cumhuriyetleri, Afrika ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 3 kıtada 50 ülkeye makine gönderiyor.

Türkiye'de 1980'li yıllarda sanayinin gelişmeye başladığını, buna paralel olarak kapasitelerini artırdıklarını belirten Firma Müdürü Necati Bice, "3 bin 500 metrekare kapalı fabrikamızda makine parkurumuzu ve alt yapımızı teknolojik gelişmelere uygun olarak yenileyerek, un- yem sektörü ile hizmet ettiğimiz diğer sektörlere günümüz şartlarına uygun hızlı ve hassas çalışan makine üretimleri yaptık. Satış öncesi ve satış sonrası servis, yedek malzeme konusunda iş ortaklarına çözüm odaklı verdiğimiz hizmetle sektörde aranan ve bilinen bir firma olduk" dedi.

'ALMANLARA BİZ ÜRETİYORUZ'

Bice, ilk olarak Almanya'ya ürün gönderdiklerini belirterek, "Firmamızın 2000 yılında üretimini yaptığı yüksek kapasiteli 6 kafa un torbalama kantarı, Dünya tartı sistemlerini ilk onaylayan Alman firmasının dikkatini çekti. Yaptığımız anlaşma sonrasında 2007 yılından itibaren Alman firmaya know-how olarak üretime başladık. Üretime başladığımız ilk yıllarda iç piyasa satışları ağırlıklı olan firmamız, 25 yıldır üretimlerinin yaklaşık yüzde 80'ini ihraç etmektedir. Yılda çeşitli kapasite ve özellikte 250- 300 adet makine üretimi yapmaktayız. Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, İsveç, Türkiye Cumhuriyetleri, Afrika ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 3 kıtada 50 ülkede makinelerimiz başarılı bir şekilde çalışmaktadır" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. 17 yaşındaki 4 şüpheliden 1605 sentetik hap çıktı
  2. 6'ncı kattaki evinin balkonundan düşen Alzheimer hastası öldü
  3. Servis minibüsünün altında kalarak öldü
  4. Esenyurt'ta korkutan yangın; mahsur kalanları itfaiye kurtardı
  5. Polis memuru ile annesini 2 araç arasında sıkıştırıp yaralayan şüpheliye tahliye
  6. Artvin’de basın camiası yasta
  7. Çekiciye yüklenen otomobilde 15 bin 133 uyuşturucu hap ele geçirildi
  8. MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
  9. Otomobilin bagajında 3 kaçak göçmen yakalandı; organizatör tutuklandı
  10. Cezaevine girmeden önce eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürdü, ömür boyu hapsi istendi

© Copyright 2024

DHA