Geri Dön
Kültür&Sanat 24 yıldır dinmeyen acı... Srebrenitsa Soykırımı kurbanları İstanbul'da da anıldı

24 yıldır dinmeyen acı... Srebrenitsa Soykırımı kurbanları İstanbul'da da anıldı

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da yapılan soykırımda hayatını kaybeden 8 bin 372 kişi için İstanbul'da bir anma töreni düzenlendi.

24 yıldır dinmeyen acı... Srebrenitsa Soykırımı kurbanları İstanbul'da da anıldı

Srebrenitsa Soykırımı'nın 24. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da 5 sivil toplum örgütünün işbirliğinde bir anma etkinliği düzenlendi. Taksim Meydanı'nı çevreleyen binalardan birine, tamamını kaplayacak şekilde dev bir "Srebrenitsa Annesi" fotoğrafının yer aldığı pankart asılırken, yaklaşık 200 kişi pankartın önünde bir araya geldi.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Hersek Dostları Vakfı, Genç Boşnaklar Derneği İstanbul ve İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği'nin birlikte düzenledikleri anmada bir basın bildirisi okundu. Derneğin başkan yardımcısı ve aynı zamanda Bosna Sancak Akademik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu'nun okuduğu bildiride soykırım kurbanları anılırken, dünyaya Boşnak Soykırımını gerçekleştirenlerin bir an önce adalet önüne çıkarılması yönünde çağrı yapıldı.

Basın bildirisinin ardından, soykırımda yaşanan trajedinin simgesi haline gelen 'Srebrenitsa Annesi' fotoğrafını çeken fotoğraf sanatçısı Almin Zrno da bir konuşma yaptı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı A. Naser Şimşek, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik Taksim Meydanı'ndaki pankartın önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.