Geri Dön
Dünya Polis ve eylemciler arasında dayanışma! Görüntüler gündem oldu

Polis ve eylemciler arasında dayanışma! Görüntüler gündem oldu

ABD’de 25 Mayıs’ta, George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından ülke çapında başlayan eylemlerde, New York Polis Departmanı'nın (NYPD) Şefi Terence Monahan, George Floyd protestocularıyla dayanışma içinde el ele tutuşarak diz çöktü. Öte yandan, polis memuru Garren Hoskins de dayanışma içinde bir protestocu ile sarılıp dua etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi vatandaş George Floyd’un hayatını kaybetmesinin ardından protestolar artarak devam ediyor. Polis şiddetinin damga vurduğu protestolar ülke geneline yayılırken, bazı bölgelerden gelen dayanışma görüntüleri gündem oldu. New York Polis Departmanı (NYPD) Şefi Terence Monahan, George Floyd protestocularıyla Manhattan'daki Washington Square Park’ın dışındaki göstericiler ile dayanışma içinde el ele tutuşarak diz çöktü.

"HEPİMİZ MİNNESOTA'DAKİ OLAYIN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Yüzlerce göstericiden oluşan kalabalığa hitap eden polis şefi Monahan, “ Arkadaşlar, bu protestonun sona ermesi gerekiyor. Hepimiz Minnesota'nın yanlış olduğunu biliyoruz” dedi. Monahan daha sonra, Cuma gecesinden beri protestocularla birçok kez çatışan memurlarını işaret ederek, “Burada, Minnesota'nın haklı olduğunu düşünen bir polis memuru yok. Kavga edemeyiz. Burada yaşamak zorundayız. Burası bizim evimiz” dedikten hemen sonra, Washington Square Park’ın dışındaki göstericilerle el ele tutuşarak diz çöktü. ABD, (DHA)

ABD'DE GEORGE FLOYD EYLEMLERİYLE POLİS VE EYLEMCİ EL ELE DUA ETTİ

ABD’de 25 Mayıs’ta, George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından ülke çapında başlayan ve kontrolden çıkan eylemlerde, polis memuru Garren Hoskins dayanışma içinde bir protestocu ile sarılıp dua etti.

ABD’de 25 Mayıs’ta, George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle ölmesinin ardından ülke çapında başlayan ve kontrolden çıkan eylemlerde Tennessee eyaletindeki Nashville kenti polis memuru Garren Hoskins dayanışma içinde, bir protestocu ile sarılıp dua etti.

Protestocu ile beraber dua eden Nashville polis memuru Garren Hoskins, “Onun söylediği şey benim yetiştirdiğim şeyle aynı ve inanıyorum. Konuşuyordu, bana ve diğerlerine vaaz veriyordu, çünkü yüz yüzeydik. ‘Bir insan olarak, bir erkek olarak, sadece dua etmek ister misiniz?’ dedim. Bana baktı ve işaret ederek ‘kesinlikle’ dedi” İfadelerini kullandı.

Aynı adalet arayışında olan taraflara karşı eşit haklar için dua ettiklerini söyleyen Hoskins, “Bu beyefendi çok iyi bir adamdı ve inanıyorum ki orada bir dayanışma yarattı. Bunun, dünyanın görmesi gereken bir şey olduğunu hissettim” dedi. Tuba KARA, (DHA)