Geri Dön
Dünya ABD'den yaptırım açıklaması

ABD'den yaptırım açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, İran petrolüne yaptırımları kademeli olarak uygulamak istediğini söyledi ve "Dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemem" dedi. Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD'nin İran'a yönelik olarak Pazartesi günü uygulanmaya başlananlara ek yaptırımlar da açıklayacağını söyledi.

ABD'den yaptırım açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, İran petrolüne yaptırımları kademeli olarak uygulamak istediğini söyledi ve "Dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemem" dedi.

Trump seçim kampanyası etkinliğine gitmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada "Petrole gelince, o çok ilginç. Bugüne kadarki en sert yaptırımları getirdik fakat petrol konusunda biraz yavaş gitmek istiyoruz, çünkü dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemem" dedi.

Trump ayrıca "Bunun İran ile bir ilgisi yok, İran'ın petrolünü (ihracatını) hemen sıfıra indirebilirim ancak o zaman piyasalarda bir şoka neden olur. Petrol fiyatlarının yükselmesini istemem" diye ekledi.

BOLTON: İRAN'A YÖNELİK YENİ YAPTIRIMLAR GELECEK

Fox Business Network'te konuşan Bolton, "İran'a yönelik olarak cari yaptırımların ötesine gireceğiz. Sadece Başkan Obama'nın 2015 yılında kaldırdığı yaptırımları yeniden uygulamaya geçirmekle kalmayacağız" diye konuştu.