Geri Dön
Dünya Bosna Hersek’te şiddetli yağışlar sonrası nehirler taştı

Bosna Hersek’te şiddetli yağışlar sonrası nehirler taştı

Bosna Hersek’te özellikle ülkenin kuzey bölgelerinde şiddetli yağışlar sonrası taşan nehirler sonucu su baskınları meydana geldi. Bazı şehirlerde acil durum ilan edildi. Şiddetli yağışlar en çok Banya Luka, Sanski Most, Bosanska Krupa şehirlerini etkiledi.

Şiddetli yağışların Una, Sana ve Vrbanja nehirlerin taşmasına neden olduğu Bosna Hersek’te, nehirlerin bulunduğu bölgelerde yaşayanlar tahliye edilirken, bazı okullarda eğitime ara verildi. Ayrıca, bazı bölgelerde elektrik ve su hizmetlerinde aksamalar yaşandığı belirtildi. Yerel medyada sel nedeniyle toprak kaymaları yaşandığı, buna bağlı olarak yolların kapandığı ve ulaşımın aksadığı bilgisi yer aldı. Öte yandan şiddetli yağışları nedeniyle alınan önlemler kapsamında nehirlerin çevresindeki kritik noktalara kum torbalarının yerleştirildiği ve nehirlerdeki su seviyesinin yakından takip edildiği belirtildi.

Yerel medya ayrıca, vatandaşların, Bosna Hersek’te onlarca kişinin ölümüne ve birçok kentte büyük çaplı hasara neden olan 2014'te yaşanan sel felaketinin tekrarlanmasından korktuğuna değindi