Geri Dön
Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kafkas İslam Ordusu'nun teşkilinin ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek törenlere katılmak üzere özel uçak TC-CAN ile Azerbaycan'nin başkenti Bakü'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da

Erdoğan'ı Haydar Alivev Havalimanı'nda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral karşıladı. Havalimanındaki karşılama'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na beraberindeki heyetle hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ilham Aliyev tarafından Gençlik Sarayı’nda resmi törenle karşılandı.

Azerbaycan - Türkiye marşlarının okunmasının ardından resmi tören sona erdi. Törenin ardından, Aliyev-Erdoğan basına kapalı iki görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN VE ALİYEV, HAYDAR ALİYEV’İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret etti.

Başkent Bakü’de yer alan Gençlik Sarayı’ndaki resmi karşılama töreninin ardından ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, daha sonrasında eski Cumhurbaşkanı ve İlham Aliyev’in babası Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret edip çelenk bıraktılar.

Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret ettikten sona Erdoğan ve Aliyev, önce Türk Şehitliği’ni ve sonrasında Azerbaycan Şehitliği’ni ziyaret ederek çelenk bıraktılar.