Geri Dön
Dünya Putin koronavirüs aşısının tescillendiğini açıklamıştı... Sağlık Bakanlığı'ndan onay

Putin koronavirüs aşısının tescillendiğini açıklamıştı... Sağlık Bakanlığı'ndan onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini duyurdu. Öte yandan Moskova Gamaleya Enstitüsü ve Rusya Savunma Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla üretilen koronavirüs (Covid-19) aşısına Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan onay verildiği açıklandı. Rusya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (Covid-19) Aşının adının Sputnik V olacağını açıkladı.

Putin koronavirüs aşısının tescillendiğini açıklamıştı... Sağlık Bakanlığı'ndan onay

Rusya'dan koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin açıklama geldi. Açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Putin’den geldi. Putin, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşının tescil edildiğini ifade etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu.

KORONAVİRÜS AŞISINA SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYI

Rusya’da Moskova Gamaleya Enstitüsü ve Rusya Savunma Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla üretilen koronavirüs (Covid-19) aşısına Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan onay verildiği açıklandı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı ve Moskova Gamaleya Enstitüsü’nün ortak çalışmasıyla üretilen koronavirüs aşısının sağlık bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti. Putin, “Bildiğim kadarıyla bu sabah dünyada ilk defa yeni koronavirüs enfeksiyonuna karşı bir aşı tescil edildi. Oldukça etkili çalıştığını, istikrarlı bir bağışıklık oluşturduğunu ve tekrar ediyorum, gerekli tüm denetimleri geçtiğini biliyorum” dedi.

AŞININ ADI AÇIKLANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüs aşısının tescillendiği açıklamasının ardından aşının adı da açıklandı. Rusya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (Covid-19) Aşının adının Sputnik V olacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “1957’de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi” denildi.