Geri Dön
Dünya Türk Konseyi'nden Ermenistan'a tepki: Uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal edilmiştir

Türk Konseyi'nden Ermenistan'a tepki: Uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal edilmiştir

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehrine füzeli saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ermenistan, Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir” ifadelerini kullandı.

Türk Konseyi'nden Ermenistan'a tepki: Uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal edilmiştir

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehrine füzeli saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Amreyev, yaptığı açıklamada, Berde’nin Yukarı Karabağ’daki çatışma bölgesinden uzak bir bölgede yer aldığını vurgulayarak “Ermenistan, Azerbaycan’ın Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir” dedi. Ayrıca Amreyev, “Uluslararası toplum, Ermenistan'ın işlemeye devam ettiği savaş suçlarını durdurmak için Ermeni yetkililere müdahale etme sorumluluğunu almalıdır”diyerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu.


"AZERBAYCAN DEVLETİNE VE HALKINA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ"


Amreyev, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Türk Konseyi, uluslararası hukukun norm ve ilkelerine olan bağlılığını bir kez daha teyit etmekte ve Ermenistan-Azerbaycan ihtilafının Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dokunulmazlığı temelinde, ivedilikle çözümünün önemini yinelemektedir. Bu bağlamda, Türk Konseyi, 1993 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının, Ermenistan silahlı kuvvetlerini Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altındaki tüm topraklarından derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmeye çağırdığını hatırlatmaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Azerbaycan halkına ve Azerbaycan Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”