Geri Dön
Dünya Yeni Zelanda’daki katliama İngiltere’den kınama

Yeni Zelanda’daki katliama İngiltere’den kınama

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama dünyadan tepki yağıyor.

Yeni Zelanda’daki katliama İngiltere’den kınama

YENİ ZELANDA'DAKİ KATLİAMA İNGİLTERE'DEN TEPKİ

İngiltere Başbakanı Theresa May, Twitter hesabından saldırıyı kınadı. May, mesajında, "Britanya adına Christchurch’deki korkunç terör saldırısından sonra tüm Yeni Zelandalılara en derin taziyelerimi sunuyorum. Düşüncelerim bu tiksindirici şiddet eyleminden etkilenenlerledir" ifadelerini kullandı.

Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan ise "Bugün Yeni Zelanda’dan sadece inançlarından dolayı masum insanların öldürüldüğü içler acısı bir haber aldık. Londra, Christchurch’deki terörün korkunç yüzüyle yüzleşen insanlarla birliktedir. Bazıları farklılığı yok etmek isterken Londra bu çeşitliliği her zaman takdir edecektir’’ mesajını paylaştı.

Khan ayrıca mesajında, Londra’daki camilerde bugün Cuma namazı sırasında silahlı güvenlik güçleri ve polisin görünür şekilde konuşlandırılacağını söyledi.

RUSYA VE ALMANYA'DAN YENİ ZELANDA'DAKİ KATLİAMA TEPKİ

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği katliama dair Rusya ve Almanya'dan kınama mesajları yayınlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, saldırıyı ‘canavarca' olarak nitelendirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de mesajında "Yeni Zelanda'da huzur içinde ibadet edilen camide, ırkçı nefret nedeniyle öldürülenler için yas tutuyorum. Bu tür teröre karşı, yan yana duruyoruz" ifadelerini kullandı. Rusya (DHA)