Geri Dön
Eğitim Birey Okulları'ndan 'mutlu çocuklar' yetiştirme projesi

Birey Okulları'ndan 'mutlu çocuklar' yetiştirme projesi

Birey Okulları Antalya, 'Okul hayatın kendisidir' mottosuyla, ebeveynlere mutlu, başarılı ve geleceğe güvenle bakan çocuk yetiştirmenin prensipleri konusunda rehberlik etmek üzere, eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat ile uzun soluklu bir eğitim projesi için anlaşma imzaladı.

Birey Okulları'ndan 'mutlu çocuklar' yetiştirme projesi

Dr. Özgür Bolat tarafından geliştirilen tüm etkinliklerin Antalya'da ilk kez bir okulda tümüyle uygulanacağı proje kapsamında, 'Ben Olmak, Biz Olmak, Kendine Ebeveynlik ve Ebeveyn Olmak' modüllerinin olduğu anne-baba okulu, eğitimciler için anlama odaklı eğitim sistemi, yöneticiler için de liderlik eğitimleri yer alıyor. Ayrıca aralık ve mayıs aylarında tüm Antalyalı velilere açık 2 gelişim semineri de bulunuyor. Bu eğitim programından 410 veli ücretsiz yararlanacak.


Bireyin kendisini tanımasını sağlayan bir eğitim anlayışını benimsediklerini belirten Birey Okulları Kurucusu Ali Uğur, Dr. Özgür Bolat ile yaptıkları çalışmanın 'mutlu çocuklar' yetiştirme noktasında buluştuğuna dikkat çekti. Uğur, program hakkında şu bilgileri verdi:


“Birey Okulları'nda eğitime büyük önem veren, güvenilir, yenilikçi bir eğitim öğretim hedefliyoruz. Bu anlayışla öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki kazanımlarının yanı sıra okul ve ailenin etkin iş birliğine de inanıyor, veli seminerleri başta olmak üzere ebeveynlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat ile de buluşmamız bu hedefler ve amaçlar doğrultusunda oldu. Bolat tarafından geliştirilen ve velilerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz için hazırlanan eğitim programları ile tüm Antalya halkına açık olacak seminerlerimizin eğitim camiamıza büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Tüm yönleri ve içerikleriyle kapsayıcı, içinde eğitim felsefesi olan uzun soluklu reform niteliğinde bir projeye imza attık. Bu yönüyle de Dr. Özgür Bolat'la yaptığımız iş birliği, kapsamı dolayısıyla Antalya'da bir ilk olma özelliği taşıyor."