Geri Dön
Eğitim Eğitim forumunda öğrenciler parlamento sistemini modelleyerek gündemi tartıştı

Eğitim forumunda öğrenciler parlamento sistemini modelleyerek gündemi tartıştı

Mersin'de Uğur Okulları Mersin Kampüsü'nde eğitim gören öğrenciler, düzenlenen forumda adeta Birleşmiş Milletler(BM) çalıştaylarındaki gibi çeşitli alanlardaki sorunları tartıştı.Öğrenciler özellikle parlamento sistemini modelleyerek çalışmalara imza attılar.

Forumun Enver Yücel Konferans Salonunda düzenlenen açılış seremonisine Uğur Mersin Okulları yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen açılışın ardından öğrenciler komitelerine geçerek, insan hakları, teknoloji, ekonomi, sağlık, çevre, kültür, eğitim konularında tartışma yürüttü.

ÖĞRENCİLER PARLAMENTO SİSTEMİNİ MODELLEDİ

Forum hakkında bilgi veren Uğur Eğitim Forumu Konferans Başkanı ve forum sorumlusu öğrenci Sevil Doğan, delegelerle birlikte tüm gün boyunca oryantasyon ve komite çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Forumun amacı genç bireylere parlamento sistemini modellemek, meclis, milletvekili sistemini anlatmak. Tamamen öğrenci girişimli bir forum. Forumda öğrencileri gündemden haberdar ediyoruz."

Eğitim forumu ile ilgili şu bilgiler verildi;

“Eğitim forumu, gençlerin gündemden haberdar olmasını, takım çalışmasıyla birlikte gündemdeki sorunlara çözüm bulmasını sağlar. Parlamento sistemini modeller ve öğrencilere meclis işleyişini yakından tanıtır. Konferans kendi içerisinde komitelere ayrılır; insan hakları, teknoloji, ekonomi, sağlık, çevre, kültür, eğitim. Her komiteye konferans başkanı aracılığıyla gündem metni verilir ve 2 gün boyunca komitelerin başkanları delegelerle sorunları tespit edip yasa tasarısı yazarlar. Konferansın son günü bu yasa tasarıları genel kurulda okunur ve oylanır, oylamadan geçer ise tasarı kurulu geçmiş olur. Delegelere ve ekipte yer alan kişilere konferans sonunda belge verilir”