Geri Dön
Eğitim Lise Yaz Okulları gençleri üniversiteye hazırlıyor

Lise Yaz Okulları gençleri üniversiteye hazırlıyor

Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (SEM) düzenlediği Lise Yaz Okulu başvuruları devam ediyor. ‘Programlamaya Giriş’, ‘Mühendislik’, ‘Fen-Edebiyat’, ‘Sağlık’, ‘Güzel Sanatlar’, ‘Hukuk’ ve ‘Mimarlık’ gibi konuların online olarak işleneceği dersler, 5-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Lise Yaz Okulu ile gençlerin üniversiteye hazırlanması hedefleniyor.

Lise Yaz Okulları gençleri üniversiteye hazırlıyor

Yeditepe Üniversitesi SEM’in, lise öğrencilerinin üniversiteli olma yolunda potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği Lise Yaz Okulu, bu yıl 5-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi olarak düzenlenen Lise Yaz Okulu’nda bu yıl dersler, ‘Programlamaya Giriş’, ‘Mühendislik’, ‘Fen-Edebiyat’, ‘Sağlık’, ‘Güzel Sanatlar’, ‘Hukuk’ ve ‘Mimarlık’ başlıkları altında işlenecek. Programa katılan lise öğrencileri, 5 gün boyunca yaşıtlarıyla, üniversitenin akademisyenleri tarafından verilen akademik dersleri alabilecek. Öğrenciler seçtikleri alanda toplamda 18 saatlik bir programa dâhil olabilecek.

YETENEKLERİNİ GÖRMELERİNİ SAĞLAYACAK

Verilecek eğitimlerin yanı sıra lise öğrencilerine üniversite motivasyonlarının güçlendirilmesi ve tercih edecekleri bölümlere dair yeteneklerini görmelerini sağlayacak bir program uygulanacak. Öğrenciler, geleceklerini belirleyecek üniversite tercihleri konusunda akademisyenlerle sohbet etme olanağı da bulacak.

Lise Yaz Okulu bitiminde, yüzde 80 devam sağlayan öğrencilere Türkçe ve İngilizce katılım belgesi verilecek. Başvurular, 21 Haziran’da sona erecek, katılmak isteyen öğrenciler üniversitenin internet sitesinden veya arayarak bilgi alabilir.