Geri Dön
Eğitim Öğrenciler U- MakerFest’de sudaki yaşamın sorunlarına çözüm üretti

Öğrenciler U- MakerFest’de sudaki yaşamın sorunlarına çözüm üretti

Türkiye’nin farklı illerinde öğrenim gören Uğur Okulları öğrencileri, Sudaki Yaşam temasıyla bu yıl altıncısı düzenlenen U-MakerFest’te bir araya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Sudaki Yaşam konusundaki problemleri belirleyip yenilikçi çözümler üreterek tasarladıkları projeleri sergi alanında sundular.

Öğrenciler U- MakerFest’de sudaki yaşamın sorunlarına çözüm üretti

Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı ilke edinerek bu yıl Uğur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı’nı başlatan Uğur Okulları, U-MakerFest 6 etkinliğini de dünyanın geleceği adına bilinçli adımlar atmak üzerine kurguladı. Uğurlu öğrenciler, Sudaki Yaşam konusundaki problemleri belirleyip deniz ekosistemini sürdürülebilir biçimde korumaya, sudaki canlı popülasyonunun yaşam kalitesini artırmaya, sudan endüstri ve tarım alanlarında maksimum fayda sağlamaya yönelik projelerini tasarladılar.

 

47 TAKIM YARIŞTI

Toplam 172 öğrencinin 47 proje ile yarıştığı festivalde, Robotik alanında kazanan takım Uğur Okulları Karşıyaka Kampüsü Lapis takımı oldu. Oyun Tasarımı alanında Uğur Okulları Güzelbahçe Kampüsü’nden Master Coders ödülün sahibi olurken, Video/Animasyon alanında ise Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü Dijital Zihinler Takımı şampiyon oldu. Ayrıca takımlar görsel tasarım, alternatif çözüm ve sürdürülebilirlik gibi 18 farklı alanda ödüllendirildi.

"ÖĞRENCİLER SUDAKİ YAŞAMI DAHA KALİTELİ HALE GETİREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARINI KODLADI"

Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arda Ergez, U-MakerFest’in bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Etkinliğimizin her yıl çok önemli bir konuda bir teması var. Bu yılki temamız, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan birisi olan ‘Sudaki Yaşam’. Öğrencilerimiz sudaki yaşamı daha kaliteli bir hale getirebilmek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için çalışmalarını hazırladılar. U-MakerFest’de öğrencilerimiz bilgi ve iletişim teknolojileri derslerinde edindikleri kazanımları, dijital animasyon, oyun tasarımı, robotik kodlama dallarındaki kazanımlarını birleştirdikleri projeleri sergilediler. Bu festival ile aynı zamanda öğrencilerimiz araştırma yapma, proje geliştirme, ekip çalışması, sunum gibi 21. yüzyıl hayat becerilerini de kazanmış oluyorlar. Seçkin jüri üyelerimiz değerlendirmeleri sonucu öğrencilerimizi ödüllendirdik" dedi.

DENİZLERDEKİ KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKTİLER

Yarışmaya katılan öğrencilerden Zeynep Sude Köse, “Uğur Okulları Ünye Fatsa Kampüsünden katılıyorum. Bizim yarışmamızın amacı şu, ‘Neden deniz bu kadar kirli’. Denizlerimiz kirli olduğu zaman bazen sahile bile giremediğimiz zamanlar oluyordu. Biz de arkadaşlarımızla bir proje yapmaya karar verdik. ‘Black Sea’yı yaptık. ‘Black Sea’ denizdeki çöpleri kısa bir şekilde temizliyor. Tamamen geri dönüşümden yapılan bir robot. O yüzden biz Black Sea’yı tercih ettik” dedi.

Projesini nasıl gerçekleştirdiğini anlatan bir diğer öğrenci Mustafa Aras Aydın da,“Bu projede bir tane robotumuz bulunuyor. Biz robotu kontrol edip suyun üzerinde ki çöpleri alıp burada hazneye biriktireceğiz. Bu robot temsili, normalde bunun çok büyüğü olabilir. Biz çöpleri bu hazneye attığımız zaman çöpler orada birikecek. Dolduğu zaman da oraya birkaç tane dalgıç girip o çöpleri boşaltacak. Buraya iki tane sensör bıraktık. Bu sensörler bizim hareketlerimizi daha da kolaylaştırmayı sağlıyor. Bir şey bunun önünde hareket ettiğinde şu hoparlör gibi şeyden ses çıkıyor. Burada ki sensör de uzaklığı algılıyor. Bu sensör ne kadar uzaktaysa o kadar hızlı ötmeye başlıyor ve ne kadar hızlı öttüğüne göre biz robotla çöplerin nerede olduğunu tespit edip oradan almaya çalışıyoruz” dedi.