Geri Dön
Eğitim Sınav stresi yaşamadan üniversitede burs imkanı

Sınav stresi yaşamadan üniversitede burs imkanı

Nişantaşı Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve adayların sınav puanlarından bağımsız olarak kişisel yetenek, ilgi alanları ve projelerine göre burs kazandıkları ‘Apply Nişantaşı’ burs programının birinci dönem başvuruları başladı. 1 Mart’a kadar devam edecek başvurularda, adayların sınav stresini yaşamadan, üniversitede kendi yerini ayırtmış olacakları belirtildi.

Sınav stresi yaşamadan üniversitede burs imkanı

Öğrencilerin yetenekleriyle üniversite şansı yakalamasına fırsat tanıyan ‘Apply Nişantaşı’ burs programının başladığı duyuruldu. Nişantaşı Üniversitesi tarafından program hakkında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Üniversite adayları, ÖSYM tarafından hazırlanan YKS ile herhangi bir üniversiteye yerleştirilmeden önce, kendi ilgi ve yeteneklerine göre uygun bir programa yerleştirilip, daha üniversite sınav stresini yaşamadan, üniversitede kendi yerini ayırtmış olur. Bu yıl üniversite sınavına girecek lise öğrencileri, mezunları ya da herhangi bir üniversitede bir programa yerleşip okumakta olan öğrenciler Apply Nişantaşı’na başvurarak hem hayalindeki bölümde okuyup hem de burs imkânlarından faydalanabilirler. Dünyanın en prestijli okullarının uyguladığı üniversite kabul metoduyla, adaylarının yapması gereken tek şey sisteme girip kayıt olmaktır.”

DEĞERLENDİRMELER AKADEMİSYENLER TARAFINDAN YAPILACAK

Akademisyenler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencinin sınav puanından bağımsız olarak, ilgili yetenek ve projeleri ile yüzde 100’e varan oranda burs almaya hak kazanacakları bildirildi. Kazanılan Apply bursunun öğrencinin eğitim yılı boyunca geçerli olacağı ve burs kesilmesi yapılmayacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Açıklamada, 1 Mart’ta sona erecek olan başvurular için aday öğrencilerin www.applynisantasi.com adresinden kabul talebinde bulunabilecekleri ve başvurularda hangi bölümde eğitim almak istediklerinin yanı sıra kişisel bilgilerini, yeteneklerini ve projelerini de anlatan bir süreç yönetileceği belirtildi.