Geri Dön
Eğitim Türk üniversitesinden uluslararası başarı

Türk üniversitesinden uluslararası başarı

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) üniversiteleri 11 alanda derecelendirdiği World Rankings by Subject (Dünya Alan) sıralamasını açıkladı. Buna göre Özyeğin Üniversitesi, ‘Mühendislik ve Teknoloji’ alanında Türkiye’nin en iyi 4’üncü üniversitesi oldu.

Türk üniversitesinden uluslararası başarı

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünyanın en iyi üniversitelerini sıraladığı World University Rankings 2021 listesinden sonra, üniversiteleri 11 alanda derecelendirdiği World Rankings by Subject (Dünya Alan) sıralamasını açıkladı.

World University Rankings 2021 sıralamasına ilk girdiği senede 601-800 aralığında yer alan Özyeğin Üniversitesi, 28 Ekim’de açıklanan alan sıralamasında ise ‘Mühendislik ve Teknoloji’ alanında dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girdi. Türkiye’den 29, dünyadan ise 1098 üniversitenin yer aldığı ‘mühendislik ve teknoloji’ alanı genel sıralamasında üniversite, 501 – 600 bandında İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile 4’üncü sırada yer aldı.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE EN İYİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Mühendislik programları özelinde ise İnşaat Mühendisliği alanında Türkiye’nin en iyi vakıf üniversitesi ünvanını alırken, Endüstri Mühendisliği programı ile 3, Makina Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği alanlarında ise en iyi 4’üncü üniversite oldu.

“ÜLKEMİZ ADINA GURUR DUYUYORUZ”

Elde edilen uluslararası başarılara ilişkin konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Evrensel bilime nitelikli ve özgün katkıda bulunmak bir üniversitenin temel faaliyetlerinden biridir. Özyeğin Üniversitesi’nin bilimsel faaliyetleri ile dünya sıralamalarına girmesinin ötesinde, Türkiye’nin köklü devlet üniversiteleri ve güçlü vakıf üniversiteleri ile yer alması ve bunu başaran en genç Türk üniversitesi olması, hiç şüphesiz tesadüfi değil. Akademik kadromuzun öğrencilerimiz ile bireysel boyutta yaptıkları bu katkıların toplu olarak uluslararası boyutta öne çıkabilmesi ancak bilimsel çalışmaları öncelikleyken ve destekleyen bir kurum kültürü ve azimle çalışan güçlü bir araştırmacı akademisyen kadrosu ile mümkün. İlk kurulan fakültelerimizden biri olan mühendislik fakültemizin henüz 11’inci yılında elde ettiği bu önemli uluslararası başarı ile yalnızca Özyeğin Üniversitesi olarak değil, ülkemiz adına da gurur duyuyoruz. Bu seneki sıralamaya giren ve özellikle ilk 500’de yer alan üniversitelerimizi kutlarım” dedi.