Geri Dön
Eğitim Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personeline lisansüstü eğitim fırsatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personeline lisansüstü eğitim fırsatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi arasında, bakanlık personelinin lisansüstü eğitim almaları için ek kontenjan açılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personeline lisansüstü eğitim fırsatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Gazi Üniversitesi Rektörü Musa Yıldız, gerekli şartları taşıyan bakanlık çalışanlarının lisansüstü eğitim alabilmesi için ek kontenjan imkanı sağlayacak ‘Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü’nü imzaladı. İmza töreninde konuşan Rektör Yıldız, iş birliği protokolünün hayırlı olmasını dileyerek, "Ulaştırma Bakanlığı'mızın merkez teşkilatındaki çalışan personellerine lisansüstü eğitim vermeyi planlıyoruz. Bugün imzalayacağımız ikili protokol çerçevesinde gerekli şartları taşıyan çalışanlar özel yüksek lisans kontenjanı vereceğiz. O kontenjan dahilinde personelin yüksek lisans ve doktorlarını tamamlamış olacağız" dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BİZİM ŞANTİYELERİMİZ OKUL GİBİ

Bakan Karaismailoğlu da ulaştırma projelerinin üretimi, istihdamı, eğitimi ve kültürü artırdığını söyleyerek, "Son 19 yıldır Türkiye'de bütün dünyanın dikkatini çekecek şekilde ulaştırma noktasında çok büyük atılımlar yapıldı. Devrim gibi işler yapıldı. Tabi bu büyük yatırımların sonucunu da bir taraftan izliyoruz. Bu yaptığımız projenin sonucunda üretimdeki, istihdamdaki, ekonomideki gelişmeler ülkemizde çok pozitif etki yaratıyor. Ülkemizin son yıllarda büyümede dünyanın en büyük rakamlarına ulaşarak ticaret hacmini 200 milyar doların üzerine çıkarması bu güçlü ulaştırma altyapısı sayesinde oluyor" diye konuştu.

Üniversitelerin bugünkü birikime ortak olmasının ve yol göstermesinin önemli olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Bizim bütün şantiyelerimiz aslında okul gibi. Özellikle mühendislik eğitimi almış arkadaşlarımız bizim şantiyeleri bir okul gibi kullanabilirler. Staj imkanları sağlayabiliriz. Üniversite sonrası bizim yetişmiş elemana ihtiyacımız var. İnşallah bu iş birliği bunlara vesile olacak. Daha da artmasını sağlayacaktır" dedi.