Geri Dön
Ekonomi Bakan Albayrak: Yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor

Bakan Albayrak: Yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleştiğini, böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerin güçlendiğini açıkladı.

Bakan Albayrak: Yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

BAKAN ALBAYRAK: TÜFE TEMMUZ AYINDA 11,76'YA GERİLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) Haziran ayındaki yıllık yüzde 12,62'den Temmuz ayında yüzde 11,76'ya gerilediğini açıkladı.

Bakan Albayrak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "TÜFE Haziran ayındaki yıllık yüzde 12,62'den Temmuz ayında yüzde 11,76'ya geriledi. Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE, TEMMUZ AYINDA 15 MİLYAR DOLAR İHRACATA ULAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020'nin en yüksek seviyesi oldu" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Cari denge yılın 2'nci yarısında beklentilerimizden de iyi gerçekleşecek: Türkiye temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020'nin en yüksek seviyesi oldu. Altın hariç karşılama oranı da yüzde 93,9 ile en yüksek değere ulaşıldı. Tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz" dedi.