Geri Dön
Ekonomi Online fuar ile 30 ülke 200 şehre ulaşıldı

Online fuar ile 30 ülke 200 şehre ulaşıldı

Türkiye’nin en büyük tekstil pazarlama organizasyonlarından Dosso Dossi Fashion Show’un İstanbul’da gerçekleştirdiği online fuar, 100 markanın ürünlerini Rusya, Kazakistan, Azerbaycan ve Ukrayna başta olmak üzere 30 ülkeden 200 şehirdeki alıcılarla buluşturdu.

Online fuar ile 30 ülke 200 şehre ulaşıldı

Dünyaca ünlü top modellerin katıldığı moda şovları ve dünya çapında yaptığı tanıtım faaliyetleriyle bilinen Dosso Dossi Fashion Show, Türk tekstil üreticileriyle iş birliğini güçlendirerek devam ettiriyor. 9-14 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da Dosso Dossi Hotels Downtown’da gerçekleştirilen online fuar, Laleli, Merter ve Osmanbey’de üretim yapan 100 markanın ürünlerini 30 ülkeden 200 şehirden alıcılarla buluşturdu. Kurulan 100’ün üzerindeki panel ile hazır giyim alıcılarına ulaşan görevliler, dossodossi.com üzerinden yaklaşık 150 bin adet farklı hazır giyim ürününün satışını gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde ağırlık verdikleri online fuarların Laleli, Merter ve Osmanbey’deki hazır giyim markaları için can suyu olduğunu belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Online fuar kapasitemizi artırarak dossodossi.com’u bölgenin en büyük online toptan satış platformu yapacağız" dedi.

"AVRUPA’DAN ÇİN SINIRINA KADAR SİPARİŞ ALDIK"

12 yıldır yaptıkları şovlar ile binlerce alıcıyı Türkiye’de ağırladıklarını belirten Eraslan, pandemiyle değişen dünyaya hızlıca ayak uydurduklarını ve bu süreçte online satışa ağırlık verdiklerini söyledi.

Üçüncüsünü gerçekleştirdikleri Dosso Dossi Fashion Show Online Fuar’da Laleli, Osmanbey ve Merter’de bulunan kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı kategorilerinde üretim yapan markaları alıcılara ulaştırdıklarını belirten Hikmet Eraslan, "Pandemi nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen müşterilerimize 2021 ilkbahar-yaz ürünlerini ulaştırdık. Yıllardır bizimle iş birliği halinde olan ve her biri bulundukları bölgenin en büyük tekstil satıcısı olan müşterilerimizle temas kuran satış görevlilerimiz ilk beş günde yaklaşık 150 bin adet ürün satışı gerçekleştirdi. Rusya, Kazakistan, Azerbaycan ve Ukrayna başta olmak üzere yaklaşık bin tekil alıcı ile görüşme sağlandı. Avrupa ülkelerinden Çin sınırına kadar sipariş aldık. Yaklaşık 30 ülke ve 200 şehre ulaştık. Alınan siparişler ve sezon boyunca devam edecek siparişleriyle birlikte 15 milyon dolarlık bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süreçte gerçekleştirilen bu satışlar Laleli, Merter ve Osmanbey’deki hazır giyim markaları ve çalışanları için can suyu oluyor" diye konuştu.

MARKA ADEDİNİN 500’E ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Online fuarlardan aldıkları sonuçlardan çok memnun olduklarını belirten Hikmet Eraslan, "Online fuar kapasitemizi artırarak dossodossi.com’u bölgenin en büyük online toptan satış platformu yapacağız” dedi.

Dossodossi.com bünyesinde bulunan marka adetini 500'e çıkarmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Eraslan şöyle devam etti:

"Marka sayısının yanı sıra ulaşılan ülke sayısını da artıracağız. Rusya ve çevresini kapsayan ülkelere Afrika ve Avrupa pazarını da dahil ederek toptan online hazır giyim satışında bölgenin en büyük markası olacağız. Özellikle yeni ülkelerde Türk markalarının pazarlanması konusunda büyük kampanyalar planlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz dijital platform defileleriyle de büyük ses getirmeye devam edeceğiz."